Om at tro på det bedste

2
291

Alt for tit har vi travlt med at være skeptiske. Skeptiske over sidemandens høflige smil, over den gratis drink på baren, over den venlige mail i boxen, der inviterer dig med til privatfest med din yndlingsmusiker. Men tænk nu, hvis vi går glip af en masse pga. af denne skepticisme?

For seks år siden fik jeg en mail på myspace. Som jeg skreg og græd over. I mailen stod der nogenlunde således: ”Kære Louise, Jeg kan se her på din myspace, at du er inspireret af Jason Mraz. Han er én af mine gode venner, og han kommer til min fest her om en måneds tid. Vil du med?” Som den ægte skeptiker jeg var, gik jeg med det samme i gang med en større internet research på manden, der stod som afsender på mailen. Jeg fandt intet smuds. Faktisk fandt jeg ikke rigtig noget, hverken godt eller skidt. Så jeg besluttede mig for at tro på manden og begyndte derefter at skrige og græde. Og herefter ringede jeg til Anne for at lokke hende med til festen. Det var selvsagt ikke svært. Nogle dage efter snakkede jeg i telefon med manden. Festen var blevet rykket fra hans lejlighed til en båd på Christianshavn, og derfor kom det til at koste lidt penge. Mere skeptisk end nogensinde indvilgede jeg i at indbetale 400kr. for min veninde og mig på hans konto. Shit! Han tager så meget røven på mig. Jeg er så let at narre!

Som dagen kom tættere og tættere på, blev jeg mere og mere nervøs. Tænk hvis det var fup? Hvem i Danmark kender Jason Mraz? 2006 var altså før ’I’m Yours’ og 5 år efter ’The Remedy’, som flere sikkert allerede har glemt. Tænk hvis jeg blev snøret?

Skide være med det, det er værd at tage chancen. For hvis jeg ikke bliver snøret, så skal jeg til fest med Jason Mraz! Og det viste sig faktisk, at jeg ikke blev snøret. Båden på Christianshavn blev langsomt fyldt med små 200 mennesker, primært fra Danmark og Sverige, men ellers fra hele verden, Japan, USA, Sydamerika og Spanien. Og Jason Mraz, hans tro følgesvende Toca og Bushwalla, samt den danske tryllekunstner Sonny, underholdt i godt to timer. Jeg har aldrig oplevet en så festlig og intim koncert før. Ingen mikrofoner blev brugt, publikum var ligeså meget venner, som de var fans denne fantastiske halvvåde sommeraften på Christianshavn. Tænk, hvad jeg var gået glip af, hvis jeg var blevet i mit lille skeptiske hjørne, den dag jeg fik min livs vildeste mail på myspace.

PS: Jeg er stadig stor dedikeret fan af Jason Mraz, som er meget mere end ’I’m Yours’. Når han kommer til landet igen med sit liveband, gør dig selv den tjeneste at se ham. Der er en lokal stemning af fest, glæde og fællesskab, ligegyldigt hvor han spiller. (men bedst er han dog, når han spiller for et mindre publikum.) Jeg håber for dig, at du kommer til at opleve ham en dag.

Se de her to klip, et meget gammelt og et nyere. Han er en sjov, skarp, improviserende, fantastisk dygtig  saving-the-world hippie med en gudsbenådet stemme. I’m hooked for life!

/Louise

2002:
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=5EMLDJI0axA]

2011:
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=vgBos9cfhks]

(jeg så et liveshow streamet på hans facebookside for en uge siden; han kalder sangen for ‘you effin’ did it’, hvis han spiller på amerikansk tv)

2 COMMENTS

 1. Det er fedt at se nogle andre Jason fans i DK og jeg vil bare sige at jeg også er BESAT af manden… Er ikke kun vild med hans musik men også bare ham som person!

  Jeg er helt forbløffet over at du har mødt ham og du er så heldig at have været til fest med ham… Jeg mødte ham selv tilbage i November 2011 i Sydney, Australien. Under hans “You Are Loved tour” skulle han forbi Sydney og jeg var tilfældigvis i Australien som udvekslingsstudent ikke mere end 1200 km fra Sydney. Jeg købte billet og fløj til Sydney alene for at opleve ham i selveste Sydney Opera House. Det var fantastisk og jeg fik også mødt og snakket en smule med ham efter showet.

  Vi snakkede om musik og om at han skulle tage forbi DK næste gang han er i Europa. Jeg spurgte om han ikke ville komme forbi Danmark næste gang og han sagde “selvfølgelig”. Blev dog en del skuffet da han annoncerede hans kommende tour hvor han ikke kommer forbi Danmark. Har dog købt billet til London koncerten så det gør ik så meget.

  Er bare glad for at der er nogle andre Mraz elskere derude da jeg mener de er så svære at finde 🙂

 2. Hej Hassan
  Det lyder da som en fed oplevelse, du har haft med Mr. A-Z. Jeg er også skuffet over, at han ikke kommer til DK i denne omgang, og jeg har ikke investeret i en billet i udlandet. Jeg så ham i Lund for nogle år siden, og ellers har jeg været til alle hans koncerter i København. Men den sidste gang han spillede her, i Falkoner Teatret, var jeg faktisk lidt skuffet. Han virkede uoplagt og uengageret – noget som jo virkelig er usædvanligt for ham. Og han havde endda fødselsdag… Alle kan jo have en dårlig dag.. Måske havde han ondt i maven eller et knust hjerte – who knows? 🙂

  Men ja, der er ikke mange ‘ægte’ Mraz-fans. Det er næsten synd for ham, at hans I’m Yours-hit blev så stort, for mange tror jo, at det er det eneste, han kan. Men han er jo en gudsbenådet sanger og sangskriver med hjertet på det rette sted. Hallelujah for ham! Og for os Mraz-fans 🙂

  Kh. Louise

Comments are closed.