Skal vi tage den i Plenum?

4
308

– vores næste glas vin?

Når man skriver freelance artikler, som jeg gør, så er faren for aldrig at forlade ens lejlighed overhængende. Som for eksempel i går, hvor jeg stod op, lavede kaffe, satte mig ned og kiggede ind i min computerskærm – og vupti! Da jeg så op igen, var det atter mørkt udenfor. Jeg fik så dårlig samvittighed, at jeg i silende regn løb ned i træningscentret og hev i deres maskiner i to timer. Pyyhh. Det må ikke ske igen.

Derfor er det dejligt at opdage, at nogle caféer har den helt rette stemning til at skrive. For eksempel Café Plenum på Sankt Hans Torv. Jeg har ret mange gange siddet inde hos naboen, Kaffeplantagen, og skrevet, men efter at jeg opdagede Plenum for snart tre måneder siden, er det altså denne café, der har kunne sætte fut i inspirationen. Ikke mindst pga. de skønne citater på væggene (er især vild med Benny Andersen-citatet).

Når man, som jeg, er god til selektere, hvilke lyde man vil tillade i sin sfære, så er en café et perfekt sted at skrive. På Plenum er der aldrig for meget larm, kun svag hyggesnak fra veninder, måske en lille baby, der pludrer lidt, og så er der mange, der sidder alene med deres laptop. Derudover er der altid virkelig god musik i højttalerne – hvilket nok er det eneste, jeg har svært ved ikke at dvæle ved. Men det er også sundt med små pause engang imellem.

Jeg kan iøvrigt anbefale deres myntete med frisk mynte. Den drik blev jeg vild med, da jeg var i Amsterdam sidste vinter, og de er på Plenum tæt på at lave den ligeså god som hollænderne. Tæt på 😉

Mit februar-forsæt er at drikke vin på Plenum, med en god ven. Jeg har på fornemmelse, at caféen er den helt rette kulisse til den slags fornøjeligheder.

/Louise

4 COMMENTS

  1. Er meget enig! Plenum er et rigtig dejligt sted, og citaterne er meget inspirerende… + der er lidt mere rum end på Kaffeplantagen, så man kan sidde i sin egen verden og skrive/tænke/stirre ud på de smukke mennesker udenfor 🙂
    Hm… måske jeg snart skulle derned igen? Har kun prøvet deres sandwich, smoothies og kaffe.. 🙂

  2. Jamen skønt med inspiration, og herlige tanker fra dage hvor tiden flyver, inspirerer eller motiverer….. sådan skal det vist være.
    Herligt “tankeforum” i har, men det har vi 2 (Louise) talt om før. I “gamle” dage var der lås på en dagbog, som jo oftest også rummede ens tanker, og så kom tankerne jo aldrig videre. (Ærgerligt) Dette er ment som ros ifht. jeres artikler generelt. Og så er der jo altid de ting som stadig bør holdes hemmelige, men dem kan man jo så bare skrive i sin dagbog med lås på.
    Herlig søndag herfra. Er ret vild med Louises københavner billeder og tanker når hun går “sine ture”, eller bare nyder øjeblikke.

  3. Tak, Karsten. Når nu vi bor i en storby, som har så meget historie og så mange historier, så synes vi bare, at vi skal dele den med hinanden og alle dem, som har lyst til at læse med. Derfor bliver vi så glade, når folk gider at dele tilbage eller bare give en thumbs up her i kommentarfeltet. Så fedt, at du kan li’ det 🙂 God torsdag herfra!

Comments are closed.