CIRQUE DU SOLEIL

1
402
I en tid hvor alting kan fikses og imponere med speical effects, er det befriende at opleve, hvad mennesket og ikke mindst den mennekselige krop, er i stand til. Onsdag var jeg så heldig, at blive inviteret til Cirque du Soleil-forestillingen “Quidam” i Forum, der til og med søndag den 22. februar er blevet forvandlet til et spektakulært cirkus. Her kan du blive fascineret, overrasket, rørt og ikke mindst mindet om, hvor fantastisk den menneskelige krop er.

For over ti års siden oplevede jeg Cirque du Soleil for første gang i Disney, Orlando. Jeg var solgt. Og jeg var blæst omkuld af sanseindtryk og fascination. Derfor var det også med store forventninger, at jeg entrerede Forum onsdag aften, hvor Cirque du Soleil havde første spilleaften med forestillingen “Quidam”. Er du ikke bekendt med cirkus-fænomenet, Cirque du Soleil, så tænk på Café Noirs reklameunivers – bare uden det sort-hvide filter. Det er fransk. Det er dystert men med sort humor. Det er sofistikeret, elegant, skørt og dragende. Og så er det cirkus med spektakulær akrobatik for fuld udblæsning. Men Cirque du Soleil er også historiefortælling og i “Quidam” er den røde tråd gennem forestillingen historien om den lille pige, Zoé, der drømmer sig væk i en imaginær verden. Hendes forældre ignorerer hende og deres ægteskab hænger i laser. Zoés rejse leder dem sammen igen, men forinden får publikum lov at opleve, hvor både skrøbeligt og stærkt mennesket er – sammen og alene – gennem forskellige akrobatiske udfoldelser fra Cirque du Soleils artister, der åbner ens øjne op for, hvor helt igennem fantastisk menneskekroppen og dens fysik er.

12_Target_0129 copy03_Cerceaux_0115_PS copy16_Banquine_0076_PS copy17_Rabbit_0072 copy

Kalejdoskopisk sansebombardement

Som i et almindeligt cirkus præsenterer Cirque du Soleil forskellige numre; du vil derfor kunne opleve både det menneskelige hjul, ariel-akrobatik fra silkebånd, torve og ringe i loftet, akrobatik på gulv og pinde, imponerende sjippeshow og jonglører. Det hele er akkompagneret af et live-band med sangere, der understregner autenciteten gennem hele showet; dét, der sker, sker lige nu og her. Der er rent faktisk chance for, at noget går galt, nogen knækker halsen eller din egen kæbe går af led af bar benovelse over, hvad artisterne er i stand til lige for næsen af dig. Der er også chance for, at du fælder en tåre, som jeg gjorde det, da en to akrobater – en mand og en kvinde – fremførte det smukkeste og mest rørende nummer, jeg i mit liv har set. Stående bar han hende kun ved hjælp af sine skuldre, mens hun stod på hovedet med benene i vejret og hovedet under hans skuldebalde. Ryg mod ryg. Jeg har aldrig set noget lignende; det var en kropslig manifestation af at tage et andet menneskets byrde og liv på sine skuldre. At hengive sig 100% til hinanden. At smelte sammen og være både stærke og sårbare på samme tid. Dét nummer gik rent ind hos mig. Dét nummer ville have været nok for mig den aften. Men der var meget mere. For Cirque Du Soleil er et sandt bombardement af sanseindtryk med en scenen, der konstant forandrer sig som et roterende kalejdoskop, hvor både scenografi, lys og lyd og ikke mindst de sære, sjove og smukke figurer imponerer og fascinerer med fantastiske og skøre påfund i et univers, der ligger langt fra det, man normalt oplever, når man går i cirkus.

16929_Gregory Heirman-3382_R_ORIGINAL

Vil du derfor have en cirkusoplevelse udover det sædvanlige med et show, som du sent glemmer? Og som måske røre noget i dit hjerte? Så kan jeg kun anbefale dig at svinge forbi Forum, hvor “Quidam” spiller til og med på søndag den 22. februar.

/Ditte

Vi var inviteret til Cirque du Soleils “Quidam” af Livenation.dk

1 COMMENT

Comments are closed.