BaneGaarden – en vild oase med fremtidens grønne mad

1
619

I DSBs tidligere baneterræn ved Otto Busses Vej er der kommet den hyggeligste vilde oase, som har fået navnet BaneGaarden – en smuk fusion mellem det urbane og landlige. I et vildnis mellem træer og buske finder du både gårdbutik med lokale økologiske fødevarer, spisehus, kulturlade og en masse grønne projekter og events. Vi har været et smut forbi, og vil prøve at gøre dig lidt klogere på dette fantastisk hyggelige sted. 

 

Af Louise Bro

Det er lidt svært at forklare præcis, hvad BaneGaarden er for en størrelse. Folkene bag kalder det selv Københavns grønne Narnia, og det er meget passende. Det er nemlig en skjult grøn oase, der gemmer sig i det store område, der engang husede DSBs baneterræn.

Godt skjult bag vilde buske og træer finder du et område med ni gamle trælader, og selvom du befinder dig midt i mellem Enghavevej, Ingerslevsgade og Vasbygade, så ænser du slet ikke byens larm og travlhed.

BaneGarden er et univers hvor man kan spise, handle, opleve. Fra det øjeblik du træder gennem den grønne indgang, bliver du mødt af hyggelige langborde, grønne råvarer og mad, og omgivelser der skal inspirere dig til at tænke mere bæredygtigt.

Vild natur og vilde ideer

Bag BaneGarden står de fire ildsjæle og iværksættere, Janne Axelsen, Søren Ejlersen, Thomas Nordahl og Thomas Hartung, som alle har stor erfaring inden for grøn mad. De har sammen sat sig for at skabe et område fyldt med grøn læring og næring, og selvom BaneGaarden officielt åbnede i august, er det langt fra færdig. Det bliver vel nærmest Københavns svar på Sagrada Familia med de mange vilde ideer, som de fire iværksættere har.

BaneGaarden er omkranset af ni gamle trælader, som engang var DSBs opbevaringslagre til træ, og de skal med hjælp fra Realdania og DSB løbende sættes i stand efter bæredygtige principper. I takt med at de står færdige, vil BaneGaarden komme til at huse mange spændende, grønne initiativer og workshops for børn og voksne.

Et dynamisk og bæredygtigt grønt marked

Lige nu kan du købe økologiske grøntsager i Aarstidernes gårdbutik, slappe af med en kop kaffe, eller specialøl fra det lokale bryggeri, blive inspireret i kulturladen, nyde et glas vin fra Husted Vin eller en middag i Rakils Spisehus. Der vil løbende være events, foredrag og præsentationer, så hold øje med programmet, som vil ændre sig fra uge til uge.

Ambitionen med BaneGaarden er bl.a. at introducere Københavnere til fremtidens mad, som primært har fokus på alt det bedste og grønne fra naturen. På Rakils Spisehus er maden som udgangspunkt grøn, men du har mulighed for at tilkøbe fisk/kød. Menuen vil skifte fra dag til dag, men prisen er fast. 295 kr. for den grønne menu – og så kan du få vin ad libitum for ekstra 295 kr. Du kan også, ligesom vi gjorde snuppe en flaske orange vin fra Husted Vin og en hot dog. Det smager utroligt godt omgivet af træflis, træer og god stemning.

BaneGaarden ligger på Otto Busses Vej 45, og medmindre du har en utrolig god stedsans, er det godt at spørge Google Maps. Alternativt er den nemmeste vej gennem tunnelen under banelegemet fra Enghavevej, som kan anvendes af dem på cykel og gå-ben.⠀

Læs mere om BaneGaarden her og følg med i ugens program på BaneGaardens Facebook eller Instagram.

1 COMMENT

  1. […] BaneGaarden – en vild oase med fremtidens grønne mad […]

Comments are closed.