Rosa Lund | Københavnersnuden #467

0
155
Rosa Lund
Ugens Københavnersnude er Rosa Lund, folketingsmedlem for Enhedslisten. Hun er født og opvokset på Nørrebro, hvor hun også bor i dag, og hun elsker sit København især om sommeren, hvor hun sætter stor pris på både havnen og parkerne – og et helt særligt sted på Lundtoftegade har vundet hendes hjerte. Mød hendes København her.

 

LC: Hvad har du gang i i øjeblikket?
Rosa Lund: Jeg forbereder Enhedslistens forhandlingerne om politiets økonomi. Der er jo Pride i København om lidt, og noget af det, som jeg synes er allervigtigst, at dansk politi kan tage sig af, er indsatsen mod hadforbrydelser.

LC: Hvor bor du?
Rosa Lund: På Nørrebro

LC: Hvor går du tur? 
Rosa Lund: Jeg går tit tur på Assistens kirkegård og så videre derfra igennem Nørrebroparken. Ellers går jeg også tit en tur i de gamles by. 

LC: Hvor drikker du kaffe?
Rosa Lund:Minas Kaffebar på Nørrebrogade. Kaffen er god og ikke så dyr, og der er altid hyggelig stemning.

LC: Hvor spiser du?
Rosa Lund:Lunden – det er et sted i Lundtoftegade, som netop er åbnet i maj. Det er et stort boligbyggeri, som er kommet af ghettolisten, hvor kaffebaren ligger. Der er lækker mad, man kan gå i byen der, og så sidder jeg også og arbejder der engang imellem. 

LC: Hvor fester du?
Rosa Lund: På Lunden! Måske er den bedste måde at beskrive Lunden på et hængeud-sted, der minder om en stor kolonihave. Det er sådan, stemningen er. Virkelig fedt sted.

LC: Hvor inspireres du?
Rosa Lund: Jeg bliver meget inspireret af mennesker – men hvis det handler om, hvor jeg går hen for at tænke, så er det ved vandet. Jeg elsker, at vi bor i en by, hvor der er så mange muligheder for at bade. Jeg går i vandet og i saunaklub på Refshaleøen – og her tænker jeg gode tanker.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
Rosa Lund: Blågårds Plads, fordi her er jeg vokset op. Jeg bor stadig i kvarteret i dag. Der er altid nogen, jeg kender på den plads, det er et pissedejligt sted, og der sker så mange spændende ting om sommeren. Jeg har også lyst til at nævne Blågårds Plads, fordi mange, der ikke bor i byen, måske forbinder den plads med noget dårligt – og det er synd. Det er det, os der bor her, prøver at ændre, så pladsen også bliver set som et dejligt sted.

LC: Hvornår har du sidst følt dig forelsket i København?
Rosa Lund: Jeg bliver genforelsket i København hver sommer. Det er som om, byen vågner rigtigt, når foråret og sommeren kommer. Man kan bade i havnen, der er masser af kulturtilbud, festivaler. København om sommeren er bare for fedt!

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
Rosa Lund: Jeg tror, mit bedste minde er det sidste kommunalvalg, hvor Enhedslisten blev det største parti på Københavns Rådhus. Jeg tror, det er nærmest hver fjerde københavner, der stemmer på Enhedslisten.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
Rosa Lund: Den perfekte københavnerdag er at bade i havnen fx ved Kalvebod brygge, cykle videre til Nørrebro og spise på Lunden i Lundtoftegade – og blive hængende der og drikke en øl eller kaffe. 

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
Rosa Lund: Et huslejeloft – det er simpelthen for dyrt at bo til leje i København. Jeg er meget bekymret for den udvikling, vi ser, hvor helt almindelige mennesker med almindelige indtægter, ikke har råd til at bo i København. 

LC: Dit soundtrack til byen?
Rosa Lund: Følelsen med Kesi.  Jeg er opvokset i København, og for mig er det netop en særlig følelse at være i København ”sammen med alle dem, der var der fra starten”. København om sommeren er den sang. 

 

Tusind tak, fordi du ville dele dit København med os, Rosa. 

Du kan følge Rosa Lund på Instagram her.