Det sker i København | AUGUST 2023

0
341
Det sker i København i august 2023

Agurketiden er slut, og det samme er ferietiden, og det kan mærkes! I august kan du se frem til så mange fede events og oplevelser i København, at det næste bliver svært at vælge. Vi har samlet lidt af det her, hvor du får et overblik over alt det, der sker i København i august 2023.

 

1. AUGUST: Jazz på Ofelia Plads
Hver tirsdag i august kan nyde dejlig jazz og smuk udsigt på Ofelia Plads. Sammen med den etablerede jazzmusiker og komponist Kasper Lang Eriksen inviterer de til en række enestående artister til at give koncert på Pavillonscenen.
3. AUGUST: Torsdagsbar med live jazz hos Københavns Museum
Kom til torsdagsbar med 1960er-stemning og cool jazzmusik med Rasmus Kjærsgaard med trio i Københavns Museums stemningsfulde gårdhave. Café Spirrevippen byder på kolde drikkevarer som Kir Royal og snacks inspireret af 1960erne – og der er gratis adgang til torsdagsbaren.
3. AUGUST: Nordhavn Sommerbio
Få genopfrisket en klassiker, når Nordhavn Sommerbio viser den legendariske “Den Eneste Ene”. Det er gratis at se filmen, og det er tilladt at råbe med på de ikoniske replikker som  “Bare ærgerligt, Sonnyboy..”
3.-6. AUGUST: O Days
Sidste år fik København en helt ny festival, og vi er ret begejstrede for at O Days vender tilbage igen i år. Festivalen er startet af bryggeriet Åben i Kødbyen, og byder på skønne koncerter, lækker mad og drikkevarer og en formidabel udsigt over havnen fra Refshaleøen. Du kan bl.a. opleve musik fra Underworld, Mahalia, Kokoroko, Nia Archives, Todd Terje, Skatebård, First Hate, Yendry, Nooriyah, Emma Sehested Høeg, JJ Paulo, Vanbee, Svaneborg Kardyb, GAZZI, Gop Tun DJs, JOY (Anonymous), Julie Pavon, Kind Mod Kind, Flady, Girls Don’t Sync, eee gee & Fyraftensboogie. Det bliver en fest, det er der ingen tvivl om! Så skynd dig at få fingrene i en billet, der er allerede udsolgt fredag.
4. AUGUST: Øens Havefest
Øens inviterer til gratis havefest med vidunderlige vibes, dejlige drinks. skønne vine og et dansende DJ act fredag den 4. august og igen den 18. august på Refshaleøen.
4.-6. AUGUST: To Øl x Brus Street Party
Der er lagt op til lidt af en fest, når Brus sammen med To Øl inviterer til Street Party den 4.-6. august. Her kan du få masser af lækre specialøl fra intet mindre 32 haner, lækker mad og selvfølgelig dans.
4. AUGUST: Åbning af nye rooftop på Christianshavn

København har fået endnu en byoase med formidabbel udsigt. Det 5-stjernede hotel NH Collection Copenhagen åbner en tagterrasse på toppen af sin ikoniske bygning på Christianshavn, hvor alle er velkommen.

5. AUGUST: Stella Polaris

Stella Polaris vender retur til Frederiksberg Have med verdens største gratis chill-out event d. 5.august. Her kan du se frem til en 9 timer lang chill-out/electronica dag i de smukkeste rammer i Frederiksberg Have.

5.-6. AUGUST: Pop Up Festival

Tag til Pop Up kunstfestival, hvor du kan oplevel nogle af de mest talentfulde summende kunstnere fra alle de nordiske lande. Udstillingerne finder sted i forskellige byrum rundt i København, Charlotte Aamundsens Plads, Højbro Plads og Israels Plads. Her kan du møde kunstnerne, nyde en drink og lytte til musik hver dag fra kl. 12-20 – og der er gratis entré.

7. AUGUST: Chorus Grant i Pumpehusets Byhave
Pumpuhusets Byhave har masser af koncerter i hele august, så hold øje med programmet. Der er som altid graits entré, og den 7. august kan du opleve Christian Lee Hutson og Chorus Grant.
11.-13. AUGUST: Copenhagen Harbour Parade

Ingen havn uden havnefest, og det er præcis hvad du kan se frem til når Copenhagen Harbour Parade fylder Københavns inderhavn og kanaler med kunstværker, performances, installationer, musik og ord. Der er en del forskellige events fra den 11.-13. august, når paradagen ruller gennem havnen. Der er udvalgt et antal publikumszoner, hvor paraden vil være ekstra spektakulær at opleve bl.a. Kyssetrappen ved Ofelia, hvor Copenhagen Harbour Parade festivalplads også er placeret. Alt sammen kan opleves HELT GRATIS fra byens kilometervis af havnekaj og broer.

12. AUGUST: Pride-fest på Zoku Rooftop

Gør dig klar til at danse natten lang med live DJ’s Sweet & Rowdy, som vil spille de fedeste numre på viny den 12. august på Zoku Rooftop. I anledning af Copenhagen Pride skyder Zoku den farverige uge i gang med en helt særlig udgave af deres Rooftop Party Series.

