Orblin | Københavnersnuden #462

0
190
Orblin

Denne uges Københavnersnude er Mikkel Wilhem Westh, som er medicinstuderende, musiker og forsanger i bandet Orblin. Ifølge Mikkel selv har sluttyverende kastet ham ind i den dejligste del af livet. Han danner sammen med sine fire tætte venner, der til dagligt læser på universitet, bandet Orblin, som for nylig har udsendt deres debutsingle ’Langebro’. Det skete på SU-budget, og derfor er singlen indspillet med lånte mikrofoner i et fitnesscenter, de fik lov at låne, før det skulle rives ned. Mød Mikkel og hans København her.

 

LoveCopenhagen: Hvad har du gang i i øjeblikket?
Orblin: Rigtig meget! Det er virkelig dejlige – men også mange – ting. Dagene fyldes op af mit studie, mit band ”Orblin”, min kæreste Leonora, mine bofæller og bedste venner. Lige for tiden læser jeg til eksamen i noget, der hedder, ”Intern medicin og kirurgi” på 7. semester på kandidaten i medicin, som er et bredt og spændende fag, hvor man lærer om alle mulige sygdomme og behandlingen af dem. Jeg er utroligt glad for studiet for tiden, fordi det både er nørdet ned til molekylært plan samtidig med, at man har rigtige mennesker på hospitalerne mellem hænderne. Når jeg får sneget mig væk fra bøgerne, tager jeg i studiet med bandet, hvor vi er ved at indspille den single, vi skal udgive næste gang. Jeg er sanger og producer for bandet. Lige nu prøver vi at gøre sangens lyd så fed som muligt – f.eks. ved at gøre lyden af guitaren blød, bred og lidt ’crisp’.

Orblin
Fotocredit: Freja Wille

Vi har lige udgivet vores debutsingle ’Langebro’, som er en hyldest til sommeren som en katalysator for alt det vilde, skønne og hårde drama, vi kan opleve. Det mærker vi specielt, når vi endelig kommer udenfor i solen og møder hinanden.

LoveCopenhagen: Hvor bor du?
Orblin: Jeg bor på Tørloftet. Det er mit kollektiv på Frederiksberg, hvor jeg bor med mine bedste venner. Jeg kalder dem ”mine drenge”, når jeg fortæller om dem ude i byen. Og det gør jeg tit. For når jeg skal fortælle om mig selv, er jeg nødt til at fortælle om dem.

LoveCopenhagen: Hvor går du tur?
Orblin: Jeg går tit en morgentur med min kæreste og en kaffe rundt om blokken på Peter Bangs Vej eller i centrum af Vanløse, hvor hun bor. Hvis vi har god tid, så går vi i Netto som to turister med vores kaffekop i hånden og køber nogle friske bær eller andet lækkert til morgenmaden. Jeg elsker de her små gåture, fordi det er så afslappende – nærmest ferieagtigt – og så er det et vidne om, at vi har tid til sådan noget og til hinanden. Vi gør det så tit, vi kan, også på hverdage!

LoveCopenhagen: Hvor drikker du kaffe?
Orblin: Impact Roasters ved Flintholm St. Det er lækkert og ikke så dyrt. Indretningen er rustik og grøn, og så kan jeg godt lide, at de har sækkene med alle deres kaffebønner liggende ude – sådan lidt museumsagtigt. Jeg tror også, at de har hyret en hip konsulent til at lave deres playliste.

LoveCopenhagen: Hvor spiser du?
Orblin: Hjemme. Jeg er så heldig at have to gourmet-aspiranter som roommates. Det kan anbefales at flytte sammen med nogle dejlige mennesker!!  

LoveCopenhagen: Hvor fester du?
Orblin: Vi har en kæmpe 60m2 boheme-stue med planter, musikinstrumenter og malerier, som tit huser skønne, festglade venner! Ellers er jeg mest til barer. Berlin Bar er mit yndlingssted, for det har gode minder om kærlighed, og så afspiller de Karius og Baktus på tysk på toiletterne. Øllene er også gode. Man kan få gode, stærke, krydrede specialøl.

