Teitur I Københavnersnuden #381

0
362
Teitur
Ugens Københavnersnude er sanger og sangskriver, Teitur, der er aktuel med sit nye album, Cazador de Ostras. Albummet indeholder både engelske og færøske sange og er indspillet i Argentina. Titlen er det spanske navn for strandskaden, der også er færøernes nationalfugl (”Tjaldur”). Coveret af albummet viser en strandskade, der er ankommet til Argentina. Med albummet tager Teitur på Danmarksturné, hvor han har tre koncerter i København. Og så er han også lige blevet slået til ridder af Dannebrog. Mød hans København lige her.

 

Foto: Martin Dam Kristensen

LoveCopenhagen: Hvad har du gang i for tiden?
Teitur: Der er et nyt album ude, som jeg har indspillet i Argentina.

LC: Hvor bor du?
Teitur: Jeg bor på Færøerne, men er for det meste på Vesterbro, når jeg er i København. I gamle dage var det Amager.

LC: Hvor går du tur?
Teitur: Jeg kan godt lide at gå lange stræk på arbejde – i det seneste tid er det mest fra Vesterbro til Frederiksberg til studiet. Jeg søger sidegader, som ikke larmer for meget af biler. Der er nogle gode ruter på lange stræk igennem Vesterbro og Frederiksberg, hvor der næsten ingen larm er.

LC: Hvor drikker du kaffe?
Teitur: Jeg har ikke noget imod at finde et tilfældigt sted, hvor jeg ikke har været før. Jeg har dog et gammelt forhold til Café Wilder på Christianshavn, hvor jeg har haft rigtig mange gode stunder igennem årene, så jeg vender tit tilbage til den af nostalgiske grunde.

LC: Hvor spiser du?
Teitur: Jah Izakaya er en af mine yndlingsrestauranter på Vesterbro. Hvis jeg kunne hver dag, ville det være Mielcke og Hurtigkarl eller Sushi Anaba.

LC: Hvor fester du?
Teitur: Jeg kan godt lide at drikke hvidvin på Christianshavn med venner. En Mikkeller-bar vil jeg også gerne ind på.

LC: Hvor inspireres du?
Teitur: Det er nok mest på gaden – bare at se på mennesker og overhøre samtaler. Jeg er også inspireret af den måde, København folder sig ud på i det seneste årti. Det er en af de bedste byer i verden at gå og hygge sig i.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
Teitur: Jeg har haft mange gode stunder i kanalerne i en båd – en del af mine venner sejler rundt der. Sådan helt specifikt ville det nok være hjørnet af Wildersgade og Sankt Annægade.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
Teitur: I denne sommer har jeg følt mig forelsket i København, fordi jeg fik lov at opleve den sammen med min fem-årige søn. Det kan være så enkelt som at lege med en mariehøne på en bænk på Enghave Plads.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
Teitur: Den sommer, da jeg blev forelsket i min kone.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
Teitur: Man skal ud på vandet, op på en cykel og ind i en god flok.

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
Teitur: København mangler træer, fugle, blomster og nye farver.

LC: Dit soundtrack til byen?
Teitur: Ars Nova i Garnisonskirken eller en trio på Jazzfestivalen.

Tusind tak, fordi du ville dele dit København med os, Teitur.

For mere information om Teiturs turné i Danmark, klik her.

Lyt til det nye album på Spotify her.