Morten Ø. Andersen | Københavnersnuden #62

0
327

Det danske band, YouYouYou, udgiver i dag et album, som vi ved første gennemlyt allerede er blevet ret vilde med. Kan du lide Turboweekend og Depeche Mode, kan du også lide YouYouYou – uden at sidstnævnte overhovedet er en kopi af førstnævnte. Bandet sætter på det nye album, A.I., fokus på hverdagens sci-fi, som de mener spiller en rolle i snart hver en del af vores liv – fra arbejde og kærlighed til sex og musik. Morten Ø. Andersen er i denne uge vores københavnersnude, og her kan du læse om hans og bandets København:

LC: Hvad pusler I med for tiden?
YYY: Vores album udkommer på mandag, så de fleste dage går med forberedelse til release, koncerter, presse, mm.

LC: Hvor bor I?
YYY:
Vi bor alle på Nørrebro, hvor vores studie ligger lige rundt om hjørnet. Vi kan vist roligt kalde os et Nørrebroband 🙂

LC: Hvor går I tur? 
YYY: Vi elsker natur i bandet, så vi ender ofte med at gå tur i byens parker. Assistenskirkegården ligger tæt på, så denne bruges oftest til en gåtur og en snak om vores vilde R’n’R-liv.

LC: Hvor drikker I kaffe?
YYY: Vi har en kaffemaskine i studiet, som har kørt i døgndrift det sidste årstid, hvor vi har arbejdet på albummet. Derudover så ligger Coffee Collective strategisk godt til vores slentreture på “Assistensen”.

LC: Hvor spiser I?
YYY: Igen er det ikke til at komme uden om, at vi bruger meget tid i studiet. Derfor er vi også glade for det store udvalg af Take-Away tæt på studiet. Manfreds på Jægersborggade er en sikker vinder, men Dürum Bar og Viet-Thai kæmper også om vores gunst.

Lasse Bech Martinussen (releasenyhed 2)

LC: Hvor fester I?
YYY: Vi er oftest fristet af barer og bodegaer, hvor du kan få en flot og stor, kold øl. Vi har også en stor passion for drinken Old Fashioned, så drinksbarer kan også sagtens tiltrække os.

LC: Hvor inspireres I?
YYY: Vi går alle tre enormt meget til koncerter, så her henter vi meget inspiration. Ofte i VEGA. Derudover er vi meget fascineret af Sci-Fi og har en sci-fi-klub, hvor vi bl.a.  diskuterer kunstig intelligens og går i biografen og ser pompøse sci-fi film. Det sker oftest i den lokale biograf, Empire Bio.

LC: Hvad er jeres yndlingssted i København?
YYY: På nuværende tidspunkt må det være i Søndermarkens Cisterner. Den nuværende udstilling af Ingvar Cronhammar og Martin Hall er helt genial. Den indfanger på sin vis meget godt stemningen på vores nye album og i vores musik.

LC: Hvor har I sidst følt jer forelsket i København? 
YYY: Da vi opdagede NoHos nye kælderbar, hvor vi skal holde vores releasefest d. 7. november. Vi fik et tip af en ven om, at de snart skulle åbne en underjordisk bar, så vi kiggede forbi og fik lavet en aftale. Det er super fede lokaler, så vi glæder os enormt meget til at vise vores album frem i de lokaler. Vi elsker at opdage “nye” steder i københavn. Byen har super meget at byde på, og nogle gange er man heldig at finde unikke locations.

LC: Hvad er jeres bedste minde om København? 
YYY: Vi spillede et år på Distortion, hvor alt gik op i en højere enhed. Distortion giver os ofte et skud energi til at lave endnu mere musik, så vi kan komme ud og spille.

LC: Jeres anbefaling til den bedste oplevelse i København? 
YYY: Cisternerne er som sagt virkelig fede. Ellers vil vi anbefale at finde sin jernhest frem og cruise rundt i alle byens gader.

LC: Selvom København er fantastisk, har I nu mulighed for at tilføje den ene ting, som I synes, byen mangler – hvad er det?
YYY: Flere koncerter med YouYouYou 😉

LC: Jeres soundtrack til byen?
YYY: Uhh. den er svær. Der er mange. Jamie XX’s senest album indfanger meget godt byens diversitet og kontrolleret vildskab.

Tusind tak til YouYouYou, fordi I ville være vores københavnersnude i denne uge. Vi kan stærkt anbefale at kigge forbi bandets releasefest på Noho Basements den 7. november. Aftenen er samtidig åbningen af baren, så der er ligesom to releases til den fest.

GOD SØNDAG

Definition af en københavnersnude; interessant, sød, sjov og/eller venlig person, der er bosat i eller har tilknytning til København.

YouYouYou album cover A.I