Fransk-indokinesisk restaurant Kampot åbner i Nordhavn

1
488
Kampot at the Audo
I designhuset og -hotellet, The Audo, åbner Madkastellet restauranten Kampot med et fransk-indokinesisk køkken og stærke kræfter fra branchen bag. Restauranten ligger i Nordhavn og kommer til at byde på både intim restaurantstemning og social cocktail-atmosfære. Et nyt urbant hangout.

Kampot at the Audo

Med åbningstider fra tidlig morgen til sen aften bliver ”Kampot at the Audo” et oplagt sted at nyde både morgenmad og kaffe, frokost, samt tidlige og sene middage med cocktails enten indenfor i de stilfulde omgivelser eller ude i den hyggelige gårdhave. Smagspaletten omfavner Sydøstasiens krydrede bund og syrlige friskhed med retter, der bygger på lokale, danske produkter og, og et håndværk hentet fra den traditionelle franske kogekunst.

Rasmus Pors, Partner i Madkastellet, udtaler: ”Kampot opsummerer på mange måder summen af mine 25 års erfaring indenfor mad- restaurationsbranchen. Skal jeg definere en smag, et værtskab og en stemning, der repræsenterer den perfekte sociale spiseoplevelse – nærværende som festlig – så rammer Kampot netop det. Vi har skabt et smukt, hjertevarmt og venligt rum, som indrammer en knivskarp spiseoplevelse. I kontrasterne opstår en unik atmosfære, som jeg ikke mener vi kan opleve et andet sted i København.”

Kampot at the Audo

Kampot byder gæsterne velkommen i to forskellige områder; salonen og bistroen.

I salonen inviteres på morgenmad, kaffe og friske juices, mens der ved frokosttid bydes på bl.a. en dagligt skiftende bondesalat samt vietnamesiske bánh mis. Blandt de mange forskellige snacks findes en fransk comté med kumquat og ingefærsyltetøj eller kyllingcrackers med tomatpulver. Salonens identitet skifter gradvist op ad eftermiddagen hvor baren vil tilbyde specialøl, natur- samt klassiske vine og en række originale Kampot-cocktails.

Bistroen, som balancerer det stilfulde og uformelle, findes i det smukke restaurantlokale samt i den hyggelige gårdhave. Her tilbydes en à la carte oplevelse, bestående af en række mindre serveringer, deleretter, samt en tasting menu. Det fokuserede, men generøse udvalg af småretter tæller blandt andet anretninger som fjordrejer med kimchi dip, yakitori med andehjerter og hindbær, brisler med komquats, samt krabbe-bisque med vadouvan.

Kampots hovedretter eksemplificerer, hvordan det klassiske franske kulinariske håndværk danner symbiose med de kontrastfyldte, skarpe dufte og teksturer fra det asiatiske køkken. Dette opleves i retter som kuller ‘en papilotte’; moules frites med risvin, kokos, lotus og frisk chili; grillet Iberico gris med five spice; og braiseret okse shortrib med oksehjerte, ingefærglace og syrlig tomat. Desserterne tæller blandt andre parfait af rabarber med vanilje miso; jordbær med hvid chokolade, lavendel og frisk kampot peber; samt sirlige fransk-asiatiske petit fours. Spiseoplevelsen ledsages af et ambitiøst vinkort og en række forfriskende cocktails, som alle er lavet med reference til Indokinas smagsunivers.

”Jeg ser frem til at arbejde med et så holistisk projekt som The Audo og Kampot er,” siger køkkenchef Janus Udbjørg. “Det handler ikke kun om gastronomien isoleret set. Men om at skabe et univers af smage og sanser, der går hånd i hånd med husets og gårdhavens ånd. Fra tidlig morgen til sen nat. Kampot skal være et frirum til vores og The Audos gæster, hvor oplevelsen er en synergi mellem husets kreativitet, design, gastronomi, musik og mennesker”.

Kampot at the Audo

Teamet bag Kampot:

Køkkenet styres af Janus Udbjørg, der tidligere har høstet stor anerkendelse da han med frokostrestauranten Carl Nielsen satte et noget så eftertrykkeligt fingeraftryk på den danske smørrebrødsgastronomi. Før da har Janus arbejdet hos Grønbeck og Churchill, Maven samt Bastionen & Løven.

Restaurantchef og sommelier er Nana Wad, der de seneste mange år har været partner i Victoria Wine. Nanna har en fortid som foredragsholder, rejsesommelier, dommer ved internationale vinkonkurrencer, og restauratør.

Lars Lundø har gennem næsten 10 år drevet PONY (Kadeau familien), og er for nyligt tiltrådt som driftschef for Madkastellet med Kampot som den første restaurant under hans vinger.

Madkastellet er en af de største aktører på den danske mad- og restaurantscene med snart 20 års erfaring i at designe kulinariske oplevelser – både højgastronomiske og mere jordnære. Stor smag krydret med lige dele håndværk, godt værtskab, sundhed og økologi er i højsædet, hvilket vil danne grundlaget på spiseoplevelsen på Kampot at The Audo.

Se mere på: www.kampot.dk

Fakta
Kampot at The Audo
Booking af bord på kampot.dk.
Salonen (morgenmad og frokost) servers dagligt kl. 08 – 18
Bistroen har åbent onsdag til lørdag kl. 18 – 23

Kampot at the Audo

1 COMMENT

Comments are closed.