Marie Frank | Københavnersnuden #466

0
81
Marie Frank
Marie Frank. Foto: Line Huus

Ugens Københavnersnude er sanger og sangskriver Marie Frank. Hun debuterede i 1999 med albummet Ancient Pleasures, der modtog fem Danish Music Awards. Hun er nu aktuel med minialbummet Undervejs, der efterfølges af albummet Vel Undervejs til oktober. Hun bor i stationsbyen Langå en halv time fra Århus, men besøger ofte hovedstaden. Mød Marie Franks København her.

LC: Hvad har du gang i i øjeblikket?
Marie Frank (MF): Jeg nyder sommeren og færdiggør mit nye album, der kommer til oktober. Her i august spiller jeg mest nogle små lidt mere akustiske sommerkoncerter, men der er band-tour til efteråret.

LC: Hvor bor du?
MF: Jeg bor i Langå, som ligger i Midtjylland i den skønneste natur ved Gudenåen. Når jeg er i København, prøver  jeg som regel at få besøgt venner samtidig, så det er lidt forskelligt hvor i byen, jeg holder til.

LC: Hvor går du tur?
MF: På voldene, på Refshaleøen eller rundt om søerne. Jeg kan også godt lide at gå tur på Christiania. Sidst havde jeg mine børn med. Min 11-årige datter havde virkelig svært ved at se charmen ved stedet. Hun kunne ikke huske, at hun havde været der før og syntes, at der lugtede, var beskidt og helt forfærdelig. Næ, hun ville hellere ind på Strøget eller på Bakken. 

LC: Hvor drikker du kaffe?
MF: I Langå er der kun Station K, som er byens gamle men gennem mange år ubrugte station, som nogle ildsjæle har indtaget og gjort hyggeligt. Der er blevet lavet kontorfællesskab og øvelokaler. Her arbejder jeg, og der er en virkelig god espressomaskine. I København drikker jeg mest kaffe hos vennerne eller på deres stamcafeer.

LC: Hvor spiser du?
MF: Min gode gamle yndlings er Thai Esan på Lille Istedgade. Der kom jeg meget i de år, hvor mit band havde øvelokale i Valby, og jeg fremlejede en lejlighed på Vesterbro.

LC: Hvor fester du?
MF: Jeg fester mest til 50 års fødselsdage lige for tiden. Den sidste var på Christianshavn og startede med badetur i havnen og derefter middag i baggården og dansegulv under de gamle loftsbjælker i lejligheden..

LC: Hvor inspireres du?
MF: Jeg inspireres mest, når jeg går eller er sammen med mennesker.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
MF: Jeg har nogle gange fremlejet forskellige lejligheder i perioder, hvor jeg har arbejdet meget i byen, og hvert område kan noget forskelligt. Jeg er vild med den måde dele af byen forbindes af søerne og elsker at gå langs med dem. Jeg kan lide at sidde i Vartovs gård, men jeg tror, mit yndlingssted er Vega. Jeg elsker arkitekturen og de flotte gamle sale. Nåja, musikprogrammet spiller også!

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
MF: Det er nok den forårsdag i ´99, hvor jeg blev kærester med min mand Anders. Vi havde mødtes tilfældigt nogle måneder tidligere i New York, hvor jeg boede, og han var på ferie, men vi kyssede først, da jeg var flyttet hjem til en lejlighed på Vesterbro og havde min første plade med under armen. Vi sad på kajen i Nyhavn med en høkerbajer og så hinanden dybt i øjnene. Så blev han skidt i håret af en måge, og som bekendt bringer det jo held, og nu er det også efterhånden 24 år siden. Jeg husker det som om, solen skinnede fra starten af april til slutningen af august det år. 

LC: Hvornår har du sidst følt dig forelsket i København?
MF: Åh, det gør jeg da hver gang, jeg besøger byen sammen med Anders 🙂

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
MF: Tivoli er altid særligt, især om aftenen, men også når der er juleåbent, synes jeg, at den gamle have er hyggelig. Ellers er Reffen og Christiania gode udflugtsmål. 

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes byen mangler – hvad er det?
MF: Jeg har ikke min daglige gang i byen og derfor ikke fingeren helt på pulsen. Jeg synes ikke, der mangler noget, når jeg kommer, og hvis jeg skulle komme i tanke om noget, så er det der nok allerede uden, at jeg har opdaget det.

LC: Dit soundtrack til byen?
MF: Grant lee Buffalo ”The Shining Hour”, den hørte jeg meget da jeg begyndte at komme til København på egen hånd i mine unge dage og stadig da mit band fik base i Valby. Den minder mig om frihed og selvbestemmelse i Kongens København. 

Tusind tak, fordi du ville dele dit København med os, Marie. 

Marie Frank er netop nu på akustisk turné i Danmark – her kan du fange hende:

05.08.23 Skovdalen, Aalborg
06.08.23 Billund
12.08 23 Randers festuge
18.08.23 KULTØST, Roskilde
19.08.23 Ishøj Byhave, Ishøj
20.08.23 Nibe
20.08.23 Aalborg

Til efteråret tager hun på Danmarksturné med bandet.

Se mere på mariefrank.dk 

Du kan læse flere snude-interviews her.

GOD SØNDAG!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here