Pede B | Københavnersnuden #479

0
113
Fotocredit: Christian Larsen

Ugens Københavnersnude er Peter Ankjær Bigaard alias den danske rapper og sangskriver Pede B. Han er kendt for sine stærke tekster, høj produktivitet og en særdeles dedikeret fanskare. Pede B er født i 1984 og har gennem de sidste atten år udgivet seksten album i eget navn, spillet over tusind koncerter og vundet de danske freestylerap-mesterskaber “MC’s Fight Night” tre gange. Han er pt. aktuel med det sekstende album Mercur, som udkom fredag d. 3. november. Mød Pede B og hans København her.

 

LoveCopenhagen: Hvad har du gang i i øjeblikket?
Pede B: Mit nye album MERCUR udkom den 3. november), og op til en albumrelease føler jeg mig altid helt blæst op. Jeg kan bedst beskrive det som en blanding af forvirring, forventninger, absurd meget projektstyring og en anelse angst for, at man ikke laver nok hype op til.

Som en slags opvarmning havde vi sat en fire-byers mini-tour op – bl.a. i Aarhus og KBH, hvilket i mit holds tilfælde var lig med gode fester. Så selvom det hele i bund og grund er gode ting, kan jeg mærke, at jeg har lige lovlig meget på tallerkenen lige nu.

Fotocredit: Tinus Buus

LoveCopenhagen: Hvor bor du?
Pede B: Jeg bor i Vanløse. I 2020 flyttede vi fra en lejlighed i Nordhavn og landede herude cirka to uger før corona ramte. Så vi var virkelig tvunget til at vænne os til det nye kvarter, når nu alt arbejde foregik derhjemme. Men jeg elsker at bo i Vanløse med metroen lige nede af vejen, så man altid kan være hjemme fra indre by på ti minutter.

LoveCopenhagen: Hvor går du tur?
Pede B: Enten i den yderste del af Nordhavnen eller fra Utterslev Mose og ud forbi Høje Gladsaxe. Jeg elsker at gå i hele randområdet rundt om byen, Valby, Vanløse, ydre Nordvest, Søborg og så videre.

LoveCopenhagen: Hvor drikker du kaffe?
Pede B: Jeg drikker kun sort kaffe, og når man ikke pøser en masse mælk i, er det jo vigtigt at grundproduktet smager godt. Men der er så mange gode steder i KBH. For eksempel Coffee Industry på Falkoner Alle.

LoveCopenhagcofen: Hvor spiser du?
Pede B: Selvom jeg har spist der en million gange, kan jeg aldrig få nok af Det Eksotiske Hjørne på Jagtvej.

LoveCopenhagen: Hvor fester du?
Pede B: Som regel på Nørrebro. Sidste år lavede vi et event, hvor vi spillede 12 koncerter på 12 timer på bodegaer og cafeer på Nørrebro. Det startede helt roligt og hyggeligt og sluttede med kaos. Der er virkelig mange gode steder på Nørrebro. Skal man have et godt glas øl kan jeg anbefale People Like Us Beer Bar på Jagtvej.

Fotocredit: Oliver Sichlau

LoveCopenhagen: Hvor inspireres du?
Pede B: Min ven Adam Sampler har studie på indre Østerbro. Der har vi virkelig lavet meget musik. Det er sådan et hyggeligt studie-kollektiv i et baghus, hvor man kan mærke, hvor meget fed musik der er lavet gennem årene.

LoveCopenhagen: Hvad er dit yndlingssted i København?
Pede B: Jeg elsker virkelig ydre Nordhavn. Der er en næsten syret ro derude. Men det er mest, hvis man skal have renset hovedet. Skal man have gang i den, så tag til Nørrebro.

LoveCopenhagen: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
Pede B: Første gang vi udsolgte Store Vega. Den scene og den sal er bare så ikonisk, så det bare føltes som en kæmpe ære at kunne stå der. Vega er jo virkelig en stor musikinstitution i KBH.

Fotocredit: Tinus Buus

LoveCopenhagen: Hvad er dit bedste minde om København?
Pede B: Min farmor tog mig altid til dukketeater i Kongens Have, da jeg var helt lille. De minder fylder mig altid med varme. Og så skate-området i Fælledparken, da jeg blev teenager.

LoveCopenhagen: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
Pede B: Der er så mange virkelig små spillesteder i byen, så prøv at købe en koncertbillet til et eller andet du slet ikke kender på et lille sted. Der er noget smukt ved at få en musikalsk oplevelse med omkring 40 andre personer, hvor man kan mærke de optrædendes glæde og passion. For eksempel en af koncerterne på førnævnte People Like Us Beer Bar.

LoveCopenhagen: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det? 
Pede B: Tja, de høje priser skubber en hel masse mennesker ud i de her år. Det ville jeg ønske, vi kunne ændre på.

LoveCopenhagen: Dit soundtrack til byen?
Pede B: Uh, en playliste kunne for eksempel være:

1) Oddisee – Ongoing Thing

2) Rittz – KISA

3) Murro – Husum

4) Salmo – 90MM

5) OT The Real – Forever

 

Tusind tak fordi du ville dele dit Københav med os, Peter!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here