Olivier Geppel | Københavnersnuden #295

0
412

Hvis du skal vide noget om fermentering, syltning, og hvordan du undgår madspild, så skal du have fat i ugens Københavnersnude, Olivier Geppel. Han har sammen med sin kæreste Maria åbnet spisebaren Minimer i Dybbølsgade på Vesterbro – et uformelt sted og madkoncept, hvor økologi, mindre madspild og dyrevelfærd, er de bærende elementer. Mød Olivier og hans København her.

 

Foto: Visit Copenhagen

 

LC: Hvad har du gang i for tiden?
Olivier: Jeg driver for tiden et lille take-away sted på Vesterbro, der hedder Minimer. Vi har stor fokus på mere økologi, mindre madspild og bedre dyrevelfærd. Vi prøver at gøre det at spise bæredygtigt til en simpel men velsmagende hverdagsløsning.

LC: Hvor bor du?
Olivier: Jeg bor på Østerbro.

LC: Hvor går du tur?
Olivier: Jeg går gerne tur omkring Østerbro – går ofte tur i Fælledparken og i Nordhavn – er specielt glad for den gamle fiskerihavn.

LC: Hvor drikker du kaffe?
Olivier: Prolog i Kødbyen.

LC: Hvor spiser du?
Olivier: Da jeg arbejder rigtig meget, går jeg for lidt ud og spiser. Når det så er, så er jeg ret vil med Restaurant Barr, man får virkelig lækker mad til en ret fornuftig pris.

LC: Hvor fester du?
Olivier: Synes stadig kødbyen kan noget, og så er jeg ret glad for at gå på værtshus, især på Nørrebro.

LC: Hvor inspireres du?
Olivier: På landet! Jeg er så heldig at være vokset op på landet, ved skov og marker. Og har stadig familie på landet. Så når jeg kan få lov til at gå en tur i skoven, så er det dér, jeg bliver mest inspireret og klar i hovedet.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
Olivier: At sidde ved La Banchina om sommeren og kigge på vandet og ind over København. Det, synes jeg, er magisk.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
Olivier: Da jeg i sommers kørte ind i gennem indre København, hvilket jeg sjældent gør. Der synes jeg virkelig, KBH viste sig fra sin bedste side.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
Olivier: Har ikke et konkret minde. Men de fantastiske lange lyse sommeraftener i gode venners lag, det tænker jeg tit på, når vinteren rigtig har bidt sig fast i byen.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
Olivier: Restaurant Noma. Synes alle burde unde sig selv den helt vilde oplevelse, det er at spise der. Og alle der siger, det er dyrt kan lade vær med at gå i byen et par uger i træk, så er den hjemme!

LC: Dit soundtrack til byen?
Olivier: Det meste med Bob Dylan, Specielt Don’t Think Twice, It’s All Right og I Want You.

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
Olivier: Flere økologisk spisesteder, og specielt flere take-away steder, der har fokus på økologi. Synes, vi er rigtig godt med på den front, når det kommer til ”fine dining” spisesteder. Nu mangler vi at få det brede mellemstykke med.

 

Tak fordi du ville dele dit København med os Olivier. Læs mere om Olivier, Minimer og alle de spændende ting han har gang i her.

God søndag!