Plant Jammer: Ny app der mindsker madspild

0
633
LoveCopenhagen har talt med Michael Haase, som for to år siden etablerede Plant Jammer – en danskudviklet app – hvor du kan lave mere end 1 mio. sunde, velsmagende grønretter, rydde op i køleskabet, nedbringe madspild og få smarte madplaner, så du nedbringer antallet af gange, du skal handle ind.

Af Louise Taarnhøj

Under corona-krisen har Michael gjort sin app gratis, og selvom det koster knaster at aflevere sin omsætning netop nu, er Michael ikke i tvivl: Det er nu, der er brug for hans produkt.

Hvordan går det under krisen hos jer?
Det går ret godt for Plant Jammer under krisen. I takt med at folk laver mere mad i hjemmet skyder vores bruger-antal i vejret. Vi får omkring 3.000 nye downloads om dagen, hovedsagligt fra de nye karantæne-områder: England, US, Tyskland og Frankrig.

Hvad har I gjort for at arbejde jer igennem krisen indtil videre?
Vi arbejder remote i hver sit hjemmekontor, og snakker på videokonference 2 gange dagligt. Vi vil ikke tjene penge på en krise, så vi har gjort appen gratis i denne krise. Dette er faktisk et overlevelses-trick: Det giver vores arbejde ekstra mening i en svær tid, og gør det nemmere at holde motivationen højt i teamet.

Hvordan mærker I opbakning fra jeres lokalmiljø?
Vi har oplevet super flot støtte fra lokalmiljøet. For eksempel har vi indført alliancer med lokale butikker og leverandører omkring København for at muliggøre levering af ingredienser til folks hjem. Vi arbejder nu med Løs Marked, der har emballage-fri ingredienser, med Epicurean der plejede at levere til restauranter og nu skal levere til hjem for at overleve, og GRIM, der leverer skæve ingredienser. Det er super tilfredsstillende for hele teamet at finde lokale løsninger til lokale problemer i denne tid.

Hvad kan man gøre for at støtte jer?
Det koster os ca 5.000 kroner om dagen, at vi har gjort appen gratis. Til gengæld har vi gjort det muligt at donere penge til os, så vi ikke løber helt tør for penge. Vi er ret glade for denne løsning – det er en måde at få dem med ressourcer til at støtte god madlavning også til dem, der ikke har ressourcer. Selv 15 kroner ville være en kæmpe hjælp: https://www.plantjammer.com/support-us.


Jam grøntretter fra et halvtomt køleskab

Plant Jammer bruger kunstig intelligens til at tænke som en kok for dig – og rammer en del af de behov, som folk har lige nu:

– at alle kan lære at udnytte de råvarer, de har i køleskabet (så nedbringer vi madspild i privaten)

– at alle kan lære at planlægge deres måltider bedre (så nedbringer vi tid i supermarkedet)

– at alle så kan lære at lave sunde, fantastiske, plantebaserede måltider (så redder vi i øvrigt også planeten)

 

Du kan altså jamme alverdens grøntretter med Plant Jammer, følge Plant Jammers madplan, så du kun skal i supermarkedet én gang om ugen og få et sundt og velsmagende hyggeprojekt i coronatiden.

 

Som at have en mesterkok på speed-dial

Plant Jammer-appen gør det nemt at lave lækker mad:

  1. Tøm køleskabet: Indtast hvad du har – få en opskrift
  2. Surf den uendelige kogebog: Kan du lide indisk mad, der er medium krydret, glutenfri og proteinrig? Vil du bruge rødkål, og har under 25 minutter? Få inspiration og opbyg retter baseret på dine filtre
  3. Jam i supermarkedet: Opbyg aftensmaden impulsivt én ingrediens ad gangen, mens du shopper
  4. Panik knappen: Smager din ret af for lidt? Eller har du oversaltet? Brug Plant Jammer’s smagsalgoritme til at redde smagen.

Prøv den gratis Plant Jammer app i aften:

–    Iphone: https://itunes.apple.com/dk/app/plant-jammer/id1386136046?mt=8

–   Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.plantjammer.plantjammer