Morten Kryger Wulff | Københavnersnuden #296

0
337

Ugens Københavnersnude er Cykelkokken, Morten Kryger Wulff. Morten har en ganske særlig og misundelsesværdig cykel, der også fungerer som restaurant. Hvis du er til madoplevelser i det fri, så vil du elske dette unikke gastronomiske koncept. Han sørger nemlig for at guide rundt til nogle af de smukkeste steder i og omkring København, og undervejs serverer han lækre retter og drikke. Mød Morten og hans København her:

 

Foto: Visit Copenhagen

LC: Hvad har du gang i for tiden?
Morten: Uha som selvstændig har man jo altid gang i noget… Men i disse dage sker der faktisk noget noget ret cool, da vi er igang med at etablere Cykelkokkens produktionskøkken i et af de gamle slagtehuse i den Grønne Kødby. Denne bydel summer af kreativitet inden for mad og event brancen. Det sted bliver det nye udgangspunkt for mine Urban Dining ture, som bringer cyklende deltagere rundt på oplevelsesture i byens hjørner

Foto: Visit Copenhagen

LC: Hvor bor du?
Morten: Jeg bor med min familie i Ahornsgade på Nørrebro.

LC: Hvor går du tur?
Morten: Jeg holder meget af min rute til bageren på Nørrebrogade. Her går jeg ad Møllegade ud og hjem ad Elmegade og Birkegade. Når der er åbent på den jødiske kirkegård i Møllegade, skal man unde sig selv en lille detour derind. Det er et af de mest magiske åndehuller i byen.

LC: Hvor drikker du kaffe?
Morten: Sort Høkerkaffe til 12 kr. på Slagtehusgade i den Grønne Kødby.

LC: Hvor spiser du?
Morten: Mest hjemme og på arbejde – men tager gerne en middag i ny og næ, når jeg har tid. Gården & Gaden er altid et sikkert hit.

LC: Hvor fester du?
Morten: Det gør jeg gerne på Balderdash, som har byen vildeste cocktails og de sødeste værter og bartendere.

LC: Hvor inspireres du?
Morten: Det gør jeg, når jeg besøger trædrejer Mikkel – Woodhunter på Drejervej. Vi kan få timevis til at gå i hans lille værksted med at opfinde nye måder at kombinere træ og mad. Jeg glæder mig også til at blive inspireret af mine nye naboer og venner i Kødbyen. Udover at arbejde blandt en masse andre madentreprenører, er jeg også allerede helt vild med min nye nabo – smeden Toke … jeg tror, vi skal have kigget lidt på noget videreudvikling af mine cykler her til vinter.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
Morten: Med min fiskestang på spidsen af Kalvebod Bølge.

Foto: Visit Copenhagen

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
Morten: Jeg er kronisk forelsket i byen, men da jeg mødte min kone i 2003, og vi kyssede for første gang på vores bænk ved Christianshavns Kanal, kravlede København helt ind i mine blodårer.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
Morten: Af cykle igennem byen på min Long John en mennesketom søndagmorgen.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
Morten: Uha den er svær… Byen er så fyldt med oplevelser. Men jeg kan anbefale at bestige Bjerget (Amager Bakke) til fods. Udsigten fra toppen er fantastisk, som at være ude af flyve over byen. Og det er gratis 🙂

LC: Dit soundtrack til byen?
Morten: C.V. Jørgensen – Storbyens små oaser

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
Morten: Ja det ved jeg !! – Vi mangler at sige farvel til den tunge trafik. Væk med de store forurenende og farlige lastbiler, som hæmningløst pløjer igennem Indre By med byggematerialer.

Tusind tak fordi du ville dele dit København med os Morten! Læs mere om cykelkokken her.

God søndag!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here