NØX | Københavnersnuden #429

0
336
NØX
NØX er en dansk rapper, der i 2021 udkom med 1. singlen “nu”, som blev samlet op af P3 og gav en finaleplads til Karrierekanonen i DRs koncerthus. Efterfølgende er samme single blevet soundtrack til Jonas Risvigs hypede TV serie “SALSA” på DR. Samme år udgav hun også sit debutalbum med samarbejdspartnere som Xeren, Klamfyr og Josie Amadonna. Lige nu er hun ved at afslutte min tour, mens hun glæder sig til at komme tilbage i studiet og lave musik. Vi var så heldige at se hende optræde på årets UHØRT Festival – en af de bedste koncerter på hele festivalen. Mød hendes København her.

 

LC: Hvad har du gang i i øjeblikket?
NØX:
Jeg er pt på tour til 16. september, hvor jeg bl.a. spiller koncert i Pumpehuset d. 9. september. Efter det skal jeg til Sydfrankrig og færdiggøre en masse musik.

LC: Hvor bor du? 
NØX: Nørrebro.

LC: Hvor går du tur? 
NØX: Jeg har en ting for kirkegårde. Og Istedgade!

NØX
NØX. Foto: Marie Hyld.

LC: Hvor drikker du kaffe? 
NØX: Jeg drikker mest kaffe i mørke rum. Og steder hvor man også må ryge. Arabica i Blågårdsgade og Tjili Pop i Rantzausgade er jeg stamgæst på.

LC: Hvor spiser du? 
NØX: Bang og Jensen på Istedgade. Og Friheden på Nørrebro.

LC: Hvor fester du? 
NØX: Jeg tager tit til koncerter i Pumpehuset, VEGA, Stairways og Stengade. Det er også tit der, jeg fester. Og efterfester. Morgenfesterne er ofte i studiet i Nordvest.

LC: Hvor inspireres du? 
NØX: Når jeg tager edibles på Glyptoteket,

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
NØX: Reffen kan noget! Og ellers, så træningstaget ude i Nordhavn, hvor man har overblik over hele København.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
NØX: I spejlkabinettet på Rosenborg slot.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
NØX: Da jeg vandt min første rapkonkurrence på Huset i Magstræde som 15-årig. Eller måske da jeg røg mig absurd skæv med mit crush, og vi efterfølgende prøvede Himmelskibet i Tivoli. Det var vold noia og sygt romantisk!

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
NØX: Vær i nuet, sug indtryk til dig, og lad dig rive med. Og prøv at fortrænge, hvor dyrt her er.

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
NØX: Byen mangler selvindsigt. Der er byggepladser overalt, fordi vi åbenbart tror, København ville være meget federe, hvis vi alle bare boede endnu tættere, havde flere parkeringshuse og endnu flere store centre. De er i gang med at bygge en hel ny bydel, fordi “alle har ret til et sted at bo”. Og tanken er sød, men skal vi vædde med, at det ender som ude i Carlsbergbyen? At lejlighederne er pæne, men ingen har råd til at bo der? Det er grådig kapitalisme pakket ind i gode intentioner. Chillfaktoren, de grønne pletter, og det faktum at alle ikke klaustrofobisk vader tæt side om side på gaderne, er noget af det, der gør København til en ret unik hovedstad. Lad nu vær at fuck med, hvad der fungerer.

LC: Dit soundtrack til byen? 
NØX: Hører Karl William “Tæt på” for tiden. Synes han er en ret undervurderet sangskriver.


Tusind tak, NØX, fordi du ville dele dit København med os.

Følg NØX på Instagram her.