Rebekka Thornbech | Københavnersnuden #205

0
372
rebekka thornbech
Mangler du lidt nærværende og stemningsskabende musik til din søndag eftermiddag? Så lyt til ugens Københavnersnude, Rebecca Thornbech, der lige nu er aktuel med EP’en ”Fall”, tredje og næstsidste kapitel i projektet ”A Year in the Life”. De fire EP’er er dedikeret til de fire årstider i 2018. Mens du lytter til sangerens og sangskriverens musik, kan du lære lidt om hendes København at kende. 

Tidligere i år udgav Rebecca Thornbech EP’erne ”Spring” og ”Summer”, og når hun til december udgiver ”Winter”, samles de fire EPer til et album. Projektet er et forsøg på at skabe indblik i såvel sangskriverprocessen som et år i et menneskes liv. Det spændende er, at ingen numre er skrevet på forhånd, og at Rebekka Thornbech derfor ikke inden har vidst, hvilke emner numrene ville komme til at kredse om. ”Fall” er netop udkommet den 1. oktober.

LC: Hvad har du gang i i øjeblikket?
RT: Jeg har super travlt med mit års/album-projekt ‘A year in a life’. Det er et album delt op i 4 EP’er, en for hver årstid – EP’erne samles i december til et fuldt album. Jeg har allerede udgivet SPRING og SUMMER, FALL, der udkom 1. oktober. Vi er i gang med sidste EP WINTER, der skal være færdigindspillet her i oktober. Det har været en vild proces, da et af dogmerne omkring projektet har været, at jeg ikke måtte skrive noget af musikken på forhånd. Vi har brugt præcis en måned på hver EP – både sangskrivningen, indspilningen, mix og så videre – det har jeg valgt i et forsøg på at holde sangskrivningen mere nærværende og aktuel – man ved jo aldrig, hvad der kan ske på et år. Jeg har fx lige brækket knæet og ligger nu med skinne på – så det har vendt godt og grundet op og ned på min hverdag.

LC: Hvor bor du?
RT: Jeg bor i det dejlige fuglekvarter (‘pip’-kvarteret) i Nordvest. Jeg elsker Nordvest, fordi det stadig er så alsidig en sammensætning af mennesker, der bor derude – det har stadig den lidt gamle rå københavner-feeling over sig. Det kan jeg godt li’.

Rebekka Thornbech som barn

LC: Hvor går du tur?
RT: Jeg går tur mange steder, men nok mest i Nordvest og på Nørrebro – jeg elsker at gå gennem Nørrebroparken, Jægersborggade, Assistens Kirkegården, Blågårds Plads og så ned til søerne. Der får man lidt af det hele – park, byliv, Nørrebro og de pæne søer.

LC: Hvor drikker du kaffe?
RT: Jeg drikker nok mest kaffe på cafeerne i Jægersborggade, ellers er jeg ret vild med Zaggi’s nede ved søerne, hvor alt koster 15 kr. – det er jo det, en kop kaffe burde koste! Og så kan man lige tage kaffen med rundt om søerne.

LC: Hvor spiser du?
RT: Jeg spiser mest på Nørrebro. Jeg elsker de mange forskellige små steder, der er på Ravnsborggade og Blågårdsgade – der kan du få alt lige fra lækker streetfood, til fransk bistro-stemning, smart japansk mad, lækre burgere eller bare en god, billig falafel.

LC: Hvor fester du?
RT: Jeg må nok indrømme, at jeg er lidt af en Nørrebro-pige – jeg går ikke rigtig på klub, men holder mere til på de brune bodegaer eller vinbarerne på Nørrebro. Jægersborggade, Ravnsborggade, Blågårdsgade og Sankt Hans Torv er nok der, jeg holder mest til. Ellers er der jo også kommet den fede tipi-bar i Nordvest, lige ved Nørrebro Station, som er et fedt drinks-/øl-sted, med sand på gulvet, lysekrone i telttoppen og lækker musik, og så kan man jo smutte på Lygtens Kro bagefter – det er altid hyggeligt.

Rebekka Thornbech som barn

LC: Hvor inspireres du?
RT: Jeg inspireres overalt, men oftest er det på min cykel. Når jeg cykler gennem byen og ser noget spændende, eller når jeg en klar vintermorgen cykler over søerne og solen står lavt – det er super flot. Af en eller anden mærkelig grund bliver jeg altid glad, når jeg cykler over søerne om morgen.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
RT: Jeg har så mange! Men jeg kan godt lide at sidde udenfor på fortovet nede på Gavlen på Ravnsborggade og kigge på mennesker og drikke kaffe med mine veninder og snakke. Men grundlæggende så elsker jeg alle steder, hvor jeg kan sidde med en kop kaffe, en øl eller et glas vin og snakke og se på folk.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
RT: Det gør jeg tit – men jeg gik en tur i Nordvest i regnvejr forleden med min paraply, der var jeg meget forelsket i København – jeg elsker at gå tur i stille regnvejr, det er dejligt melankolsk og roligt (så længe man ikke har travlt altså – så er regn på cykelturen ret irriterende).

Rebekka Thornbech som barn
Rebekka Thornbech som barn

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
RT: Jeg tror ikke, jeg kan vælge et. Jeg er født på Nørrebro, flyttede herfra med mine forældre, da jeg var lille, og kom tilbage som 20-årig og har siden boet nærmest overalt bortset fra Amager og Sydhavn – jeg har så mange gode minder, og det føles altid som at komme hjem, når jeg kommer til København.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
RT: Hvis det var til en, der aldrig havde været i København, og det ikke var alt for koldt, ville anbefale min gå-tur. Starte inde fra Nørreport, gå ud mod søerne og tage en kop kaffe med. Gå over Dronning Louises Bro og op til Blågårdsgade. Finde en falafel og tage med på Assistens Kirkegården, gå op ad Jægersborggade og kigge på butikker, måske drikke et glas vin. Og så op og spise arabisk tapas til aftensmad på Stefanos Mad og Kaffe lige ved Nørrebroparken og så trille tilbage til Ravnsborggade og Blågårdsgade og drikke øl – måske ind og høre musik på Blågårds Apotek. – det, ville jeg synes, var en dejlig dag.

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det? 
RT: Jeg ville ønske, at København havde en bedre koncert-kultur. Det er meget få steder i København, der har musik hver dag, og det er sådan noget, jeg elsker, når jeg er i Berlin, New York eller andre store byer – du kan altid finde noget fedt musik.

LC: Dit soundtrack til byen?
RT: Uh – det synes jeg er svært. Men Rayland Baxters album ‘Feathers & Fishhooks’ er super godt at gå tur til. Ellers så vil jeg da bare anbefale mine nye EP’er SPRING, SUMMER og FALL til gåturen i København – hvis det da ikke er for frækt 😉

Tusind tak, fordi du ville dele dit København med os, Rebekka. 

Du kan følge Rebekka Thornbech på Facebook. 

GOD SØNDAG