Rasmus Kjær | Københavnersnuden #490

0
544

Ugens Københavnersnude er pianist og komponist Rasmus Kjær, som arbejder under kunstnernavnet Turist. Den 12. april udgav han elektroalbummet EROBOTICA, som er en dystopisk og drømmende rejse om kærlighedsforhold mellem robotter og mennesker. Rasmus leger med synthesizere, og ser hvor de fører han hen i musikkens verden, og udover egne udgivelser som Turist, har han også haft samarbejder med kunstnere som Under Byen, Henriette Sennenvaldt og SVIN. Privat bor Rasmus med sin kone og to børn på Amager, og her kan du møde hans København.

 

LoveCopenhagen: Hvad har du gang i i øjeblikket?
Rasmus Kjær: Jeg har netop udgivet albummet EROBOTICA under kunstnernavnet Turist den 12. april. Det er et album, der handler om kærlighed mellem robotter og mennesker. Det har været vildt fedt at arbejde med som tema, og jeg glæder mig meget til at vise resultatet til verden.

LoveCopenhagen: Hvor bor du?
Rasmus Kjær: Jeg bor på Amager

LoveCopenhagen: Hvor går du tur?
Rasmus Kjær: Strandparken. Om sommeren løber jeg og kaster mig i vandet bagefter. Super kombination!

LoveCopenhagen: Hvor drikker du kaffe?
Rasmus: Oftest hjemme men ellers Copenhagen Coffee Lab på Strandlodsvej eller Den Bette på Kirkegårdsvej.

LoveCopenhagen: Hvor spiser du?
Rasmus: Øens Spisested. Jeg er kommet der siden starten. Nu er de lige flyttet i nye lokale og det bliver bare bedre og bedre uden at blive for dyrt.

LoveCopenhagen: Hvor fester du?
Rasmus: Whammy Bar på Østrigsgade. Amager er virkeligt blomstret op på det punkt, så der er andre tilbud en de brune værtshuse. Josephines i Frankrigsgade er et andet eksempel.

LoveCopenhagen: Hvor inspireres du?
Rasmus: Når jeg går til koncert. København har så mange gode spillesteder som oftest ikke er godt nok besøgt, så snart det er noget folk ikke kender. Stengade, Loppen og H15 er nogle af mine favoritsteder, og jeg ynder at gå alene til koncert, forsvinde i mængden og opdage ny musik.

LoveCopenhagen: Hvad er dit yndlingssted i København?
Rasmus: Det må næsten være Strandparken. Har tilbragt utroligt meget tid dernede både med familie, venner og alene. Den leverer bare den luft, der skal til nogle gange.

LoveCopenhagen: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
Rasmus: Vi boede et år i Geneve, og da vi kom tilbage sidste sommer, blev jeg forelsket i København på ny. Det var fedt at se alle de nye steder, der var åbnet på et år og samtidigt føle mig hjemme igen.

LoveCopenhagen: Hvad er dit bedste minde om København?
Rasmus: At blive gift på Rådhuset og bagefter holde fest på Refshaleøen med venner og familie. Det var en helt særlig dag, som ikke kunne være foregået på samme måde andre steder. Det var ovenikøbet samtidigt med Priden, så byen summede af liv.

LoveCopenhagen: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
Rasmus: En dag med godt vejr. Op på cyklen og køre rundt uden særligt mål. Stoppe op når man får lyst. Køre gennem Christiania fx og se hvor man ender dagen – den slags er fedt at gøre i KBH.

LoveCopenhagen: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
Rasmus: Et sæbekassebilløb ned ad Amager Bakke ville være totalt optur!

LoveCopenhagen: Dit soundtrack til byen?
Rasmus: København er jo en jazzby og ligger ret langt østpå (sådan med danske øjne), så jeg ville vælge Far East Suite med Duke Ellington. Det første nummer hedder Tourist Point of View og den titel passer meget godt til mig og mit Turist-projekt.

 

Tusind tak fordi du ville dele dit København med os, Rasmus!

Du kan læse mere og følge Rasmus Kjær på Facebook og @rasmus_kjaerlarsen og blive klogere på hans musik under kunsternavnet Turist på Facebook og @turistforlife.