onsdag, september 21, 2022
HomeBydelePop-up koncerter i Frederiksberg Haves hemmelige tempel

Pop-up koncerter i Frederiksberg Haves hemmelige tempel

I weekenden 10.-11. september kan man opleve et musikalsk værk for stemmer i Frederiksberg Haves lille romerske tempel. De gratis pop-up koncerter er produceret af kompagniet Kind Of Opera og finder sted i Apistemplet som optakt til Frederiksberg Festspil. 

 

Fra den 10.-11. september kan du opleve 20 minutters ensomhed i Frederiksberg Haves hemmelige tempel. Eller helt stille bliver du nu ikke, der er nemlig tale om Pop-up performances i det ellers lukkede Apistempel i Frederiksberg Have

Rum for refleksion 

Med flere daglige performances åbnes dørene til Apistemplet og til nye rum for refleksion; både fysisk og følelsesmæssigt. Ud fra Googles hitsøgninger på ’when I am alone I….’ skrev den prisvindende amerikanske komponist David Lang i 2015 et korværk, hvor stemmer i hver deres rytme og ensomhed opremser, hvad ensomheden gør ved mennesker og hvad mennesker gør ved den. Værket afslører ensomheden som et tveægget sværd: nogle gange lykkelig og salig. Andre gange sorgfuld og ængstelig.

Optakt til Frederiksberg Festspil

Som optakt til Frederiksberg Festspil, har Kind Of Opera søgt nye rum, som publikum kan møde musikken i. Med sangere fra det Grammy-vindende ensemble Theatre of Voices kan man opleve en 20-minutters ensomhed under sin slentretur i haven, og lade kunsten sætte ord på noget af det, mange mennesker har tænkt over – og søgt på – i deres jagt på svar.
“Værket afslører det usynlige fællesskab vi alle har i vores ensomhed, og som mange har delt med Google. Det bliver en legemliggørelse af kunstig intelligens, som rammer ned i det menneskelige grundvilkår, at vi, når alt kommer til alt, er alene.” fortæller instruktør Selma Mongelard.

Ensomhed har fået en ny resonans i vores bevidsthed efter pandemien, hvor vi har været afskåret for vores vanlige sociale netværk, som aldrig før. David Langs værk har fået en helt anderledes aktualitet, som rammer noget, mange har måtte gennemgå de sidste par år – og som vi fortsat har brug for at reflektere over, nu hvor normaliteten og hverdag rammer os igen.

HVAD: When I am alone (20 minutter) – et værk af David Lang
HVEM: Kind Of Opera X Theatre of Voices X Frederiksberg Festspil
SANGERE: Else Torp, Kristin Mulders, Laura Lamph
HVORNÅR: 10. September kl. 14.00, 14.45, 16.00, 16.45 / 11. September kl. 12.30, 13.15
HVOR: Apistemplet, Tempelbakken i Frederiksberg Have
PRIS: Gratis

Love Copenhagen
Love Copenhagenhttp://Lovecopenhagen.com
Louise Bro Pedersen. Creative Planner på et digitalt bureau. Elsker København, men er slet ikke københavner - oprindelig fra smilets by. Danser når alle ser det, griner alt for højt, knuselsker koncerter, festivaler, lækker mad, gode drinks, vand, windsurfing, og min cykel.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev - fyldt med lækre sager og inspiration til alt det, der sker i København.

Mest læste