Mathias Brandt | Københavnersnuden #143

0
335
Ugens snude er én af initiativtagerne bag Vesterbros hippeste showroom, nemlig VESS. Mathias Brandt deler denne søndag ud af sine bedste anbefalinger til byen, hvor han også kommer med tip til alternative badesteder og bedste spot med længst sol, når man skal nyde sin Aperol Spritz.

LC: Hvad pusler du med for tiden?
MB: Jeg har gang i lidt af hvert. Foruden at passe mit arbejde som journalist på Bil Magasinet, bruger jeg en del tid på VESS, som er et lille galleri, jeg startede med syv gode venner for seks år siden. I fredags åbnede en ny udstilling, Sausage Pile Up, af engelske Phillip Reeves. Den er helt klart et besøg værd.

LC: Hvor bor du?
MB: Jeg bor på Vesterbro
LC: Hvor går du tur?

MB: Det svinger ret meget. En af mine yndlingsture er uden tvivl, at gå på Strøget en sen hverdagsaften, hvor der er mennesketomt. Elsker kontrasten mellem det hektiske og stille. Er også vild med voldene omkring Christiania, som gemmer på mange små hyggelige steder.

LC: Hvor drikker du kaffe?
MB: Jeg går ikke særlig meget op i min kaffe, så længe den er varm og smager af noget, er det fint for mig. Derfor tager jeg tit en to-go-kaffe i 7-eleven. Det er hurtigt og nemt.

LC: Hvor spiser du?
MB: Jeg elsker at spise morgenmad på Mad & Kaffe på Vesterbro. Hvis jeg spiser frokost ude, så bliver det meget ofte til en Høns- og kartoffelmad på Dyrehaven, der sjovt nok også ligger på Vesterbro. Når jeg går ud og spise om aftenen, så er mit yndlingssted uden tvivl Italo Disco. De ligger på Oehlenschlægersgade, hvor VESS og ligger. Som navnet nok antyder, så er det italiensk – og baseret på en masse små deleretter, som fungerer og smager super godt.

LC: Hvor fester du?
MB: Fredagen starter ofte i VESS, hvor vi tit har fernisering på en ny udstilling. Vi lukker altid kl. 21, så det er et oplagt sted at starte. Derfra afhænger det meget af, hvilket humør jeg er i. Skal det være en dansefest, har Bremen aldrig skuffet. Men når det er sommer, nyder jeg også bare at tage en tur på Mesteren & Lærlingen i kødbyen.

LC: Hvor inspireres du?
MB: Jeg finder enormt meget inspiration blandt andre mennesker – specielt mine venner. Vi er en stor vennegruppe, som har fulgt hinanden siden folkeskolen og gymnasiet. Vi er gode til at inspirere hinanden – det var for eksempel sådan, at VESS blev skabt i sin tid. Jeg bliver også inspireret, når jeg kører lange ture sydpå, som vi tit gør med Bil Magasinet. Her er man ”fanget” i en bil, så det er sjovt at idé- og konceptudvikle på kryds og tværs.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
MB: Riga på Litauens Plads! En lille oase på Vesterbro. Riga er en lille-bitte bar, som serverer byens bedste Aperol Spritz. Takket være den store plads, så er det også et af de steder med allerlængst sol.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
MB: Uhh den er svær… Føler mig forelsket i København hver dag. Synes, at byen har så ufattelig meget at byde på.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
MB: Det må klart være for et par år siden. Vi havde haft den bedste tur til Musik i Lejet med godt vejr. Da vi kom tilbage til byen, fortsatte det fantastiske vejr og vi havde alle sammen fri. Med cykler udforskede vi København og fandt alverdens alternative badesteder. Favoritten blev helt klart Nordhavnen. Vi fandt et sted, som mindede meget om Bryggen, bare uden nogen mennesker.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
MB: Godt spørgsmål – synes der er så meget at byde på, så det er svært at vælge én. En tur i en GoBoat i godt vejr rundt i byens kanaler, er et rigtig godt bud.

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
MB: Qua mit job som motorjournalist, så kunne jeg godt bruge nogen flere parkeringspladser på Vesterbro. Det er ufattelig svært at finde en plads, hvis du kommer hjem efter kl. 18.00 – ellers så synes jeg København har stort set det hele.

LC: Din største guilty pleasure i byen?
MB: Det er ret sjovt at tage på kanalrundfart fra Nyhavn sammen med alle turisterne.

LC: Dit bedste kultur-tip til byen?
MB: Hvis du vil have up-to-date med hvad der foregår i København, så er steder som iByen og AOK gode steder har holde sig opdateret. Synes de er ret gode til at komme et par lag dybere. Så kan jeg også kun anbefale, at holde øje med VESS, vi forsøger at have et interessant blanding af udstillinger i løbet af et år. Typisk kører en udstilling ikke mere end 1-2 uger, så er der sker hele tiden noget nyt.

Tak for dine mange gode tip Mathias og god weekend derude!

 

Definition af en københavnersnude; interessant, sød, sjov og/eller venlig person, der er bosat i eller har tilknytning til København.