Skiltebyen

4
311

Forleden var jeg tilfældigvis ude hos Dansk Forfatterforening i Strandgade på Christianshavn. Og da jeg parkerede min cykel, kiggede jeg op, og så et skilt – eller en plade – der var hængt op på nabobygningen:

Her boede N.F.S. Grundtvig

Og så kom jeg til at tænke på, hvor meget historie der egentlig gemmer sig i rigtig mange huse i vores dejlige og gamle hovedstad. Og hvor sjovt det er at tænke på, at man meget ofte (og uden at vide det) går i store personligheders fodspor.

Jeg blev så begejstret over skiltet – og al den historie, de repræsenterer – at jeg på vej hjem fra arbejde gik på skiltejagt. Og jeg er heldig at arbejde MIDT i København, så min vej hjem gennem Store Kannikestræde, Fiolstræde og Studiestræde byder faktisk på ikke så få skilte på en kort strækning:

Her boede Ole Rømer, Store Kannikestræde, Kbh. K
Her boede Ole Rømer, Store Kannikestræde
Her boede Peter Faber, mens han skrev “Højt fra træets grønne top”, Store Kannikestræde
Her blev Berlingske grundlagt, Store Kannikestræde
Her boede Ludvig Holberg, Fiolstræde
Her boede Ludvig Holberg
Her boede Hans Christian Ørsted, Studiestræde
Her boede H.C. Ørsted, Studiestræde

Man kan mærke stoltheden, disse skilte er sat op med. Og kærligheden til bygningerne, byen og de store personligheder. Og man kan føle historiens vingesus. Og jeg ELSKER det – og jeg er LANGT fra færdig med at gå på jagt efter historiske skilte, der fortæller om bygningernes  – og byens – historie.

Jeg vil slutte med et skilt, der sidder på min egen arbejdsplads – og som man ikke så nemt kan komme til:

Her havde Søren Kierkegaard sin daglige gang som elev, Klareboderne

Kig rundt og find historien og historierne – og del med os! / Anne

4 COMMENTS

  1. Jeg bor på Østerbro og har flere gange lagt mærke til skilte, der beskriver hvordan et medlem af modstandsbevægelsen faldt for Danmark. Jeg synes, det er meget bevægende at tænke på.

  2. Det er lige det, Irene – historien omkring os er meget tit den mest rørende. Men nu er jeg nysgerrig – hvor kan jeg finde pladerne på Østerbro? KH Anne

Comments are closed.