Staycation på Zoku Copenhagen på Amager

0
130

Zoku Copenhagen er ikke noget helt almindeligt hotel. Det fandt vi ud af, da vi blev inviteret på overnatning tidligere på måneden. Det er en blanding af business-hangout, lejligheder for longstays, festligheder og stedet, hvor du taler med din nabo.

 

Af Louise Taarnhøj

INVITERET

“Zoku Copenhagen er et hjem for forretningsrejsende, der gerne vil bo i byen i alt mellem et par dage og et par måneder. Vi er et forretningshotel på en ny måde og tilbyder et afslappet sted at bo, arbejde og socialisere – alt imens du bliver en del af lokalmiljøet.”

Sådan står der på forsiden af Zoku Copenhagen, hvor LoveCopenhagen overnattede i midten af december. Hotellet kendte jeg ellers primært som et sted at holde møder eller arbejde remote. Deres restaurant og café på toppen af hotellet er nemlig indrettet til netop det; arbejdscafé, mødested, hjemmestue, afslapningsrum og festlokale. Caféen kan mange ting. Men jeg har kun haft brugt det til at holde møder og få sendt en masse mails i smukke omgivelser.

Zoku Copenhagen

Få dage eller longstays

Vi indlogerede os på 4. sal i to værelser med gennemgang imellem. Værelset havde, udover det sædvanlige som badeværelse, stor seng, sofaområde og stort skab, også et køkken og spisebord med plads til fire personer. Dette hotel huser nemlig mange mennesker, som bor her mere end én nat – de såkaldte longstays. Det kan være expats, hvis lejligheder endnu ikke er klar, eller som arbejder på projekter, der kun varer få måneder. De tjekker ind her og bor her altså i flere måneder.

Det betyder også, at hotellet fungerer på en lidt anderledes måde end andre. Netop denne stemning af hjem er langt mere i fokus her, end hvad jeg ellers har oplevet. Førstehåndsindtrykket mindede om et lækkert hostel, og jeg drømte om, hvordan det ville være at bo her som 25-årig.

Personligør dit værelse

Der, hvor Zoku adskiller sig mest fra andre hoteller, er deres tillid til deres beboere. Det betyder, at du frit kan bytte kunsten på værelset ud, hvis du er træt af at kigge på det, der hænger på væggene. Så går du simpelthen bare ud til elevatoren, stiller dit kunstværk og bytter det ud med et af det andre, som du bedre kan lide.

Zoku Copenhagen

Derudover er der et utility-rum, hvor du kan låne forskellige rengøringsmidler, men også mere køkkenudstyr, end hvad der måske lige er på værelset. Bor du har i længere tid, kan det nemlig føles rart selv at klare enkelte ting i hverdagen, og skulle du få gæster på besøg, er det fedt at kunne låne flere sæt bestik og den slags. Derudover kan du også vaske tøj, så tit du vil, i en af de mange vaskemaskiner i kælderetagen.

Det gør Zoku til et meget hjemligt hotel, som samtidig også er velkommende overfor selvstændige, folk på forretningsrejse eller grupper af medarbejdere, der mangler et godt mødelokale og en god restaurant.

Alt bestemmes og indrettes efter gæsterne ønsker

Noget andet, der gør Zoku interessant, er deres udvikling. Alt bliver fokusgruppemålt og forbedre konstant. Er det lågen ind til sengen på hemsen, der ikke åbnes intuitivt nok, eller føles værelsesgangene hjemmelige nok, så folk får fornemmelsen af at have naboer og ikke fremmede hotelgæster ved siden af? Alt dette bliver målt i fokusgrupper på tværs af de lande, hvor Zoku har hoteller, som er i København, Amsterdam, Paris og Wien.

Sidst men ikke mindst kaldes personalet på Zoku for sidekicks – for at understrege, at personerne er din højre hånd, hvis du skulle have spørgsmål eller brug for hjælp.

Hvordan det var at bo på Zoku Copenhagen, kan du læsere senere på måneden. Indtil da kan du læse mere om hotellet på deres hjemmeside.