Reffen fejrer 10 år med street food den 17. maj

0
99

Fredag den 17. maj fejrer Reffen 10 år med street food i København med en stor jubilæumsfest. Det hele startede i 2014 med Copenhagen Street Food på Papirøen, der i 2018 rykkede ud på Refshaleøen og blev til Reffen, og som i dag er en af Københavns mest populære destinationer.

 

København har altid været kendt for sin kulinariske diversitet og evne til at omfavne nye madtrends. Intet sted illustrerer dette bedre end vores kærlighed til street food, som nu synes som en uundværlig del af den Københavnske madscene. Det startede for alvor i 2014 med Copenhagen Street Food på Papirøen, som senere udviklede sig til Reffen, der åbnede på Refshaleøen i 2018.

 

Et årti med street food

Copenhagen Street Foods historie er en skøn fortælling om kulinarisk nytænkning og socialt engagement. Fra sine spæde begyndelser som et eksperiment med madboder på Papirøen til at blive en af Københavns mest besøgte destinationer på Refshaleøen, har Reffen formået at skabe et rum, hvor lokale smagsoplevelser, globale trends og bæredygtighed forenes i en unik oplevelse.

Selvom madboder ikke var et ukendt fænomen for 10 år siden – med pølsevognen som det største ikon – så har både Papirøen og Reffen formået at gøre street food yderst populært, hvilket har præget byen på utallige måder. Da Copenhagen Street Food åbnede i maj 2014, var det Danmarks første street food marked. Indtil da så vi mere food trucks, som noget der dukkede sporadisk op i sommermånederne på festivaler og i forbindelse med madmarkeder. Men det ændrede Copenhagen Street Food på med deres indendørs marked i de rå haller på Papirøen, som for alvor blev populært, da Inderhavnsbroen åbnede og gjorde turen til øen nemmere for Københavnerne.

Både Papirøen og Reffen har formået at skabe et rum, hvor madentusiaster mødes i industrielle omgivelser og deler deres passion for gastronomi på tværs af kulturer og traditioner. Det er nu blevet til et helt årti med street food i København, og det fejrer Reffen med en jubilæumsfest den 17. maj.

 

Kom med til jubilæumsfesten

Når Reffen fejrer 10 år med Copenhagen Street Food sker det med tonsvis af festivitas, hvor de disker op med alt det, som de er bedst til: dejlig mad, lækker musik og forrygende stemning.

På dagen vil Reffen ikke spare på festlighederne. Fra kl. 16.00 til 04.00 inviteres alle til en jubilæumsfest med lækker street food, god stemning, og live musik fra DJ Jonas Visti og Tropical Cumbua. Udover de kulinariske lækkerier og den livlige musik vil gæsterne kunne opleve en atmosfære af fællesskab og glæde, hvor alle kan fejre deres kærlighed til god mad og hyggeligt samvær.

Når mørket falder på, fortsætter festen indenfor i Klub Werkstatt, hvor DJ’s Ian Bang, Kris Percy & Ziggy Phunk vil sørge for musikken hele natten.

Tidsplan:

  • 11.30 // Madboderne åbner
  • 16:00 // Jonas Visti DJ
  • 20:00 // Tropical Cumbia LIVE

Når udendørsområdet en gang lukker, fortsætter festen indenfor i Klub Werkstatt med disco house fra DJ’s Ian Bang, Kris Percy & Ziggy Phunk.

Læs mere om programmet her.

 

Hvis du gerne vil læse mere om, hvordan det hele startede, så læs også: En hyldest til Papirøen.