Martin Nilsson-Møller | Københavnersnuden #208

0
379
For nogle uger siden var vi forbi til en inviteret middag hos Sukaiba på toppen af Bella Sky i Ørestad. Vi var så imponerede over maden, at vi måtte vide lidt mere om, hvor en chefkok som Martin Nilsson-Møller går hen for at samle inspiration, hvor han selv spiser, når han går ud og ikke mindst, hvad han lytter til, når han oplever byen.

 

LC: Hvad har du gang i øjeblikket?
MNM: For tiden jonglerer jeg imellem opstarten af restaurant SUKAIBA Copenhagen, det at være familiefar til to og en større ombygning af køkkenet i privaten, så jeg har hænderne fulde!

LC: Hvor bor du?
MNM: For fire år siden flyttede jeg fra København til Fløng. Det virkede som en god beslutning og har også vist sig at være det, da jeg finder en masse ro i de omgivelser, jeg nu er bosat i. Omvendt savner jeg ofte bylivet, men jeg har jo stadigvæk min daglige gang i København, heldigvis!

LC: Hvor går du tur?
MNM: Jeg elsker Københavns havneområde. Jeg er altid blevet draget af vandet, havet og skibe og synes, at der er noget dejligt meditativt over at sidde og se på bølger, der skvulper op af både.

LC: Hvor drikker du kaffe?
MNM: I øjeblikket drikker jeg nok mest kaffe to steder; På SUKAIBA Copenhagen inde i byen og i privaten, da al vågen såvel som ikkevågen tid foregår her.

LC: Hvor spiser du?
MNM: Uh mange steder, hvis jeg kan slippe afsted med det. Jeg elsker generelt mad, og alt andet ville da også være super underligt. Jeg har ikke noget fast sted, da jeg altid er på jagt efter nyt. Set over det seneste halve år, har det være steder som Sushi Lovers i Torvehallerne, restaurant Schønnemanns smørrebrød, når det er rigtigt godt, og faktisk også meget gerne i vores to egne restauranter beliggende på AC Hotel Bella Sky Copenhagen, dvs. både BASALT – hvor alt laves over åben ild – og SUKAIBA Copenhagen, da man ofte ser tingene fra en anden vinkel som gæst. Ydermere har jeg lige besøgt Zuma i Rom og snart to andre sindssygt hamrende spændende steder i udlandet, som jeg desværre ikke kan komme nærmere ind på her, fordi det er en overraskelse til mine børns mor, og p.t. aner hun intet!

LC: Hvor fester du?
MNM: Arrh, det er ikke meget for tiden, sidst var i London, og det føles som meget længe siden. Jeg har ikke noget sted, som jeg oftest kommer, generelt nok mest hos venner, og så ender vi ofte med at går på en bar.  Jeg har altid godt kunnet lide K bar i indre by, de har altid lavet en killer Bloody Mary, og ellers er den helt store klassiker vel ofte, at det hele ender på NATCAFÉEN 😉

LC: Hvor inspireres du?
MNM: Blandt mine kollegaer finder jeg stor inspiration, både hvad angår god ledelse, forskellighed og i den grad også, hvor vigtigt det er, at jeg er den bedste version af mig.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
MNM: Jeg bliver altså nødt til at sige SUKAIBA Copenhagen, og jeg står ved det. Stedet er nyt, emmer af god energi og glade gæster, har byens bedste udsigt. Det spiller bare og det er dejligt!

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
MNM: Igen tilbage til vandet, helt klart ved Inderhavnsbroen. Står man på midten og kigger i begge retninger, ser man København, ny som gammel, fra sin bedste side, jeg elsker det syn.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
MNM: Jeg er stadigvæk ung (34 år), men husker jeg tilbage til slut 20’erne, så er det alle cykelturene igennem byen tidlig aften, natten eller tidlig morgen. Det er nok i virkeligheden lyden, duften og turene gennem byen, som er det bedste minde.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
MNM: Tag nogle kroner på lommen og hop på cyklen en varm sommer dag, og se hvor den bringer dig hen. Man skal ikke forstille sig, hvad man gerne vil se, men bare lade stierne føre dig, og for gud skyld, husk at spise en is på vejen!

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
MNM: Det kan jeg simpelthen ikke komme i tanke om, men lad mig da henvise til den sommer, vi har haft i år – stort hit hos nok både de fleste københavnerne og tilrejsende.

LC: Dit soundtrack til byen?
MNM: Det må blive ’Ulige Numre – København’

Tusind tak, fordi du ville dele dit København med os, Martin!

GOD SØNDAG!