NAM NAM

0
367
Under navnet “Smag på byen” introducerer vi nu et nyt format, hvor vi kort, godt og bogstaveligt talt spiser vi os gennem Københavns mange lækre caféer og restauranter; fra de små og rustikke til de prominente og stjernebesatte. Alle bliver bedømt efter de samme fem parametre; stemning, betjening, interiør, menukort og toiletter. Der vil derfor hverken være kokkehuer eller stjerner fra vores side – ej heller lange Søren Frank-anmeldelser spækket med svære franske gloser. “Smag på byen” er vores umiddelbare og personlige indtryk af stederne, som du, kære læser, kan lade dig inspirere af. Vi starter det nye format med Nam Nam, som vi besøgte under Dining Week.
NAM NAM

På Vesterbrogade finder du Nam Nam, der egentlig startede ud med et udelukkende singaporeansk køkken. Med tiden har Nam Nam dog bevæget sig over i et asiatisk fusionskøkken med både vietnamesisk og kinesisk. I forbindelse med Dining Week besøgte vi (ligesom mange andre madglade københavnere) den lille restaurant på Vesterbro.

STEMNING

Nam Nam er hverken højt på strå eller casual café. Det er en hyggelig og afslappet restaurant, der passer perfekt til en hverdagsaften, hvor man blot vil have en lækker omgang mad uden at svinge sig op til det helt store. Fra du træder ind ad døren, føler du dig godt tilpas og kan sidde ved dit bord uden at føle dig generet af “naboerne”, der hverken sidder for langt væk eller tæt på. Det føles derfor både intimt og afslappet at sidde på den lille restaurant, mens Vesterbrogades pulserende liv drøner forbi udenfor.

IMG_7220

BETJENING

Betjeningen var høflig og uhøjtidelig med smil på læben. Det var ikke alt, som vores søde tjener kunne svare på, men hun tilbød med det samme at finde ud af mere om vinen, da vi spurgte ind til den.

IMG_7223

INTERIØR

Med ternede kakkelgulve og rød som gennemgående farve, er du ikke i tvivl om, at du er trådt ind i en asiatisk restaurant. På de rustikke reoler lavet af gammel tømmer, står da også forskellige bakker, kurve samt andet østligt nips til at pynte og hygge, ligesom der på bordet fint er placeret en bambus i vase. Bestikket ligger henslængt i en rustik “karklud” med rødt printet “Good Morning”, og i det hele taget er der en casual men stadig gennemtænkt tilgang til alt, hvad der er i den hyggeligt indrettet men stadig minimalistiske restaurant, der også har moderne Gubi pendeler og lamper fra David Trubrigde.

IMG_7219IMG_7221

MENUKORT

Da vi besøgte restauranten under Dining Week var menuen fastsat; men den gav et godt indtryk af det fusionskøkken, som Nam Nam er. Vi spiste os nemlig både gennem råmarineret laks i limesaft, serveret med mango, fennikel, rød peber, rødløg, sesamolie, korianderfrøs og blade. Braiseret svinebryst i karry og ingefærblomst serveret med ris og salat af ananas, chili og agurk. Og smæskede os som prikken over i’et i kokosflødeis med ananassorbet, braiseret ananas, strimlet macapuno kokos og kokos vafler. På drikkefronten var der både lækre asiatiske og friske drinks, lokale øl og vin.

IMG_7225IMG_7224IMG_7227

TOILETTER

Når man tænker på, hvor gennemført restauranten er, skuffer toiletterne. Her var der ikke, som i restauranten, kælet for detaljerne. Toiletrullerne lå en en støvet kurv, og man blev derfor for en kort stund revet ud af den dejlige østlige stemning, som man ellers kom fra. Hvilket er synd. En lille bambuspind, en lækker, autentisk fletkurv og et par hyggelige lamper ville kunne gøre en stor forskel.

/Ditte