12. AUGUST: Filmaftener på Skjolds Plads
Tag din ven, familie, partner eller nabo under armen og kom ned på Skjolds Plads i midten af august, når der inviteres til gratis filmvisninger med nye og stærke fortællinger ved skumringstid. Den 12. august viser de: Apolonia, Apolonia og der er gratis entré.
12. AUGUST: Nansensgadefest
Nansensgadefesten er tilbage med loppemarked, boder, fællesspisning og underholdning.
Hele kvarteret og dets venner samles i Nansensgade til en dejlig dag, hvor der bl.a. er loppemarked og servering af mad, vin, øl, musik, fællesspisning og en masse forskellige indslag.
12.-13. AUGUST: Østerbro Street Food Festival
Nu kommer Østerbro Street Food Festival på Trianglen.Den skønne plads over Trianglens Metrostation omdannes til et velduftende mekka af de lækreste retter, fra nær og fjern.
12.-20 AUGUST: Copenhagen Pride Week
Traditionen tro kommer regnbueflagene til at dominere bybilledet fra den 12.-20. august, når der er Copenhagen Pride Week. Der vil som altid være en helt masse events, talks, debatter og musik på Rådhuspladsen og en masse andre steder i byen. Det hele slutter af med et brag en fest, når Pride Paraden danser gennem byen lørdag den 19. august.
15. AUGUST: Restaurant Lupo åbner på Frederiksberg

Den 15. august slår Madklubben dørene op for endnu en ny restaurant. Den har fået navnet Lupo, temaet er italiensk, og du kan derfor se frem til hjemmelavet pasta og masser af autentiske retter.

 

16. AUGUST: IKEA Åbner
Den 16. august åbner IKEA på Dybbølsbro, og mon ikke det bliver med god steming, masser af kjötbullar og andet godt.
17. AUGUST: Street Food om Søerne
Der er mere street food, og denne gang den efterhånden velkendte Street Food om Søerne.
Her samles madiværksættere, mindre restauranter og større gastronomer rundt om Søerne i København, så du kan opleve den københavnske madscene helt tæt på og mærke, hvad der rør sig fra den 17. til 20. august.
17.-19. AUGUST: Hill Festival
Der er fest på toppen af CopenHill fra den 17.-19. august. Her kan du danse løs til tonerne af house musik fra forskellige DJs og fejre kærlighed, mangfoldighed og ikke mindst pride.
17.-20. AUGUST: UHØRT Festival
Vi er kæmpe fans af UHØRT Festival, det er vist ingen hemmelighed, så vi glæder os til årets festival, der igen finder sted på Enghavevej. Her kan du opleve en perlerække af landets nyeste bands og solister fra d. 17.-19. august. Der vil være 42 koncert på 3 scener over 3 dage, og som altid handler UHØRT om ‘det uhørte, der bør høres’.
18.-27. AUGUST: Copenhagen Cooking Festival
Glæd dig til magiske øjeblikke i byens rum, for du er inviteret med til bords til Copenhagen Cooking 2023. Du kan opleve et væld af langbordsmiddage, der snor sig gennem byen, pop-ups, workshops, markeder, smagninger, debatter, battles, kurser og meget mere, når alle madveje fører til København 10 dage i august.

 

19. AUGUST: Redbull Showrun
Den 19. august rammer Red Bull Showrun Danmark, hvor F1-bilen fra Red Bull Racing, stuntbike-riders og drifters er nogle af de ting, der danner rammen for en enorm motorsportsfest i Københavns gader – på Øster Allé lige ved Parken! Det er gratis at komme og se med.
20. AUGUST: Sidste søndagskoncert på Nemoland
Hver søndag gennem sommeren har du kunne komme til gratis søndagskoncerter på Nemoland, sådan er det også hver søndag i august indtil den 20. hvor den sidste koncert finder sted. Her kan du opleve Ivan Sito og Lågsus skabe en uforglemmelig aften med musik og feststemning i sæsonens sidste koncert.
24.-27. AUGUST: Chart 2023 – Charlottenborg
En af de fedeste kunstfester i København er uden tvivl CHART. Her kan du opleve masser af kunst, performances og en åbningsfest, der altid er værd at tage til. Så hold øje med programmet, og tag så ellers hen til Charlottenborg og sug stemningen til dig fra den 24.-27. august.
25. AUGUST: Social Dining hos BLOX
Fredag den 25. august er der Social Dining hos BLOX EATS, hvor du kan nyde et lækkert, økologisk og billigt måltid mad sammen med venner og familie – og naturligvis mennesker du endnu ikke har mødt. Der serveres en hovedret, en lækker salat, hjemmebagt brød, smør samt en let dessert og prisen er 125 kr.
25.-26. AUGUST: ØlTorvet
Er du glad for øl, så er Copenhagen Beer Week helt sikkert noget for dig. Den 25.-26. august åbnes der for ølhanerne på ØlTorvet på Israels Plads, hvor nogle af landets bedste bryggerier står klar med smagsprøver på et udvalg af deres allerbedste øl. Der er underholdning ved øl-scenen, hvor der er talks, smagninger, banko, DJs og meget mere! Og så er der er GRATIS adgang.
30. AUGUST: Cocktails & Arkitektur hos Copenhagen Contemporary
Kom med til en helt særlig aften, når Copenhagen Contemporary åbner dørene efter lukketid og inviterer til drinks og omvisning ved arkitekt Dorte Mandrup og direktør på Copenhagen Contemporary Marie Laurberg.
31. AUGUST: Strøm Festival
Strøm Festival gør din sensommer elektrisk, og foldes ud i byrummet den 31. august til 3. september. Der er et væld af events, fra koncerter i metrotog og parker til fester på tagtoppe og i teaterrum, og også i år rykker de ud i nye byrum og bygninger: Fra Glyptotekets vinterhave og tagterrasse til den rå og spraglede venue Odds and Ends ved Tunnelfabrikken i det industrielle Nordhavn. Så tjek programmet ud og se hvor du kan opleve elektronisk musik.
Som altid opdaterer vi løbende listen, så gem linket, så du altid er opdateret på alt det der sker i august i København.