Rasmus Elk Olsen l Københavnersnuden #483

0
157

Rasmus Elk Olsen har gennem de sidste 20 år etableret sig som sangskriver og producer på den danske musikscene og har skrevet og udgivet musik både solo og sammen med andre. Hans tekster kan høres sunget af navne som Oh Land, Coco O., Jacob Bellens, Claus Hempler, Mikael Simpson og Emma Sehested Høeg. I sit virke som musiker har han i højere grad været ”bag scenen” i kraft af sin sangskrivning for andre kunsterne eller som bandmedlem i forskellige konstellationer – men denne gang er han klar med eget udspil. Det nye soloalbum Half Hours on Earth er netop udkommet. Mød hans København her.

 

LoveCopenhagen: Hvad har du gang i i øjeblikket?
Rasmus Elk Olsen (REO): Jeg har lige udgivet songwriter-albummet “Half Hours on Earth” og kæmper med at indrette tilværelsen, så jeg har god fred til at dykke ned i nye sange og holde fokus på det, som ligger hjertet nært. Ikke let, når man bliver kørt over af salgskampagner, trådløse apparater der kalder på stikkontakt og abonnementer, der skal udvides – lige så snart man står stille et øjeblik.

LoveCopenhagen: Hvor bor du?
Rasmus Elk Olsen (REO): Jeg opholder mig tit i et studie ved Harsdorfsvej på Frederiksberg, hvor jeg skriver sange sammen med Peder Thomas Pedersen og Asger Baden. Men af ovennævnte behov for tid, er jeg flyttet fra byen til Sorø ved skoven og søen. København er dog sjovt nok blevet et åndehul, som jeg søger, når jeg savner inspiration, hvor landet var mere som inspirerende åndehul, da jeg boede i København.

LoveCopenhagen: Hvor går du tur?
Rasmus Elk Olsen (REO): Førhen gik jeg tit om søerne i København, nu går jeg mest i gader og stræder og kigger på, hvad folk er optaget af. Det er i sig selv inspirerende at se så mange perspektiver og virkeligheder, der krydser og clasher men stadig, på nærmest forunderlig vis, danner en fin by.

LoveCopenhagen: Hvor drikker du kaffe?
REO: Min festlige fætter har en god lejlighed om hjørnet fra Kødbyen – og efter en sjov nat, man ikke rigtigt husker, har det lettet på formiddagen med en americano fra Le Kaff på Halmtorvet.

Rasmus Elk Olsen

LoveCopenhagen: Hvor spiser du?
REO: Jeg skal helst have en falafel-durum,  når jeg er sulten, i nærheden af Durum Bar. Rart at den minder lidt om den gode Berliner-durum, som har været alt for længe om at nå til København.

LoveCopenhagen: Hvor fester du?
REO: Min basarm til 4 i gulvet ef stilnet lidt af. Til gengæld holder meget af den gode stemning på La Fontaine, som også hurtigt kan blive til en ret festlig stemning.

LoveCopenhagen: Hvor inspireres du?
REO: På trods af turisme, hype og andet, der kan skygge lidt, inspirerer det mig særligt at gå en solskinstur på Christiania, fordi det stadig er muligt at opsnappe resterne af en autentisk, naiv men sund tro på fred og plads til alle –  en rar “You may say I’m a dreamer, but I’m not the only one” (Imagine /Lennon) – slags energi.

LoveCopenhagen: Hvad er dit yndlingssted i København?
REO: Mine første år i København var i Sydhavnen, og jeg føler mig hjemme i kolonihaveområdet. Det er tæt på yndlingsstedet, når man lige rammer en god dag.

LoveCopenhagen: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
REO: Den følelse har jeg vist kun oplevet glimtvis ved at være i København sammen med en, man er forelsket i.

LoveCopenhagen: Hvad er dit bedste minde om København?
REO: Bedste minde er nok “Enjoy the Silence’  sunget af et fyldt Parken ved Depeche Mode-koncert – sammen med min datter på 12, som havde det vildere end jeg selv. Men det stærkeste minde er mindet om en kæmpe gorilla, der klasker sig mod glasruden lige foran mig i Zoo, da jeg var 4 år. Sangen “Distant Eyes” fra det nye album indeholder en tand af den oplevelse.

LoveCopenhagen: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
REO: Bandet Live Jive Jungle spiller jævnligt på La Fontaine.

LoveCopenhagen: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det? 
REO: Et stærkere værn om sin natur, særligt i udkanten.

LoveCopenhagen: Dit soundtrack til byen?
REO: Free Sky af Worn Out Sun, eller Chet Baker- Sings (albummet). – Noget roligt som tilfører en stemning af chill i travlheden.”

Tusind tak, fordi du ville dele dit København med os, Rasmus.

Følg Rasmus og hans musik på Instagram her.