Marc Seerup Hansen | Københavnersnuden #330

Marc Seerup Hansen | Københavnersnuden #330

by 30/05/2021
Ugens Københavnesnude er iværksætter og landmand Marc Seerup Hansen. Han har stort set lavet tv hele sit liv, men da muligheden for at starte en helt ny økologisk gård op på Amager bød sig, hvor Marc og hustruen Neel kunne lege med sorter, smage, oplevelser og arrangementer, føltes det bare rigtigt. Marc har netop lanceret Økoskabet, som er en ny logistik løsning til lokale økologiske fødevarer. De første skabe er sat op i Carlsbergbyen, og resten af byen følger trop i løbet af sommeren og efteråret. Mød Marcs København lige her.

 

LC: Hvad har du gang i for tiden?
Marc Seerup: Jeg bygger Økoskabet. Pt går størstedelen af tiden med, at jeg bygger det fysiske af Økoskabet og gør klar til at sætte dem op rundt omkring i byen. Samtidig med det hopper jeg ind og ud af diverse online- og telefonmøder. Jeg er glad for, at vi er flere på holdet, da jeg eksempelvis pt næsten ikke er inde over udviklingen af alt det, der sker online. Det viser styrken ved at have nogle at arbejde sammen med. En ting, jeg har lært de sidste par år!

LC: Hvor bor du?
Marc Seerup:Seerupgaard i Dragør.

LC: Hvor går du tur?
Marc Seerup: Det bliver ikke til mange ture i øjeblikket, da jeg stort set arbejder alle ugens syv dage. Med et startup og en gård, så går man mest imellem de forskellige arbejdsopgaver. På gården bliver det til mange ture gennem markerne. Men vi mødes dog engang i mellem med nogle gode venner med jævnaldrende børn og går en tur i Kongelunden eller gennem gaderne i det gamle Dragør. Og ellers er min datter startet til golf, der går vi en runde på en lille 6-hullers bane sammen næsten hver lørdag.

LC: Hvor drikker du kaffe?
Marc Seerup: Over alt og hele dagen. Dog er jeg overraskende “snobbet” med god kaffe. Bønnerne skal helst kværnes, lige inden de brygges og optimalt være frisk ristede. Jeg har været godt vant de seneste par år, da vi på Seerupgaard har haft et livsgivende samarbejde med Risteriet. Bliver jeg tilbudt Nescafe, løber jeg skrigende væk.

LC:Hvor spiser du?
Marc Seerup: Mest hjemme eller i bilen på vej til møder, eller når jeg skal ud at bygge Økoskabe. En sjælden gang på nogle af de restauranter, gården leverer grøntsager og æg til, men det er alt for sjældent.

LC: Hvor fester du?
Marc Seerup: Det kan jeg ikke huske – Corona, you know 😁 Men det er mest private fester. Og så er der selvfølgelig årets date med min kone, hvor vi tager til generalforsamling i Økologisk Landsforening, der er fest om aftenen – Og økologer, de kan feste, mens de taler om jordforbedring. Hvert andet år er der Økologi-kongres, og se, det er de vilde år med hele to dates!

LC: Hvor inspireres du?
Marc Seerup: I skoven, når jeg møder en udfordring, eller når jeg sover. Jeg har den fordel og ulempe, at jeg hele tiden får nye ideer. Vi griner en del af det herhjemme, og jeg er godt gift, da Neel er god til at luge ud i de gode og dårlige. Og ikke mindst hvis en ide er god, er hun super at spare med. Det er sådan, vi kom på Økoskabet; vi havde et problem – fælles kom vi op med ideen. Faktisk efter jeg kastede mig fuld tid over Økoskabet, har jeg formået at fokusere ideerne den vej, fordi der er så mange muligheder for at tænke nyt i det system – jeg elsker det!

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
Marc Seerup: Jeg er faktisk ikke så god til at være i København, når der er mange mennesker på gaderne, så kan jeg godt blive en lidt gammel sur rosin derinde. Faktisk kan jeg bedst lide at komme ud af København igen. Og når jeg er hjemme med mine to dejlige børn og fruen i huset, på Seerupgaard, og får lov at fokusere så meget på at lave Økokabet, som jeg gør lige nu, så føler jeg mig heldig og forelsket i livet.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
Marc Seerup: De første dates jeg havde med Neel, og efterfølgende første kys på et hjørne med en trappe, hun kunne stå på for at nå op til mig. Hun var jo bestemt ikke den første frø, jeg har kysset, men det føltes bare helt rigtigt og har jo vist sig at være det.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
Marc Seerup: Hvis man skal med på tur til København, er det bedste jeg ved at komme ind til Claus Balisager hos B-Wild. Skal jeg med Neel ind til byen, sætter hun mig ofte af derinde, så er der ro på mine nerver, jeg kan få nogle gode historier og finde en ny skovmandsskjorte eller sixpence. Så til alle, der får stress af byen, er det en dejlig oase. Og så nyder jeg også at finde en kop kaffe og holde familien i hånden i en af de mange dejlige parker, der findes. Fx har jeg haft nogle fantastiske timer med familien i Bibliotekshaven bagved Christiansborg.

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
Marc Seerup:  Mange flere Økoskabe selvfølgelig, så der kan hentes friskhøstet, lokal frugt og grønt, leveret direkte fra avleren – skabene er på vej, og det glæder jeg mig til.

LC: Dit soundtrack til byen?
Marc Seerup: Jeg hører lydbøger eller podcast. Tidligere hørte jeg Radio24/7, men det kan man jo ikke længere. Så nu er det mest bøger, både fagbøger og romaner. Er humøret lidt nede, eller jeg skal ind og holde et oplæg/foredrag, så er Queen og the Show must go on en god kickstarter. Og skal jeg slappe af, har jeg en stor forkærlighed for klassisk musik.

Tusind tak, fordi du ville dele dit København med os, Marc!

Følg Økoskabet på Instagram her. 

GOD SØNDAG!

 

Disclaimer: Louise Taarnhøj har lavet en pr-kampagne for Økoskabet gennem sit arbejde hos Koalition. Se mere om Koalition her. LoveCopenhagen og Louise Taarnhøj har ingen indflydelse på svarene fra Marc Seerup i ovenstående interview. 

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.