LoveCopenhagen: Hvor inspireres du?
Orblin: I min vindueskarm i en solstråle, hvor jeg kan sidde og kigge ned på byen og træerne fra tagryggen af 5. sal. Her er der ro og tid til fordybelse, hvor mine tanker kan få lov til at vandre frit. Nogle gange bliver jeg ramt af en følelse, som jeg får lyst til at sætte ord eller musik på, og så er det perfekt at klaveret og en blank skriveblok står to meter væk.

LoveCopenhagen: Hvad er dit yndlingssted i København?
Orblin: Studiestræde og Larsbjørnsstræde i indre by. Der er farven på bygningerne, brostenene og de lidt skæve og kreative butikker, der gør det. En lørdag eftermiddag i sensommersolen til lyden og synet af folk, der hygger sig om cafébordene på det smalle fortov er perfekt!

LoveCopenhagen: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
Orblin: Jeg tudede ude foran rådhuset på Frederiksberg en sensommersaften. Det var lige efter, jeg havde været på Berlin Bar med mine drenge og min kæreste. Det var dér, jeg havde lært hende at kende tidligere på året. Og så blev jeg ramt igen. Det føltes helt vildt, at mit liv var blevet sådan. Og så løb mine øjne i vand.

Hvis spørgsmålet går på at være forelsket i byen, så vil jeg sige, at jeg sidst var forelsket i København, da jeg stod på Ofelia plads og så ud over havnen i retning af Amalienborg. Vandet, den store havn, og de gamle historiske bygninger. Det er lige til at blive forelsket i.

LoveCopenhagen: Hvad er dit bedste minde om København?
Orblin: Jeg kommer fra landet helt oppe i Nordsjælland, og da jeg var 10 år tog min mor mig med ind til byen for første gang, hvor vi spiste sushi (også for første gang) i en kælderrestaurant på havnekajen et sted ved kanalerne i indre by. Jeg ved faktisk ikke præcist, hvor vi var, eller om restauranten stadig findes i dag, men jeg husker smagen af wasabi, hvide kalkvægge i restauranten, et stort akvarium med en hummer, brostenene på havnen, duften af saltvand og en solrig tur i kanalrundfarten. Det er mit bedste minde med København. Det kunne være, jeg skulle spørge min mor, om hun kan huske, hvor det var.

LoveCopenhagen: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
Orblin: Tag et Trangia-sæt (et grydesæt med et lille spritblus), blåmuslinger, en god hvidvin, nogle lækre grøntsager, oliven, et godt flute og noget lækkert dip eller mayonnaise med ud et sted på havnekajen i København. F.eks. Ofelia Plads helt ude ved vandet længst væk fra Skuespillerhuset. Og husk nogle gode mennesker. Drik noget af hvidvinen og spis tapastingene, mens I renser muslingerne og steger grøntsagerne. Og damp så muslingerne i nogle minutter med hvidvin og grøntsager. Så er der pludselig et lækkert, hurtigt måltid, man kan spise med hænderne (du kan bruge et sæt muslingeskaller som bestik ved nipse med dem). Her sidder du så midt i dejlige København med dine yndlingsmennesker og et lille festmåltid. Muslingeskallerne kan bare smides i havnen, for der findes de naturligt.

LoveCopenhagen: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
Orblin: Fordybelse. Jeg synes, at vi Københavnere (især mig selv!) har for travlt. Vi har altid gang i vigtige ting. Jeg synes, vi skal være mindre vigtige, sætte farten ned og fordybe os mere i byen og hinanden. Give os selv lov til at mærke, hvor dejligt, der faktisk er.

LoveCopenhagen: Dit soundtrack til byen?
Orblin: Late Night Talking – Harry Style

 

Tusind tak fordi du ville dele dit København med os, Mikkel!