Navneløs | Københavnersnuden #85

0
279

Vi kan bedst beskrive Navneløs musik som inderlig og filmisk – som et perfekt lydspor til de eftertænksomme stunder i dit liv. Navneløs blev vist nok dannet i 2010 på en musikefterskole – af Johan Kruse (guitar og synthesizer), Lin Høgh Rosenbeck (vokal), Andreas Ledet (guitar) – og siden hen er Frederik Fogde (trommer) og Mads Flethøj (bas) kommet til. De tager på turné i næste uge, men først skal du lære deres København at kende her:

LC: Hvad pusler I med for tiden?
NAVNELØS: Lige nu har vi travlt med at få de sidste detaljer på plads omkring udgivelsen af vores nye album Lava. Derudover bruger vi selvfølgelig tid på at få øvet op til vores kommende turné. Det er lidt en udfordring, da vi faktisk sjældent har spillet koncerter uden at have ekstra musikere med – før har vi gerne været 6, 7 eller 9 på scenen! Men vi tør godt love, at det bliver godt alligevel. 

LC: Hvor bor I?
NAVNELØS: Vi er jo alle jyder oprindeligt, men nu er de 4 af os rykket til byen inden for de sidste par år. Johan og Andreas bor på ydre Nørrebro, Frederik bor på Amager ved Holmbladsgade og Mads bor på Holmen. Lin bor i Kolding, hvor hun går på Designskolen. 

LC: Hvor går I tur?
NAVNELØS: Det kan være i naturskønne omgivelser som Fælledparken, Frederiksberg Have og Amager Fælled, men der er jo også fede steder, hvor man bare kan nyde de ikoniske københavner-locations – Søerne, Christiania, de gamle gader nær Magstræde eller på Christianshavn. Der er også et lækkert liv omkring Nørrebroparken, hvor vi tit tager et slag bordtennis! 

LC: Hvor drikker I kaffe?
NAVNELØS: Frederik arbejder på Pixie på Østerbro, og han laver måske byens bedste cappucino – så det er i virkeligheden et ganske let spørgsmål… 

LC: Hvor spiser I?
NAVNELØS: Vi er nogen, der har en svaghed for pizza i bandet, så gourmetstederne som Gorm’s og Mother er oplagte bud. Skal det være lidt mere low-key, er der Stefanos på Stefansgade. 

LC: Hvor fester I?
NAVNELØS: Ofte de klassiske steder på ydre Nørrebro. Som nye tilflyttere til byen blev vi introduceret for “Dødstrekanten” – Kronborggade, Musiksmag og Drone. Det er steder, hvor vi stadig kommer. Og området har jo også en del hyggelige bodegaer, fx Lille Peter. Skal der danses, er det som regel enten Drone eller Kødbyen! 

LC: Hvor inspireres I?
NAVNELØS: Det er ret interessant, hvor mange forskellige udtryk København egentlig har, når man lægger mærke til det. Kvarterene er meget forskellige, selvom gentrificeringen kritiseres for at gøre alting ens. Når man, som vi i bandet gør, kommer i en stor del af kvarterene på kryds og tværs af vores hverdag og færdes meget i alt fra Indre By, Holmen og Østerbro til ydre Nørrebro, Vesterbro, Amager og Gladsaxe. Den dynamik og mangfoldighed, som man oplever på den måde, kan være meget inspirerende, når man kommer fra en mere uniform provinsby som Odder eller Hjørring. 

LC: Hvad er jeres yndlingssted i København?
NAVNELØS: Nørrebroparken om sommeren kan noget særligt. Der er også flot ved Søerne om vinteren, når det hele bare er fladt og hvidt. Personligt har vi et helt særligt samlingspunkt i Frederiks studie i en gammel rockerborg i Gladsaxe, som nok er det sted, hvor vi har brugt mest tid sammen. Der er mange minder om både succesoplevelser og skænderier forbundet med det sted, og det betyder noget særligt for os. 

Skærmbillede 2016-04-06 kl. 17.36.09

LC: Hvad er jeres bedste minde om København?
NAVNELØS: Det er altid stort at spille koncerter i København. Selvom de fleste af os bor her nu, gør vi det egentlig ikke mere, end vi gjorde før i tiden, så vi kan stadig mærke, at det bare føles lidt større og vildere at spille her. Vi havde en kæmpe oplevelse da vi spillede for et udsolgt Store Vega sidste år som support for Ulige Numre. Det er et stort minde. Selv vores koncert på KB18 i 2012, hvor vi spillede for 7 mennesker, er et godt minde, fordi det var første gang, vi spillede i København. Nu glæder vi os helt vildt til at ramme Jazzhouse den 24. april – det er muligvis vores yndlingsspillested i byen. 

LC: Jeres anbefaling til den bedste oplevelse i København?
NAVNELØS: Tag cyklen rundt på en solskinseftermiddag og se det, som man til hverdag glemmer, at byen kan – det er en kæmpe kliché, men det holder. Kør forbi de mondæne villaer på Frederiksberg, snup en pizza på Mother i Kødbyen, tag cykelbroen til Islands Brygge, og kør ind forbi Christiania. Fortsæt gennem Indre Bys skæve gamle gader ud til Nørrebroparken og spil rundt-om-bordet og spis kebab fra Kösem. Tag til koncert på Mayhem, drik vodka med syltet agurk på Kronborggade og dans hipsterboogie på Drone indtil klokken 5 om morgenen. Du fortryder først i morgen, og der skal du alligevel bare sove. 

LC: Jeres soundtrack til byen?
NAVNELØS: Sods – Copenhagen

Tusind tak til Navneløs for at dele jeres København med os. Og hvis I vil fange Navneløs live, kan det gøres her:

15. april @ Pitstop
16. april @ Atlas
22. april @ 1000fryd
24. april @ JazzhouseEndFragment    

GOD SØNDAG!