Robin Juel Johansen | Københavnersnuden #382

0
485
Ugen Københavnersnude er Robin Juel Johansen, stifter af Højskolen Baobab, som er en højskole i udlandet med fokus på kommunikation, journalistik og medier. Han er 33 år gammel og bruger alle ferier og opsparede kroner på at rejse ud i verden, men elsker at vende retur til København, som kan noget helt særligt. Mød hans København her.

 

LoveCopenhagen: Hvad har du gang i for tiden?
Robin Juel Johansen: Jeg er stifter af Højskolen Baobab, som laver højskoleophold i udlandet med fokus på kommunikation, journalistik og medier. Jeg forsøger at rejse så meget, som overhovedet muligt, mens Europa er nogenlunde åbent. Jeg har blandt andet lige være på Sardinien for at tage dykkercertifikat og i Frankrig for at blive mindet om, hvordan en rørt tatar skal smage.

LoveCopenhagen: Hvor bor du?
Robin: Jeg bor på Amager, som mange jo beskriver som Nordens Manhatten. Når man bor tæt på Amager Strandpark, kan man kun elske øen.

LoveCopenhagen:Hvor går du tur?
Robin: Jeg går tur på Amager Strandpark, på Amager Fælled, Kalvebod Fælled eller langs Københavns Havn, som er en af de pæneste storby-havne. Og så kan jeg meget godt lide at gå i indre by mellem møder eller aftaler. København er en vanvittig charmerede by om sommeren.

LoveCopenhagen: Hvor drikker du kaffe?
Robin: Jeg drikker helst kaffe fra Yellow Bird Coffee, som er et ret nyt risteri på Amager Strandvej. Og derudover er jeg flittig gæst hos Coffee Collective i Bernikowgården ved Strøget eller på deres risteri på Frederiksberg, som har en helt vild stemning.

LoveCopenhagen: Hvor spiser du?
Robin: Toto Vin & Spisebar er et stamsted, ligesom Bistro Royal på Kgs. Nytorv er det. Om sommeren er jeg også ofte gæst hos Beau Marché på Ny Østergade. Og så er jeg vild med at prøve nye steder af over hele byen.

LoveCopenhagen: Hvor fester du?
Robin: Det kan være alt fra på havnekajen med en kold flaske hvidvin og nogle papkrus til Kølsters, som ligger skråt over for min arbejdsplads. Og så er jeg stor tilhænger af middage hos venner, som udvikler sig.

LoveCopenhagen: Hvor inspireres du?
Robin: Jeg bliver altid inspireret, når jeg rejser. Og jo længere væk fra Danmark, jeg kommer, jo større føles inspirationen. I København kan jeg finde inspiration de steder, som minder mig om varmere himmelstrøg, så Zoo eller Palmehuset i Botanisk Have er gode steder. Hvis man kniber øjnene sammen, kan man snyde sig selv til at tro, at man er i Nairobi eller på Bali.

LoveCopenhagen: Hvad er dit yndlingssted i København?
Robin: Havnen. Og så er det næsten uanset hvor ved havnen, for den binder byen sammen på en helt fantastisk måde.

LoveCopenhagen: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
Robin: På en sejltur i havnen og i havet ud for byen på en solskinsdag. Vandet, solen, vinden og den meget smukke indsejling til byen var magisk.

LoveCopenhagen: Hvad er dit bedste minde om København?
Robin: Da jeg lige var flyttet til byen efter gymnasiet i Hobro. Jeg havde en bytur med gode venner, som endte med en usikker cykeltur hjem en varm sommernat omkring solopgang. Den stemning og følelsen af endelig at være kommet til storbyen var fed.

LoveCopenhagen: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
Robin: København er en af verdens pæneste byer om sommeren. Så hvis man kan opleve byen i solskin, kan jeg stort set anbefale alt, man kan finde på at lave i indre by, hvor de gamle, klassiske bygninger står flottest.

LoveCopenhagen: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
Robin: Mange flere træer, og gerne på de mest trafikerede hovedårer gennem byen. Hvis man besøger Berlin, kan man se, hvor godt det spiller, når man tænker det grønne ind i alle sprækker.

LoveCopenhagen: Dit soundtrack til byen?
Robin: Hvad end, humøret er til på cyklen, men også meget gerne bare byens larm og lyd.

 

Tusind tak, fordi du ville dele dit København med os, Robin!

 

GOD SØNDAG