Det sker i København | November 2023

0
229

Hvad kan du glæde dig i København i november? Det får du et overblik over lige her, hvor vi har samlet et lille udpluk af alt det, som du kan se frem til i vintermørket. 

 

1. NOVEMBER: Strikke- og hæklecafé i IKEA
Onsdag den 1. november forvandles den Svenske Café i IKEA til en hyggelig strikke- og hæklecafé. Alt du skal gøre er at tage dit eget garn og strikkepinde/hæklenåle med, så sørger IKEA for lidt til ganen.
2. NOVEMBER: Week of the Dead Closing Party
Petanque og Shuffleboard Bar i Adelgade fejrer Halloween fra den 26. oktober til 2. november og slutter ugen af med “The Dead Party” torsdag. Den står på latin musik, drinks med tequila, og der er happy hour fra 16-18.
3.-5. NOVEMBER: Bogforum i Bella Center

Den første weekend i november er der Bogforum i Bella Center, som hvert år samler bogelskere, forfattere, forlag og andre læseheste til en weekend fyldt med underholdning, debatter, talks og ikke mindst bøger.

3.-5. NOVEMBER: Åbningsweekend Broens Skøjebane

Skøjesæsonen bliver skudt i gang den 3. november, når Broens Skøjtebane åbner for isen! Det er femte år i træk, at Broens Skøjtebane står klar til skøjteløb, vinteridyl og events.

3. NOVEMBER: Julemarked Højbro Plads

Vi nærmer os den søde juletid, og det betyder også, at julemarkederne langsomt åbner i november. Et af dem er julemarkedet på Højbro Plads, som åbner den 3. november.

3. NOVEMBER: J-dag

Og nu vi snakker om jul, så skal du sætte kryds i kalenderen den 3. november, hvor der er J-dag. Der findes næppe en bar eller bodega i København, som ikke fejrer snebajernes kommen, så du skal bare vælge, hvor du vil hen og så finde en sikker måde at komme hjem – det plejer ikke at gå stille for sig!

3. NOVEMBER: Filmquiz i Cinemateket
Er du ikke lige til J-dag, så er der heldigvis også andre sjove muligheder den 3. november. Cinemateket holder filmquiz, hvor du i selskab med den rutinerede quizmaster Jesper Rosenkrantz kan quizze om film fra filmhistorien. Billetter koster 50 kr. og der er naturligvis fede præmier på højkant!
5. NOVEMBER: Byttemarked i Teatersalen
Har du ting, tøj eller andet, som du ikke bruger? Så skal du tømme gemmerne, tage det med du har tilovers til byttemarked i Teatersalen i Valby – og så kan du tage det med hjem, du har brug for, som andre har med. Det er ren win-win og alt er gratis.
5. NOVEMBER: Veras Market under Buen
Der er også masser af genbrug på Veras Market hver søndag i november fra kl. 10-15. Her kan du gå op opdagelse, gøre gode loppefund og være med til at bekæmpe tøjspild under Buen.
10. NOVEMBER: Morgendans på Ofelia Plads
Start din fredag morgen med dans i det fri fra kl. 9-10. Det koster 75 kr. at deltage, og der kræves ingen erfaring, blot lysten til at danse og få sved på panden.
10. NOVEMBER: Juleudsmykning på d’Angleterre

En efterhånden fast tradition for mange er at tage plads på Kongens Nytorv og se, når d’Angleterre afslører deres juleudsmykning på facaden – og i år sker det den 10. november.

10. NOVEMBER: Taylor Swift Musikbanko

Er du Swifty? Og skuffet over, at vi både missede hende på den aflyste Roskilde Festival i 2020 og hendes verdensturné, som ikke lagde vejen forbi København? Så er der et lille plaster på såret, når Absalon holder musikbanko (Taylor’s Version) den 10. november.

12. NOVEMBER: Åbent Rådhus

Har du aldrig været en tur inde på Københavns Rådhus? Så har du chancen nu. Den 12. november fra kl. 10-14 er der åbent rådhus med sjov for hele familien. Foruden at se det hele indefra, er der skattejagt, mulighed for at møde en borgmester, få repareret din cykel, få et indblik i byens udvikling – og købe de berømte rådhuspandekager.

