Anbefaling: 111 steder for børn i København

0
468
111 steder børn guidebog københavn
Det kan være svært at vide, hvad man skal tage sig til i København, når man har små børn – men nu kommer en ny bog dig til hjælps. Den giver dig nemlig hele 111 forslag til steder, du skal hive ungerne med til i byen. Og der er både museer, borge, legepladser og festivaler – og alt der imellem!

111 steder børn guidebog københavn

Af Louise Taarnhøj

For nyligt udkom en ny guidebog med alle mulige gode bud på, hvad man kan lave i vores storby. Disse guidebøger findes der mange af, men denne gang er guiden rettet mod børn. Når jeg taler med mødre og fædre rundt omkring i byen og landet, så siger mange af dem, at de simpelthen ikke aner, hvor de skal tage ungerne med hen, når de er inde i København. Der mangler simpelthen et sted, hvor man kan samle inspiration til turene i byen.

111 steder for børn i København som du skal se samler et udvalg af byens bedste legepladser, museer, slotte og oplevelser. Som læser kommer man rundt på Vestegnen, i Nordsjælland og hele København og Frederiksberg. Her er noget for enhversmag, uanset om børnene er til perleplader eller træklatring.

Bogen er alfabetisk inddelt, hvilket jeg til at starte med syntes var lidt problematisk – jeg havde lyst til at danne mig et overblik rent geografisk og drømte i stedet om, at guiden var inddelt i områder. Men heldigvis er der bagerst i bogen et kort, hvor alle tips er skrevet ind med tal, så man hurtigt kan slå op og se, hvor det ligger i byen, samt hvad der ligger i nærheden.

111 steder børn guidebog københavn

Selvom jeg synes, at jeg kender byen rimeligt godt, så må jeg indrømme, at stort set hele bogen var overraskelser. Kender du eksempelvis Enigma? Et sted, hvor børnene kan lære at 3D-printe, lave klistermærker og kode? Det er det gamle Post & Telemuseum, der er ved at blive lavet om, men det er allerede nu åbent for en masse spændende aktiviteter, som nok også kan interessere mor og far.

111 steder børn guidebog københavn

Så er der KU,BE på Frederiksberg, som er et stort legested, der forbinder kultur og bevægelse. Frederiksberg Kommune åbnede KU.BE i 2016 med det formål at finde magien, der hvor sundhed, bevægelse og kultur mødes. Der er fællesspisninger, brætspil, legeområde, afslapningsområde, forestillinger, loppemarkeder og sportsaktiviteter. Lyder det ikke fedt?

Og hvad med Trafiklegepladsen på Østerbro, der er bygget op som et lille mini trafikby med lyskryds, benzintank og vaskehal. Her skal jeg have mine lille nevø Albert med hen om et par år.

Sådan er bogen fyldt med gode idéer til, hvor man kan se ungerne hen, når man lige har en eftermiddag, hvor man ikke ved, hvad man skal lave med dem.

Bogen udkom i slutningen af december og indeholder tips til ting man kan lave forår, sommer, efterår og vinter. Den kan købe i de fleste boghandlere og koster 249 kr.

Forfatter: Tina Røssel, Vibe Skytte og Simon Kratholm Ankjærgaard.

111 steder børn guidebog københavn