Pernille Ellekjær Francke | Københavnersnuden #337

1
298
Pernille Ellekjær Francke:
Ugens Københavnersnude er iværksætter Pernille Ellekjær Francke. Pernille åbnede tidligere i år Byens Plantetorv på Refshaleøen – en 700 kvadratmeter stor grøn oase fyldt med planter, som du kan købe med hjem til boligen. Hun elsker at gå ture og cykle i København – og så er hun vild med Refshaleøens pulserende iværksættermiljø. Mød hendes København her.

LC: Hvad har du gang i for tiden?
Pernille Ellekjær Francke: Jeg har netop åbnet dørerne til Byens Plantetorv på Refshaleøen. Og som det er med drømme og iværksætteri, så er det et dobbelt fuldtidsjob at kaste sig ud i – og der er intet jeg hellere vil lave.

LC: Hvor bor du?
Pernille Ellekjær Francke: Jeg bor faktisk to steder. Om foråret flytter jeg ud i min lille kolonihave ved Femøren, hvor jeg bor hele sommeren, og hvor det føles som at vågne op til sommerferie hver eneste dag. Og når det bliver efterår, så flytter jeg tilbage til min lejlighed i Pisserenden, hvor græsset er skiftet ud med en brændeovn, og byen er lige ude foran vinduet.

 LC: Hvor går du tur?
Pernille Ellekjær Francke: København er jo verdens bedste by at gå i. Der er grønne oaser, historiske bygninger og vand over det hele. Men mit yndlingssted over dem alle er Ørstedsparken, som føles som baghaven i byen.

LC: Hvor drikker du kaffe?
Pernille Ellekjær Francke: Hvor som helst! Men Next Door i Larsbjørnsstræde og døråbningen i kolonihaven er to favoritter.

 LC: Hvor spiser du?
Pernille Ellekjær Francke: Nansensgade nr 30. Mit absolutte yndlingssted. Barlie er også altid hyggeligt! Begge steder er uformelle, lokale og bare altid gode.

 LC: Hvor fester du?
Pernille Ellekjær Francke: Et nemmere spørgsmål for halvandet år siden..  men jeg har virkelig genfundet glæden over, hvor geniale privatfester egentlig er. Man er lige der, hvor man skal være og ikke på vej andre steder hen.

 LC: Hvor inspireres du?
Pernille Ellekjær Francke: Lige nu er det på Refshaleøen, som danner rammer for så mange kreative ideer og entreprenante mennesker, som virkelig knokler for at leve af det, de elsker.

 LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
Pernille Ellekjær Francke: Ørstedsparken eller bare en havnekaj langs vandet – og allerhelst i godt selskab med en kaffe eller et glas vin i hånden.

 LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
Pernille Ellekjær Francke: På en cykeltur langs Øresund mod Dragør.

 LC: Hvad er dit bedste minde om København?
Pernille Ellekjær Francke: At sidde med alle mine gode, gamle venner omkring en grill i en af byens parker. Alle snakker i munden på hinanden, deler ud af deres mad, drikker vin, og folk kommer og går. Det er sådan, jeg husker tilbage på de fleste af mine bedste sommerminder i de sidste mange år i København,

 LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
Pernille Ellekjær Francke: Tag på en byvandring i byen. Det vil åbne dine øjne for, hvordan byens historie er tilstede i alle bygninger, gadenavne og med små skilte rundt omkring, som man aldrig har studset over før.

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
Pernille Ellekjær Francke: Jeg synes, at vi godt kan slippe lidt af med den “ordentlighed”, der er i vores byrum  – og som, af nødvendige årsager, er blevet forstærket under covid-19. Der er nærmest tegnet op med streger, hvor hvert eneste borde-/bænkesæt må stå i hele byen, og jeg savner lidt af den stemning, som jeg eksempelvis oplever i Berlin, hvor det er mennesker, mere end ting, som former det offentlige rum. Det tror jeg godt, at vi kunne lade os inspirere af, samtidig med at der er styr på sikkerheden, og byen bruges, så alle kan være der.

 LC: Dit soundtrack til byen?
Pernille Ellekjær Francke: What a life med Scarlet Pleasure. Jeg elsker både sangen og det indre billede af Mads Mikkelsen der danser på Toldboden.

 

 

Tusind tak, fordi du ville dele dit København med os, Pernille!

Læs mere om Byens Plantetorv her.

GOD SØNDAG

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here