Pernille Andersen | Københavnsnuden #477

0
83
Pernille Andersen
Ugens Københavnersnude er skuespiller, manuskriptforfatter og model, Pernille Andersen. Hun har stiftet bandet GlassEar sammen med sin kæreste John Garrison, og de har netop udgivet deres debut-EP “Nobody will get out alive”. Pernille spiller desuden med i den nye sæson af TV2-serien ‘Hvide Sande’ og skriver filmmanus i samarbejde med The Global Ensemble Drama, og derudover har hun tidligere skrevet og spillet med i kortfilmen ‘Dolphin’, som blev nomineret til en Robert. Mød Pernilles København her.

Pernille Andersen

LoveCopenhagen: Hvad har du gang i i øjeblikket?
Pernille Andersen (PA): Jeg rejser en del frem og tilbage til Hvide Sande, hvor jeg spiller med i den nye sæson af TV2-serien af samme navn. Derudover optager vi musikvideo i mit band GlassEar til vores nye single, og vi øver til vores næste koncert på Hotel Cecil.

LoveCopenhagen: Hvor bor du?
Pernille Andersen (PA): Jeg bor på elskede Gammelholm. En stille flække mit i byen omringet af vand. Jeg kan høre fuglene pippe, når jeg åbner mit vindue, selvom jeg er et stenkast fra Kgs Nytorv.

LC: Hvor går du tur?
PA: Altid ved vandet. København er som at bo på en båd. Der er vand alle steder. Det giver mig ro og energi på samme tid.

LC: Hvor drikker du kaffe?
PA: Les Voyageurs. Soho House. Take away: Coffee Collective eller Riccos.

LC: Hvor spiser du?
PA: Er det take away, vælger jeg Garbanzo eller Oli Oli. Er det på restauranter, vælger jeg Fiskebaren i Kødbyen, Delphine på Vesterbro og Soho House.

LC: Hvor fester du?
PA: Jeg går stort set kun til privatfester og privat arrangementer. Men hvis det skal være ude, så kan det være hvor som helst med venner, en tilfældig cafe eller bar, der forvandler sig til en fest. Og i så fald gerne lokalt, Holberg 19 eller Les Voyageurs.

LC: Hvor inspireres du?
PA: Når jeg løber en tur. Eller i et vindue i byen, hvor jeg kigger ud på alle historierne.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
PA: Jeg kan ikke nævne et, for det afhænger af, hvilket humør jeg er i: Tivoli i de skiftende årstider, Den kongelige Bibliotekshave, Kastellet.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
PA: I de små brostensstræder bag og omkring Gammel Strand, når mørket er faldet på. Stræderne forvandler sig til en scene i en film, når de er tomme, og lyset fra gadelygterne står alene.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
PA: Da jeg boede på Vesterbro, gik jeg ofte rundt om søerne, når solen gik ned. Det var magisk. Så mange historier i alle de mennesker, der gik der og grinte og græd, omringet af alle farverne i træerne og søen, der spejlede solen.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
PA: Når det er solskin og sommer i København, så findes det ikke bedre. Det er en lille unik by. Et HC Andersen-eventyr man selv kan skrive. Lej en cykel og kør rundt.

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
PA: Jeg rejser meget, og når jeg kommer hjem, så indser jeg, at vi danskere generelt set er ret reserverede. Jeg øver mig selv i at være mere åben og tale med “fremmede”. Min engelske kæreste kan finde på at tale med folk, han ikke kender, i et par timer i et tog. Det sker ikke så tit i Danmark.

LC: Dit soundtrack til byen?
PA: Archive: Again. Cigarettes after sex: Apocalypse. Billie Eilish: I love you. Love shop: Copenhagen Dreaming. Shivaree: Goodnight Moon.

Tusind tak, Pernille, fordi du ville dele dit København med os!

Følg Pernille og hendes band, GlassEar, på hendes Instagramprofil og på bandets profil

GOD SØNDAG!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here