Oplev highline-show over havnen den 4. maj

0
287
Highline-show over Københavns havn den 4. maj

Den 4. maj kan du opleve et gratis highline-show med professionelle artister, som går på line over Københavns Havn fra BLOX til sukkerfabrikken.

 

Hvis det er gået din næse forbi, så er København udnævnt af UNESCO som Arkitekturhovedstad 2023, og det markeres med større og mindre events hele året.

Torsdag den 4. maj kan du derfor opleve et lidt spektakulært syn, når professionelle artister for første gang, går på en 160 meter lang line over Københavns Havn i 15 meters højde. Og det er ganske gratis at overvære, du skal bare finde en plads ved havnen.

Et ordentlig sug i maven

Havnen er ofte brugt som omdrejningspunkt for mange aktiviteter i løbet af året, både på og i vandet – men over vandet er et lidt mere sjældent syn. Du har måske oplevet Red Bull Cliff Dive, hvor professionelle udspringer tager springet fra toppen af Operahuset, men highline er ikke set før.

Der bliver spændt en 160 meter lang line op mellem Dansk Arkitektur Center (BLOX) og den gamle sukkerfabrik på den Christianshavner-siden af haven. Linen kommer til at være 15 meter over vandet, så der bør rig mulighed for at se artisterne tage turen over.

Der er tilskuerpladser til alle foran BLOX og på Lille Langebro og Christianshavnsiden. Du vil kunne se artister på linen fra kl. 12, og der er gratis aktiviteter i og omkring Dansk Arkitekturcenter fra kl. 15.30-20. Det store highline-show med professionelle artister går løs kl. 16-17.

Teknik- og miljøborgmester Line Barfod skyder eventet i gang med tale fra DAC’s terrasse.

Vil du selv prøve kræfter med at gå på line?

Hvis du selv vil prøve at gå på line, så kan du øve dig på en slackline lige ved BLOX, hvor Danish Slackline Organisation spænder liner op i gadehøjde.

Highline-showet er en del af Arkitekturhovedstad 2023 og af åbningen af Dansk Arkitekturcenters nye udstilling ’Copenhagen in Common’ (5. maj-22. oktober), der handler om København og om fællesskaber.

I den anledning kan du besøge Dansk Arkitektur Center før, under og efter highline-showet, hvor der er gratis adgang og du kan bl.a. opleve koncert med Katinka, familieværksted inkl. ansigtsmaling og udsigt til byens tårne fra DAC’s terrasser.

Du kan opleve highline showet torsdag den 4. maj fra kl. 16-17. Læs mere her.