Ny grøn oase åbner i København: Byens Plantetorv

3
448
Byens Plantetorv
700 kvm. grøn oase med sæsonaktuelle planter, et planteværksted til klargøring af dit køb, en lille café, et drivhus til workshops, smart rådgivning til os uden grønne fingre. Det er noget af det, du kan glæde dig til at nyde i det nyåbnede Byens Plantetorv på Refshaleøen. 

 

Uanset om coronanedlukningen har givet dig grønne fingre eller ej, så kan du godt glæde dig til at besøge det netop åbnede planteunivers på Refshaleøen, Byens Plantetorv. Den grønne oase breder sig over hele 700 m2 i en af de rå bygninger, lige ved siden af Reffen streetfood marked. Det er altså i cykelafstand fra byens centrum.

Sæsonbestemt udbud

Udbuddet vil være sæsonbestemt og i det omfang, det er muligt, også økologisk, og stedet vil derfor altid byde på en ny grøn oplevelse. Udover planter vil det være muligt at købe alt det tilbehør, du har brug for – og i stedet for at slæbe det hele med hjem, vil du i planteværkstedet kunne plante om med jord og gødning i den krukke, du ønsker, så du slipper for at slæbe alle remedierne med hjem og få spredt jord ud alle vegne derhjemme.

Bag stedet står den 33-årige iværksætter Pernille Francke, der har skabt Byens Plantetorv for at gøre det nemt for alle i byen at leve mere grønt:

”Jeg har ikke selv grønne fingre og har derfor selv haft svært ved, hvordan man kunne få det grønne ind i sit hjem, når man ikke lever med en stor have og masser af plads. Derfor har det for mig handlet om at skabe et inspirerende sted, hvor man får det, man har brug for – lige fra et godt og inspirerende udvalg til enkel rådgivning, der gør det nemt for alle at leve med planter og ikke mindst muligheden for at gøre planten klar på stedet til at komme med hjem. Byens Plantetorv er en symbiose mellem de etablerede havecentre med et bredt udvalg og den lokale butik i byen med de særligt udvalgte og omplantede varer,” fortæller Pernille Francke.

Pernille_Francke_Byens Plantetorv

Fra café til workshops – og hjælp til transporten hjem

Byens Plantetorv byder, udover et planteværksted, også på et stort drivhus, som kan lejes til private arrangementer, og hvor det er planen, at man løbende kan tilmelde sig workshops. Hver weekend vil der desuden være plads til at tage en pause ved plantetorvets lille udendørscafé, som byder på kaffe, te og sodavand.

På alle planter finder du information om, hvordan du bedst passer den enkelte plante, ligesom der også vil være markeret det rum, den bedst egner sig til at stå i – lige fra badeværelset til altanen. Og skulle du forelske dig i flere planter og krukker, end der kan være i cykelkurven, hjælper Byens Plantetorv gerne med levering. Det bliver nemlig i løbet af juni også muligt at få hjælp til at få det hele leveret hjem med bud til døren.

Byens Plantetorv ligger på Refshalevej 167D – lige ved siden af street food-området Reffen – og har åben alle dage fra kl. 11-19. Den lille café holder åbent fra torsdag til søndag.

Se mere på deres hjemmeside her.

Byens_Plantetorv_

3 COMMENTS

Comments are closed.