Copenhagen Cooking 2023: 10 dage med 160 madoplevelser

0
119
Glæd dig til magiske øjeblikke i byens rum, for du er inviteret med til bords til Copenhagen Cooking 2023. Du kan opleve et væld af langbordsmiddage, der snor sig gennem byen, pop-ups, workshops, markeder, smagninger, debatter, battles, kurser og meget mere, når alle madveje fører til København 10 dage i august. Under festivalen får kartoflen et gevaldigt kram i ambitionen om at gøre den ydmyge knold sexet igen.

 

365 dage om året leverer den københavnske madscene på et tårnhøjt niveau, og 10 dage i august sprudler hele byen af gastronomisk kreativitet og festivalstemning, når Copenhagen Cooking fylder gader, stræder, pladser, torve, boder, restauranter, spisestuer og utraditionelle rum med store madoplevelser.

Her fejrer og favner festivalen nemlig alle de kokke, madmennesker, gastronomiske ildsjæle og spisteder, der leverer varen dag ud og dag ind. Copenhagen Cooking forventer omkring 100.000 besøgende til festivalen, der vil byde på flere end 100 begivenheder.

Du kan se frem til bl.a. Sushi Anaba ”Senses” med Mads Battefeld, sushi og strygere. Frederiksberg Høstfest med bl.a Lola, Fasangården, Henrik Jyrk og Hahnnemanns Køkken. Unik langbordsmiddag med Aamann i Skuespilhuset, Smørrebrødets Dag med en række af byens bedste smørrebrødsrestauranter, thaimiddag med Lola og Dak Wichangoen, Dessertmiddag med Bocuse D’or vinder, Brian Mark Hansen, Babettes Gæstebud og middag i vinmarken med Kødbyens Fiskebar.

Tekken & Tempura, Paella of Love, Brewmaster Battle, Moskus og Rendsdyr – og meget mere!

Sæt også kryds ved Tekken & Tempura, Paella of love, grøn streetfood, fransk osteskole, dumbling workshop, brewmaster battle, adskillige krebsegilder og skaldyrsfester, pølsemageri og slagterhåndværk, Strawberry Sensation og at smage på moskus og rensdyr.
Alt dette foregår både på spisesteder, i byens åbne rum samt interessante og uortodokse lokationer som Bispebjerg Hospital, Jødisk Informationscenter, Fiskerizakajaen i Nordvest, Folkehuset Absalon og Frederiksberg Centrets hemmelige tagterrasse, der normalt ikke er åbent for offentligheden.

Mød Brian Mark Hansen, Mark Battefeld, Kamilla Seidler, Jyrk, Dak, Denny, Karlos og…

På din vej gennem Copenhagen Cooking kan du møde og smage på mad fra nogle af landets bedste kokke bl.a. Bocuse D’or vinder Brian Mark Hansen, Mark Battefeld, Kamilla Seidler, Karlos Ponte, Henrik Jyrk, Dak Wichengoen, Adam Aamann, Denny & Sarah fra Omegn & Venner med venner, Katrine Klinken og vores næste Bocuse D ́or deltager, Sebastian Holberg Svendsgaard samt mange, mange flere.

Danmarks gastronomiske fortid, nutid og fremtid

”Vi kan slet ikke vente med at præsentere både Danmarks gastronomiske fortid, nutid og fremtid. Det, man kender. Det, der rør sig – og det, der ulmer. Sammen med vores værter viser vi madkulturarv, tradition og historie frem i selskab med nye tendenser på tallerkenen og fremsynede bud på at knække koden, så vi i fremtiden spiser mere grønt til gavn for både krop og klode”, siger festivalchef Katja Seerup Clausen.

Kartoflen længe leve!

Under madfestivalen får kartoflen et gevaldigt kram og en ubestridt hovedrolle i ambitionen om at gøre den ydmyge knold sexet igen.
Tidligere regerede kartoflen som rygraden i danskernes basiskøkken, men familiefavoritten er de senere årtier blevet fortrængt for lette måltidsløsninger, og har ydermere båret på et urimeligt blakket ry som værende usund. Forskere og ernæringseksperter har gang på gang tilbagevist dette, og nu skal sandheden helt frem i lyset.

Derfor hylder vi den med masser af kartoffelkram, kærlighed, langbordsmiddage og velsmagende begivenheder i de 10 dage under festivalen.

”Der bliver mere end 30 begivenheder med kartoflen i centrum under festivalen. Det har den fortjent. Den er fuld af smag, billig, den mætter, strutter af virilitet og er god for både krop og klima – og så vokser den overalt i vores jord”, siger festivalchef Katja Seerup Clausen.

Se hele programmet på Copenhagen Cookings website. 

Copenhagen Cooking 2023_SophieDue
Copenhagen Cooking 2023 Foto: SophieDue

Om Copenhagen Cooking:

Copenhagen Cooking er en årligt tilbagevendende madfestival i København. Hvert år i slutningen af august samles de absolut bedste kokke, restauranter, gastro-nørder, kulturinstitutioner og madfolk til 10 dages fejring af hovedstadens madscene.

H.K.H. Prinsesse Marie er protektor for Copenhagen Cooking.