Ny restaurant på Østerbro: Brasserie Post

0
183

Onsdag d. 25. oktober slog den nye restaurant, Brasserie Post for første gang dørene op i den ikoniske postbygning på Østerbro. Menuen byder både på klassikere, specialiteter og et ambitiøst vinkort. Drømmen er at skabe et sted, der både indbyder til snacks i baren, middage ved pejsen og petanque i gården.

 

Østerbro er blevet en restaurant rigere med åbningen af det nye Brasserie Post, som også er det nyeste skud på stammen af restauranter, der drives af Meyers. Brasserie Post råder over mere end 500 kvm inklusive gårdhave med orangeri og petanque bane.

Renoveret fra inderst til yderst

Navnet på den nye restaurant er intet tilfælde, da den ligger i den ikoniske postbygning på Østerbro lige ved Trianglen. Gennem de seneste år er det historiske posthus blevet renoveret fra inderst til yderst. Hvis du nogensinde har besøgt posthuset, da det fandtes, så får du dig noget af en overraskelse. Rummet er smukt indrettet med mørke træpaneler, smukke træmøbler og masser af fransk rørflet. Men der er også masser af nordisk varme og charme, som indbyder til, at du både kan mødes til en snack, hænge ud i baren og ved pejsen eller spille petanque i gården, når den åbner til foråret.

Franske klassikere og specialiteter

I ugerne op til åbningen den 25. oktober har køkkenchef Dave Harrison og hans team lagt sidste hånd på detaljerne – og ikke mindst på menukortet:

”Jeg har glædet mig til at præsentere kortet, hvor vi har gjort os umage med at sammensætte en menu, der viser bredden i den franske madkultur og hvordan de forskellige regioner er defineret af hver deres råvarer, retter og traditioner”, fortæller Dave Harrison.

Brasserie Post har både åbent til frokost og aften. Menuerne byder både på klassikere som steak tatar, søtunge meuniére og tarte flambée og på specialiteter som tarte tatin med karamelliserede løg, mælkebøttesalat med estragon og helstegt due med duelever-parfait og bagte druer. Og så kommer der til at være forskel på frokostkortet, der er ret uformelt, mens aftenkortet byder på både a la carte og en ’chefs selection’ menu.

Dave Harrison har tidligere været køkkenchef på københavnske Brasserie Prins og Den Vandrette samt Au Passage i Paris. Tidligere gæster vil måske kunne genkende køkkenchefens svaghed for de råvarer, som nogle tøver med at sætte på kortet.

Derfor finder du også retter med indmad som f.eks. ’cervelle de veau à la grenobloise’, dvs. kalvehjerne med kapers og citron, og hjemmelavet charcuterie. Maden bliver lavet afsæt i naturen og sæsonerne, og mange af råvarerne er desuden hentet fra lokale producenter. Så hvis en jæger ringer med tre krikænder, så tryller Dave Harrison og hans team og sætter dem på menukortet som dagens specialitet.

Et vinkort med afsæt i vinmagerne

Som sommelier har Brasserie Post hyret Riccardo Meconi, der er tidligere sommelier på bl.a. Iluka, Bæst og Coco Hotel, og ligesom for køkkenchefen, er samarbejdet med leverandørerne udgangspunktet for sammensætningen af vinkortet:

”Autenticitet og kultur er hovedkriterierne for udvælgelsen af vine til Brasserie Post – og da naturvinsbevægelsen var – og stadig er – et kulturelt fænomen, vil vi fokusere vores udvalg på regioner, hvor nogle få visionære vinmagere har inspireret til et seismisk skift i fremstillingen af vin. På den måde er vores udvalg ikke sammensat med afsæt i druesorter eller vine, men i de mænd og kvinder, som dyrker og producerer vinene”, fortæller Riccardo Meconi.

Vinkortet er inddelt efter huse og ikke farver, druer eller regioner. Og derfor kan gæster opleve, at tjenerne måske foreslår en producent i stedet for en bestemt vin, fordi de på den måde bedre kan forbinde mad og regioner.

Brasserie Post åbnede d. 25. oktober i det gamle posthus på Øster Allé 1 med ENIGMA – Museum for post, tele og kommunikation som nabo.

Køkkenet serverer både brasserie-klassikere og moderne fortolkninger af egnsretter fra det franske landkøkken. Brasserie Post serverer frokost tirsdag-søndag kl. 11.00-15.30 og middag tirsdag-søndag kl. 17.30-24.00.

Læs mere og se menuerne: www.brasseriepost.dk.