12. NOVEMBER: Åben Hal – DGI Byen
Rådhuset er ikke det eneste sted, som holder åbent hus den 12. november. Det samme gør DGI Byen, hvor der både vil være fri leg og samlede aktiviteter som deres instruktører har planlagt på en opsat bane i hallen. Der er sjov for hele familien, og eventet er gratis for medlemmer og for ikke medlemmer koster det 25 kr. per person.
17. NOVEMBER: SMK Fridays

SMK inviterer igen til SMK Fridays, og den 17. november bliver det i samarbejde med performancegruppen Sisters Hope. Fra kl. 16-22 kan du opleve en aften med nyskabende performancekunst, sanselige sessioner, koncert-performances, poetiske lydmeditationer, art talks, og kreative værksteder.

19. NOVEMBER: Byens Lopper – Kulturhuset Indre By

Kulturhuset Indre By mellem Nansensgade og Søerne holder loppemarked den 19. november. Her vil selvfølgelig være en masse loppestande men også repairstand, hvor du kan få lavet reparationer af tøj du enten medbringer hjemmefra, eller finder på markedet.

19. NOVEMBER: Jul i Tivoli

Den 19. november åbner Tivoli igen for julemagien. Der vil være juletræer i smukke farver, masser af lys, hygge og julestemning.

22. NOVEMBER: Julebanko i Sydhavnens Vinbar

Sydhavnens Vinbar inviterer til julebanko, hvor du for 79 kr. får tre bankoplader. Der er fede præmier på spil og selvfølgelig god julesteming. Misser du den 22. har du også chancen den 29. november.

24. NOVEMBER: Julefrokost i Absalon

Ingen jul uden julefrokost, og den slags bliver også skudt i gang allerede i november – ellers når man det jo ikke. Absalon holder julefrokost den 24. og 25. november og faktisk også hver weekend i december, så der er rig mulighed for at samle vennerne (eller møde nogle nyde) til fælles julemiddag og et brag af en fest. Julemiddag og efterfølgende fest koster 350 kr.

24. NOVEMBER: Down Sessions på Hotel Danmark
Der er fredagsbar og masser af hyggelig stemning på Hotel Danmark. Her vil hotellets DJ sørge for god musik, og hyggen får du (udover fra drinksene) også fra varmen og ilden i pejsen fra kl. 16.30-19.30.
25. NOVEMBER: Juleoptog på Amagerbrogade

Et af julens absolutte højdepunkter er og bliver det legendariske juleoptopg på Amagerbrogade. Det her optog er med garanti som intet, du har set før, men du kommer helt sikkert i julestemning. Juleoptoget starter kl. 16 og Amagerbrogade er lang, så du skal bare finde et god spot og nyde det.

25. og 26. NOVEMBER: Jul på SMK
Du kan komme i julestemning på SMK, hvor du både lørdag og søndag kan deltage i en masse julesjov for hele familien. Lørdag kan du lave smuk julepynt i det store, kreative værksted og være med til at kreere en kæmpe stor “GIGAlande” i fælleskab mens Det Danske Drengekor og SMK’s julepianist sørger for julemusikken.
25. NOVEMBER: Winter Rooftop Party på Hotel Zoku
Hotel Zoku inviterer til Winter Rooftop Party i bedste afterski stil fra kl. 19-00. Her kan du se frem til livemusik fra DJ Carla Schack, lækker mad, forfriskende drinks, og en smuk udsigt over byens tage fra hotellets 5. sal på Amager.
26. NOVEMBER: Gammeholm & Kayak Bar Julemarked
Gammelholm Beboerforening og Kayak Bar inviterer til julemarked fra kl. 11-17, hvor du kan møde lokale kunsthåndværkere, gallerister, guldsmede og meget mere. Klokken 11.45-12.30 synger Kammerkoret AmaCantus kendte og klassiske julesange. Der er godteposer til de første 30 børn, og der kan købes gløgg, æbleskiver, kaffe, sandwich mv. i baren.
27. NOVEMBER: Quiz på Taphouse
Øl og quiz, det er præcis hvad du får på Taphouse den 27. november. Formatet er ganske simpelt, deres quizmaster er klar med en masse spørgsmål, billetten koster 50 kr. som foruden quiz også indkluderer en kold øl fra hanen.
Som altid opdaterer vi løbende listen, så gem linket, så du altid er opdateret på alt det der sker i november i København.