Mathias Milton | Københavnersnuden #134

0
293
Mathias Milton

Siden du læser med her, deler du nok passionen for København – du elsker at læse om den, gå på opdagelse i den, lære historien om den at kende, og du elsker ikke mindst at se billeder af den. Der er få mennesker, der fotograferer byen smukkere og mere kreativt end Mathias Milton, og derfor er vi stolte af, at han nu vil dele sine yndlingssteder med os og jer.

Skærmbillede 2017-04-09 kl. 09.22.09

LC: Hvad har du gang i i øjeblikket?
MM: Ærligt talt laver jeg ikke det helt store lige for øjeblikket. Arbejder ca fem gange om ugen, og ellers fotografer jeg eller er sammen med mine venner.

LC: Hvor bor du?
MM: Jeg bor i udkanten Vanløse.

LC: Hvor går du tur?
MM: Jeg kan godt lide at gå tur i Krogebjergparken, som er et stenkast væk fra, hvor jeg bor. Ellers er Kongens Have, søerne og Botanisk have klassikere.

LC: Hvor drikker du kaffe?
MM: Jeg drikker ærligt talt ikke særligt meget kaffe, men når det så endelig er, plejer jeg at drikke den inde i Torvehallerne hos Coffee Collective.

LC: Hvor spiser du?
MM: Torvehallerne må jeg igen svare. Det ligger yderst centralt i forhold til, hvor jeg normalt befinder mig, og så kan man bare ellers få alverdens mad derhenne.

Skærmbillede 2017-04-09 kl. 09.23.29

LC: Hvor fester du?
MM: Hvis vi snakker om at tage i byen, er jeg personligt ikke selv den største beundre af de såkaldte ”diskoteker”. Jeg er mere typen, der sidder på en bar eller et værtshus. Funch’s Vinstue, Noorbo i Torvehallerne og Condesa er mine favoritsteder i øjeblikket.

LC: Hvor inspireres du?
MM: Der er ikke decideret noget konkret område eller sted, der som sådan inspirerer mig mere end andre, men jeg elsker at gå på opdagelse i København, hvor jeg normalt ikke kommer så ofte som andre steder. Det får mig tit til at være mere opmærksom på mine omgivelser, end jeg normalt er.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
MM: Jeg har mange yndlingssteder, men en af dem, der i hvert fald ligger øverst på listen, er Botanisk have. Drivhusetspragt og dens have er eminent. Man kan altid finde ro fra byens trængsel dér.

Skærmbillede 2017-04-09 kl. 09.23.15

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
MM: Der skal vi tilbage til en snerig dag i januar måned. Jeg var ude og tage billeder af København med en anden instagramer fra Indonesien, som studerer i København i øjeblikket, og vi besluttede os for at bestige Rundetårn og få et kig ud over byen. Da vi ramte toppen, var hele byen simpelthen dækket af sne. Et vidunderligt syn, som jeg forhåbenligt sent ville glemme.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
MM: Det har nok været til en af mine første Distortion besøg. Jeg husker tydeligt den gang i folkeskolen, hvor jeg skulle til det første gang, og det var bare en fantastisk følelse og noget helt andet, end jeg var vant til i den alder. Fest i hele København (selvfølgelig kun på Nørrebro og Vesterbro men det føltes anderledes dengang).

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
MM: Der må jeg nok nævne Distortion igen, hvis man altså er til den slags og, hvis vejret er godt. Intet mindre end en af de begivenheder jeg ser allermest frem til i løbet af året sammen med den årlige Sakura Festival på Langelinje.

LC: Dit yndlingssted at tage billeder af København?
MM :Man får helt lyst til at sige Bispebjerg Kirkegråd, når de japanske kirsebærs blomster står i flor. Men nej.. Ikke efter hvad det er blevet til i løbet af de seneste par år. Dog tværs overfor kirkegården har vi Grundtvigs Kirken, som står ret op mod himlen. Den er et kunststykke i sig selv. En fryd for øjet i det man træder indenfor og bliver kastet omkuld af dens skønhed. Helt klart min #1!

Skærmbillede 2017-04-09 kl. 09.23.52

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det? MM: Sporvogne. Efter min mening var det en skam, at de blev fjernet dengang i tidens løb. De var med til at sætte deres præg på København, som man kender dem fra gamle danske film, der udspiller sig i vores hovedstad. De er mere end velkomne tilbage.

LC: Dit soundtrack til byen?
MM: ”Wonderful Copenhagen” sunget af Danny Kaye fra filmen Hans Christian Andersen. Et meget konservativt svar, vil jeg gerne indrømme, men jeg fanger ofte mig selv nynne melodien, når jeg går langs byen promenader og boulevarder 😀

Om Mathias Milton: 

“Mit navn er Mathias Milton. Jeg er 22 år gammel og er selv udlært fotograf. Jeg arbejder til dagligt inde i Torvehallerne i staden, der hedder LeLe Street Kitchen. Har fotograferet gennem de seneste 6 år nu. Hvis man kigger min profil igennem er det hovedsageligt billeder fra KBH, som præger feedet mest. Arkitektur og byliv er det, det er mest fokus på. Er meget glad for rene linjer, symmetri i forhold til bygninger og trapper og ellers bare noget flot lys ned af nogle af Københavns klassiske gader. Portrætter er gået hen og er blevet en af mine nye favorit genre. Er blevet forelsket i at fotografere mennesker, hvilket forhåbentligt ville kunne ses mere af i fremtiden.”

Følg Mathias her: 
Instagram: @mathiasmilton
Blog: mathiasmilton.blogspot.dk

Mathias Milton

Tusind tak, fordi du ville dele dit København med os, Mathias, og tak for de smukkeste billeder af byen!

GOD SØNDAG! 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here