Morten Holst | Københavnersnuden #2

0
282
Foto af Anders Hein
Ugens Københavnersnude er skuespilleren Morten Holst, der netop nu er aktuel i Kunstnerkollektivet Vontrapps performance-fortolkning af T.S. Eliots ”The Waste Land” i “En håndfuld Støv” i Cisternerne i Søndermarken. Læs her, hvad han holder allermest af ved vores dejlige by.

LC: Hvor bor du?
MH: Jeg har faktisk levet lidt af et normadeliv det sidste år, men jeg har opholdt mig meget på Nørrebro, hvor flere af mine venner bor.

LC: Hvor går du tur?
MH: Jeg kan virkelig godt li’ at gå rundt i hele København og finde små kroge og steder, hvor jeg ikke har været før – eller steder hvor man ikke umiddelbart må gå ind men alligevel gør det. Der er jo ubeskriveligt mange gårdhaver i Københavns gamle bygninger, som man jo aldrig ser fordi, at portene er lukkede. Men hvis man nu lader som om, at man har glemt sin nøgle, er der ofte nogle søde mennesker, der forbarmer sig og lukker en ind. Det er tit nogle helt fantastiske og skjulte områder, der ligger inde bag de mure.

LC: Hvor drikker du kaffe?
MH: Jeg kan ikke li’ kaffe – desværre, for det skulle jo ellers være ret trendy at drikke. Men jeg drikker Coca Cola, og det kan man heldigvis få lige så mange steder som kaffe.

LC: Hvor spiser du?
MH: Jeg prøver at opleve så mange forskellige steder som muligt. Da jeg er ret stor tilhænger af cafe-pomfritter med chili mayo, så ender jeg ret ofte på ja, cafeer. Der er jo mange fede og lækre spisesteder i København – jeg ved ikke engang hvor, at jeg skal starte for at fremhæve nogle specifikke. Men jeg kunne godt tænke mig at opleve noma, det er en klar mangel. Jeg ville dog foretrække at blive inviteret derhen…

LC: Hvor fester du?
MH: For det meste er det privatfester, som jeg tager til. Jeg går derfor ikke så meget på club. Ellers er det barer og bodegaer, som jeg besøger i de sene natte timer.

LC: Hvor inspireres du?
MH: Hjemme hos mine venner. De er så vilde til de ting, som de beskæftiger sig med. Så jeg suger til mig hver gang, at jeg er på besøg.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
MH: På min cykel igennem byen.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
MH: Sidst jeg forelskede mig i København var for 2 måneder siden, da jeg blev introduceret til et alternativt teaterprojekt, der skulle sættes op i Cisternerne i Søndermarken. Jeg kendte ikke til stedet og vidste derfor ikke helt, om det var et projekt for mig. Inden, at jeg svarede på, om jeg ville medvirke, gik jeg en tur forbi Cisternerne og overtalte billetdamen til, at jeg måtte smutte derned for at se lokalet i 2 minutter. Jeg blev der i 40! Det er et af de vildeste steder, jeg har oplevet – i hele verden. Derefter ringede jeg straks til instruktøren og sagde, at jeg var på.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
MH: Det er ikke så let at svare på, for der er mange… men jeg blev engang stoppet af politiet uden lys på cyklen midt om natten, hvor jeg slap med en advarsel. 5 minutter senere stoppede den sammen politibil mig igen, hvor jeg så spurgte om de ikke, i stedet for at give mig en bøde, bare ville køre mig hjem – og det gjorde de så!

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
MH: Stå tidligt op; som i  kl. 4.00 om morgenen. Eller gå meget sent i seng. Prøv at opleve Københavns gader i de sene nattetimer. Der er helt specielt at gå rundt og mærke, hvor rolig en puls byen i virkeligheden har.

Tusind tak, fordi du ville dele dit København med os, Morten! Vi deler især din passion for baggårde og Københavns gader på aparte tidspunkter.

Og husk, kære læser, at du kan opleve Morten i Cisternerne netop nu – og frem til den 18. september.

Rigtig god søndag!