Mikkel Lund | Københavnersnuden #229

0
320
Ugens Københavnersnude nægter at lade sig begrænse af sit handicap. Han er en af de ca. 10.000 danskere, der lever med hjerneskaden Cerebral Parese (tidl. kaldt spastisk lammelse), men har siden helt lille knægt drømt om at være rockstjerne. Og intet er umuligt, for alt som han har drømt om at opnå i sit liv, har han gjort. Blandt andet har han lige udgivet sin første EP “Built for Comfort” – læs om Mikkel og hans København lige her:

LC: Hvad har du gang i i øjeblikket?
ML: Jeg udgav min første EP ”Built for Comfort” den 5. april 2019. Jeg har netop færdiggjort en videooptagelse til titelnummeret. Det foregik bl.a. på Skovshoved Havn og på Strøget. Sideløbende arbejder jeg som freelance skuespiller, og jeg skal også til at undervise for første gang i skuespil.

LC: Hvor går du tur?
ML: Jeg kan godt lide villakvartererne omkring Jægersborg Allé og Travbanen. Der er dejligt fredeligt, og der er nogle flotte huse at se på. Nogle gange kører jeg også op og ned ad Strandvejen og ser ud over Øresund. En udsigt, der altid er forskellig, og utrolig smuk.

LC: Hvor drikker du kaffe?
ML: Jeg går ikke så meget ud og drikker kaffe, men inviterer ofte til kaffe i mit eget hjem. Som ung skuespilleraspirant mødtes jeg jævnligt med min allerførste lærer i skuespil, Ted Pappas, til en god gang mentoring på Café Elvira på Østerfælled Torv. Jeg kunne selv køre dertil i min kørestol, mødes og hygge, og så køre hjem igen. Jeg var uovervindelig!

LC: Hvor spiser du?
ML: Jeg har altid godt kunne lide Københavns ældste café, Café Sommersko, der desværre er lukket nu. De havde, udover rigtigt god mad, en hyggelig atmosfære. Og så var der ikke mindst let adgang for en kørestol. Ellers går jeg desværre ikke så tit ud og spiser i København, da det mange steder er umuligt at komme ind, når man er i kørestol.

LC: Hvor fester du?
ML: Jeg fester hovedsageligt privat, for jeg skal være sikker på, at der er adgang for en kørestol.

LC: Hvor inspireres du?
ML: Området omkring Skuespilhuset. Jeg nærer et dybfølt ønske om at få lov til virkelig at udfordres som skuespiller i en klassisk opsætning. Jeg vil rigtig gerne spille Holberg eller Shakespeare. Når jeg så kigger ud til den anden side, og skuer ud over vandet, så mindes jeg om min rejse- og eventyrlyst. Jeg har ild i røven og vil helst være på vej. Jeg har altid gerne villet kunne rejse som Troels Kløvedal, gerne med et sejlskib.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
ML: Kanalerne på Christianshavn og så kan jeg godt lide den leben og stemning der er i Nyhavn. Jeg elsker at sidde en varm sommerdag i Nyhavn med en kold fadøl og glo på mennesker og flotte både.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
ML: Da jeg var lille, tog jeg fast på sejlerferie med mine forældre i deres båd. Første stop på togtet var i mange år Dragør Havn, hvor det var et fast ritual at plage min far om at se færgen fra Limhamn lægge til. Når bilerne kørte fra borde, så vi så en lille hidsig mand i blå overall og kasket vinke de næste ombord. Han var en meget karismatisk mand, der kunne høres over hele havnen og han havde et meget malerisk ordforråd.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
ML: Når jeg som dreng blev hentet af mine forældre efter en halv skoledag, fordi vi skulle en tur i Tivoli. Jeg elsker stadig den dag i dag at være i Tivoli.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
ML: Gå ikke glip af Copenhagen Jazz Festival. Selv om du måske ikke er meget til jazz, kan du garanteret finde noget, du kan lide. Der er rigtig meget af vælge imellem og super fed stemning, når hele byen summer af jazz!

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
ML: Jeg kunne godt tænke mig endnu bedre adgang for en kørestol på hele Københavns musikscene. Det gælder også bag scenen. Det er ærgerligt at sige nej til gigs, fordi jeg ikke kan komme på scenen.

LC: Dit soundtrack til byen?
ML:Built for Comfort” – hvad ellers?

Tusind tak, fordi du ville dele dit København med os Mikkel!