NY, LÆKKER RESTAURANTGUIDE 2015/16

0
346

I mandags spiste vi ikke kun lækker spons-kage fra Scleroseforeningen – vi var også inviteret til et traktement uden lige, da White Guide Denmark 2015/16 blev lanceret i smukke omgivelser på Toldboden. 10 priser blev uddelt til den danske restaurationsbranche, mens adskillige madkyndige stod klar med delikatesser og godt til ganen.

Det skal ikke være nogen hemmelighed. Vi er meget glade for mad. Jeg elsker faktisk mad! Og jeg elsker folk, der elsker mad! Den glæde, der spreder sig i kroppen og sindet, når man indtager noget lækkert, kan ikke sidestilles med noget her i livet. Jo, måske lige bortset fra… men lad os nu ikke blive lumre her i artiklen, endnu.

Hvis vi lige skal være alvorlige for en kort stund, så er White Guide Denmark en opslagsbog med hele 330 restauranter, rangeret i fem kategorier og forklaret med en kort beskrivelse, så du nemt kan få overblik over, hvor du skal tage hen at spise. Det er andet år, at den udgives i Danmark, og vi håber, at den bliver taget rigtig godt imod hos sit store madglade publikum – bogen er dejlig gennemskuelig – man ved, hvad redaktørerne går op i, for det skriver de nemlig i bogen! (til forskel fra Michelin).

Til lanceringen blev 10 priser uddelt – vi var især begejstrede, da Uformel vandt Årets Unge Kokketalent og Årets Nye Restaurant, da Kadeau vandt Årets Vinoplevelse, da Osteria 16 vandt Årets Smag for Skillingen, og da Bæst vandt Årets Innovatør. Gode steder, som vi også selv fremhæver, hvis nogen skulle spørge os til råds..

Udover prisuddeling gik vi meget op i de snacks, som man kunne proppe i sig til eventet – Gnalling og Kry råmælksost fra Arla Unika, Baerii- og osietra-caviar fra Stokkebye Caviar, prisvindende chokolade fra Friis-Holm Chokolade, prisvindende fyldte chokolader fra Chokolatier Svenningsen, grillet nordsøhavtaske med bergamot, tørret kål og agensvesker fra Poseidon Seafood, trøffelsalami fra Cimaferle i Piemonte, spansk Cecina de León med valmue-confit og fransk anderillette fra C & E Gastro-Import (TO gange!), yoghurt, fløde og ost af økologisk fåremælk fra Knuthenlund, sellerichips med trøffelcreme fra De Forenede Dampvaskerier, kaffe fra Lavazza, og “Rød Aroma 2014” økologisk dansk enkeltsortscider fra Æblerov.

Vi nåede også at høre spændende nyt fra drengene bag Kadeau (glæd jer!), samt historier fra Gastromændene om deres fabelagtige kogebog. Derudover fik vi klappet rigeligt af René Redzepi og grint af og med Rasmus Kofoed fra Kadeau og hans forklaring på sin bedste vinoplevelse. Og så fik vi lagt planer for, hvordan vi under kreativt dæknavn kunne snige os med til den storstilede stjernemiddag for de få indviede efter prisuddelingen. Desværre gik planen i vasken, og vi måtte i stedet stikke snuden hjemad med vores restaurantguide i tasken og et lille alko-buzz i blodet.

Sådan en aften i den gode mads tegn er altså ikke at kimse af.

/Louise

IMG_1248