MUSIK TIL DIN TIRSDAG

0
306

På denne regnfulde og grå tirsdag er det på sin plads at dele noget musik, som jeg i øjeblikket er glad for. Noget af det passer perfekt til den melankolske stemning, som regnen i sig selv frembringer, mens andre numre måske kan få solen til at titte frem og give os en aften, der minder om sommer.

REST IN BEATS: FUGLE KAN DØ

Jeg er vild med Rest in Beats, som jeg så live for første gang på Uhørt Festival. Deres nye single, Fugle kan dø, er en fortolkning og oversættelse af det smukke digt “Fugle kan dø”, skrevet af den ikoniske, kvindelige poet Forugh Farrokzhad (Iran, 1935-1967). Nummeret handler om at indse, at hvis der ikke er noget på spil i livet, så lever du ikke dit liv fuldt ud. Hvis du ikke kan falde ned, så flyver du ikke. Den handler om længsel efter samhørighed og om liv og død, med fuglen som et symbol på døden. Med ‘Fugle kan dø’ viser Rest in Beats rundt i et parallelunivers, hvor København, Bristol og Teheran ligger tre på stribe på en psykedelisk swingende og bastungt rungende s-togs-rute, med udsigt til livets ende i det ene vindue og mælkevejen i det andet. 

ANDERSON .PAAK FEAT. SCHOOLBOY Q: AM I WRONG

Funky cool Anderson .Paak spillede på Roskilde Festival, og det gjorde Schoolboy Q, der medvirker på nummeret her, også. Et ret 70’er frisk nummer, der giver en fornemmelse af at være under varmede himmelstrøg med en Aperol Spritz i den ene hånd, en fjerboa i den anden og heartshaped briller på øjnene. Hvis ikke dette nummer får dig i sommerhumør, skal du søge læge.

ACTION BRONSON: BABY BLUE

‘Nu skal der kant over drengen!’ råbte min veninde og satte dette nummer på. Min yndlings Mr. Wonderful, den store, glade amerikaner, Action Bronson, som også gæstede Roskilde Festival, hører hjemme på et godt sommersoundtrack af den glade type. Dette nummer har et år på bagen, men det holder stadig, og denne video er altid seværdig. Det gør ikke noget, hvis det regner udenfor, bare Action Bronson er indenfor i dine højttalere, mens han rapper ting som ‘Some would say that I’m the symbol for sex’ (damn right!) og ‘I’m shining brilliant with five Brazilians’. Jeg danser rundt i undertøj, mens jeg sipper til en appelsinjuicedrink og vinker til naboerne overfor.

BLAK: NEDE METTE

Folk hader mig op i mit åbne ansigt, når jeg siger, at jeg gerne vil høre dette nummer. De vender det hvide ud af øjnene og beder mig om at skride. Derfor er det det perfekte regnvejrsnummer, især hvis du lytter til det i dine ørebøffer, så naboerne ikke bliver generet af det. Helt seriøst, jeg er nede mette. Det kender jeg også flere, der er, de vil bare ikke indrømme det.

/Louise