NY PLANTEBASERET CAFÉ I PISSERENDEN

0
309
Er du til plantebaseret kost som eksempelvis 42*Raw? Så er der godt nyt under veganer-solen! I Pisserenden er der nemlig åbnet caféen ‘Hope’, som byder på lokalt, sæsonpræget, plantebaseret og økologisk mad, der er lavet fra bunden med tanke på både din sundhed og miljøet – perfekt til en tømmermandsramt lørdag som i weekenden, hvor Ditte var forbi.

For et par uger siden droppede jeg tilfældigt ind på en café i Pisserenden for at få en kop kaffe. Caféen viste sig at være helt nyåbnet med et sympatisk og indbydende menukort, der ikke kun tager hånd om din sundhed og velvære men også resten af jorden. Jeg besluttede mig derfor hurtigt for at komme retur igen for at udforske det hele noget mere, hvilket skete i weekenden, hvor min veninde og jeg var forbi for at pleje vores usle og tømmermændsramte kroppe med Hopes glutenfrie og veganske brunch bestående af sandwichbrød, avokadomos, søde fritter, hummus samt et af Hopes morgenmad bowls (vi valgte den med spinat, blommer, blåbær og kokos). Hertil bestilte vi cappuccino på soyamæk og en af Hopes juicer – et must, når kroppen higer efter drikkevarer uden procenter efter en vild nat på Chateau Motel. Brunchen var super lækker (selvom den godt måtte have været lidt større) og da jeg kom hjem, besluttede jeg mig derfor for at kontakte Mikkel Funder, manden bag det lille håbefulde sted i Larsbjørnsstræde 7, for at høre lidt mere om det fine projekt.

img_0181

Hvad er Hope’s koncept?


MF: Hope bestræber sig på at servere smuk og smagfuld mad med empati for vores jord. I det store billede serverer vi lokalt, sæsonpræget, plantebaseret og økologisk mad, der er lavet fra bunden – med en masse kærlighed indblandet.

Hvordan adskiller Hope sig fra andre caféer/barer?

MF: Vi har miljøet som én af vores vigtigste prioriteter. Vores take-away bestik er eksempelvis lavet af majsstivelse og emballagen er lavet af 100% bio-kompostable. Derudover sorterer vi alt vores affald, så vi genanvender råvarerne og materialerne så effektivt som muligt, ligesom caféen naturligvis bliver drevet af 100% naturenergi. Noget andet, som jeg er særlig stolt af, er vores visitkort, der alle har et id-nummer, som beskriver et specifikt træ, som er blevet plantet ved køb af netop disse visitkort. Det vil sige, at vi rundt om i verden har plantet 500 træer og har bidraget med at reducere 150 tons Co2 fra jordens atmosfære.

Hvordan ser fremtidsplanerne ud for Hope?

MF: Vi kommer til at udvide med konceptet ‘Cocktail & Tapas’ torsdag, fredag og lørdag aften til kl 23:00. Jeg ønsker, at Hope skal blive et sted, man starter før, at man tager videre på natklubber i København. Designet vil blive ændret om aftenen, så Hope bliver et afslappet men eksklusivt sted torsdag, fredag og lørdag aften. Derudover kunne jeg godt tænke mig at lave en fast månedlig dag med et live-musik event med en kunstner om fredagen, udvide med et dessert- og snacksortimentet samt åbne butik nummer to inden for halvandet år.

 

Jeg glæder mig til at følge med i Hopes udvikling, og skal klart forbi igen for at teste deres sandwich samt dagens ret.

 

/Ditte

 

In English
Ditte have found a new place to nurse her hangover – the small café Hope. If you like local, vegan, organic and plant-based food then the new café in Larsbjørnsstræde 7 is a must visit.