Roskilde Festival og Det Kongelige Teater inviterer til fire dages minifestival

0
387

Vi venter allesammen i spænding på at se, om sommerens festivaler kan blive til noget. Hvis du savner lidt “Orange Feeling”, så er der godt nyt. Roskilde Festival og Det Kongelige Teater præsenterer en fire dages minifestival fra den 17.-20. maj fyldt med kunst, musik, dans og talks under åben himmel i det indre København.

 

Pressemeddelelse

 

Minifestival fejrer Københavns lysende vartegn

Roskilde Festival og Det Kongelige Teater inviterer til fire dage fyldt med kunst, musik, workshops og fællesskabende oplevelser. Det foregår i en spektakulær live-ramme på Ofelia Plads fra 17. til 20. maj

Gennem fire tematiserede arrangementer med titlerne Time to Activate, Time to Listen, Time to Space Out og Time to Celebrate kan publikum udforske aktivistisk kunst, gå på opdagelse i nye lydlandskaber, udforske verdensrummet og få gastronomiske overraskelser.

Det hele sker som en afskedssalut til den 8 meter høje og 15 meter lange kunstinstallation ‘Work No. 2630 UNDERSTANDING’, der siden december har stået som et midlertidigt vartegn i København og blæst sit neonrøde budskab om forståelse og solidaritet ud over hovedstaden.

Roskilde Festivals chefkurator, Signe Brink Wehl, udtaler:

“Martin Creeds overvældende kunstværk har fungeret som et lysende udflugtsmål for københavnerne i årets allermørkeste måneder. Nu er der igen plads til, at vi kan opleve kunst og musik i fællesskab med andre end vores nærmeste, og det er helt i værkets ånd, at vi sammen søger forståelsen gennem kunst, aktivisme, musik og videnskab. Det er en perfekt måde at afrunde værkets tid på Ofelia Plads.”

 

Det Kongelige Teaters faglige leder for Ofelia Plads, Peter Grønborg, udtaler:

“Vi ser meget frem til igen at kunne samle folk til en minifestival med Roskilde Festival om at tematisere Martin Creeds kunstværk. Både Roskilde Festival og Det Kongelige Teater har stor erfaring med at få folk til at mødes om kunst og fællesskab, og vi glæder os til at skabe nogle unikke arrangementer, der undersøger forståelsen af lyd, verdensrummet og kunst som aktivisme, og som udfolder Ofelia Plads på nye måder.”

 

Publikum kan se frem til følgende oplevelser:

17. maj – Time to Activate (kl. 16:30-19:00)

Time to Activate handler om, hvordan kunsten kan være aktivistisk. Programmet byder på en talk med kunstneriske aktivister og aktivistiske kunstnere, som søger at skabe bevægelse i vores samfund og pirre vores handlekraft. Panelet inviterer på både kropskunst, musik, offentlig kunst og gadekunst. I løbet af dagen faciliterer vi workshops, hvor deltagerne kan udforske deres aktivistiske kunstneriske egenskaber.

18. maj – Time to Listen (kl. 16:30-19:00)

Time to Listen sætter fokus på, hvordan vi skaber forståelse, når vi lytter – og hvordan vi kan skabe rum for at lytte på nye måder. Vi inviterer til en meditativ og lærerig eftermiddag, hvor nyskabende kunstnere fra det danske vækstlag går i dialog med en tidligere tonemester fra Det Kongelige Teater.

19. maj – Time to Space Out (kl. 20:00-22:00)
Videnskab og spiritualitet udfoldes på denne refleksive aften, hvor fokus er på liv og bevidsthed – på denne planet og ude i rummet. Time to Space Out har inviteret gæster med skarpe hjerner, en blæserkvintet og så kan deltagerne meditere sig ud i det ydre rum, mens de skaber forbindelse til meddeltagerne. Arrangementet foregår på engelsk.

20. maj – Time to Celebrate (kl. 18:30-20:45)
Kulminationen på minifestivalen sender deltagerne af sted på en oplevelsesrig og festlig rute med et alsidigt program, der bl.a. dækker taler, gastronomi, performance og musik. Alt sammen sat i relation til Martin Creeds værk ‘Work No. 2630 UNDERSTANDING’.

 

Læs mere om de fire arrangementer og find billetter på Roskilde-festival.dk.

Det er gratis at deltage i de tre første arrangementer, Time to Activate, Time to Listen og Time to Space Out. Men for at sikre et trygt arrangement beder vi deltagerne om at booke en billet på forhånd, hvor man betaler et administrationsgebyr på 15 kr.

Time to Celebrate koster 100 kr. + gebyr og inkluderer et plantebaseret måltid og en øl tilsat alger.