Anmeldelse: Huxi Bach – Nye Tider

0
488

Huxi Bach er klar med sit nye show; Nye Tider. Og det er virkelig nye tider for Huxi, som i løbet af den pause han har holdt de sidste to år er rundet de 40, blevet gift og har fået tvillinger. Livet har ændret sig radikalt for Huxi. Alt er forvirrende, og samtidig er det som om hele samfundet opfører sig mere og mere bizart. Der er emner nok at tage fat i, og det er præcis, hvad Huxi gør i sit nye show. Vi var inviteret til premieren i Bremen Teater, og her er, hvad vi synes om Huxis Nye Tider.

Af Louise Bro

 

INVITERET | Da jeg kom ind på kontoret dagen efter premieren, spurgte min chef som det første, hvordan Huxis nye show havde været efterfulgt af, ” jeg elsker Huxi, han er den næste Niels Hausgaard”. Det var ikke umiddelbart den første association, jeg ville have fået til Huxi. Men det er jo nye tider, og efter at have set showet, må jeg give hende ret. Lighedspunkterne er efterhånden ikke til at tage fejl af. Den skønne nordjyske dialekt, underspillet komik, og skarpe monologer som er både reflekterede og stærkt satiriske – krydret med lidt sang og guitar. Huxi når endnu ikke helt op på niveau med Niels Hausgaard, men ikke desto mindre er “Nye Tider” gedigen og god underholdning.

Foto: HansBach

Jeg gik ind til showet med en smule skepsis. Huxi har trods alt fået tvillinger, så jeg havde en lille frygt for, at det hele ville handle om børn. Ikke noget ondt om børn. Men det er set før, at et onemanshow udelukkende handler om at blive forælder. Og det er ofte ikke sjovt for folk, der ikke har børn. Jeg ville foretrække, hvis der fandtes en disclaimer, ligesom der er en ”ikke egnet for børn” – så ligeledes en ”ikke egnet for folk uden børn”.

Når det er sagt, så er der naturligvis lidt børnesnak i showet. Jeg frygtede det værste, da han 5 minutter inde i showet spillede en sang fra ”De Små Synger”. Men heldigvis kommer Huxi så godt omkring børnesnakken, at alle kan grine med på hans observationer – der i lige så høj grad handler om det danske sundhedsvæsen, Trip Trap stole, sundhedsplejersker og Postnord – og de mange forandringer der er sket med samfundet, siden han og konen selv voksede op i 80’erne. Blandt det sjoveste at han og konen ligeså godt kunne udnytte, at de havde fået tvillinger og dermed eksperimentere med forskellig kost til børnene, som derfor passende havde fået kælenavnene E (-numre) og Ø (kologisk).

Kort sagt. Huxi er sjov, showet er godt og med mange finurlige betragtninger. Men det er ikke den slags betragtninger og jokes, man sidder og funderer over længe. Men det skader jo heller ikke. Specielt ikke i disse tider, hvor vi alle sammen har nok at tænke over, som verden pt. ser ud. Der kan alle vel bare godt bruge et godt grin, og det er Huxi garant for!

Huxi Bach tager på turne med sit nye show Nye Tider. Du kan finde tourplanen og købe billetter på huxibach.dk.

Foto: HansBach
Foto: HansBach

 

LoveCopenhagen var inviteret til premieren på Huxi Bachs show “Nye Tider” i Bremen Teater den 10. september 2020 uden beregning for billetten.