Øens Have – nyt grønt bylandbrug og restaurant

0
519

Selvom omgivelserne på Refshaleøen stadig er rå og industrielle, så er der de seneste år kommet flere og flere grønne tiltag, som langsomt er ved at gøre øen mere grøn end grå. Og nu er der kommet endnu en – Øens Have – et nyt grønt bylandbrug og økologisk restaurant.

 

Af Louise Bro

Der er sket meget på Refshaleøen de seneste år, som har oplevet noget af en transformation. Hvor det før i tiden var det grå beton, der dominerede, er det nu det grønne, der er ved at overtage. Fra den hyggelige grønne have foran Amass, drivhus køkkenet ved La Banchina og til Byens Plantetorv, de grønne pletter formerer sig – og nu har en ny grøn oase netop sluttet sig til – Øens Have.

Grønt Bylandbrug

Øens Have er både et grønt bylandbrug og en økologiske restaurant. Det er de garvede folk fra Danmarks første tagfarm, Østergro der står bag den nye have, og de har gennem årene bevist, hvordan det grønne også kan spirre midt i byen.

Nu har de slået sig ned på en grund, der førhen husede B&W’s marketenderi, og her har de så brugt de sidste mange måneder på at forvandle den grå plet til et levende grønt byrum. Her vil de demonstrere hvordan man på økologisk vis kan producere svampe i containere, mikrogrønt i drivhuse, frilandsafgrøder og blomster under åben himmel, holde høns og bier og samtidig skabe levesteder for vilde fugle, insekter og mikroliv.

Hele drivkraften bag Øens Have er at fremme økologi i byen ved at dyrke lokale råvarer, som kan nydes i fællesskab. Du kan derfor både se frem til spiseoplevelser men også hands-on workshops, indsigtsgivende foredrag og arrangementer, grønne undervisningsforløb, involverende arbejdsdage og dyrkningsfællesskab.

Fotocredit: facebook.com/oenshave/

 

Økologisk Restaurant

I centrum for haven er to yurt-telte, som danner rammen for de mange arrangementer og for Øens Haves restaurant. Her kan du få økologisk morgenmad, frokost og aftensmad.

Menuen skifter løbende med sæsonen, men er altid baseret på de bedste sæsonbetonede økologiske råvarer, som er fremskaffet fra lokale avlere, jægere og fiskere – og selvfølgelig deres egen mark.

Fra hjemmebagt surdejsbrød, smilende æg, oste og youghurt med granola til ørredtatar, ceviche og grønne lækkerier og fisk tilberedt på grill – du kan få lidt af det hele. Og da menuen skifter, er der god grund til at komme igen. Priserne er også helt overkommelige, så uanset om du kommer forbi til morgenmad, snack eller aftensmad er det ikke noget, der behøver at ruinere dig. Udover mad kan du også få naturvine, øl og hjemmebryggede drikke.

Fotocredit: facebook.com/oenshave/

Øens Have ligger på Refshalevej 157 og har åbent:

Torsdag til fredag 16-24
Lørdag og søndag 10–24

Læs mere om Øens Have her og følg løbende med i arrangementer og sæsonens menu på Facebook og Instagram.