Sami Kurjieh | Københavnersnuden #224

0
534
Ugens Københavnersnude er manden bag pizza-restauranten, DEJ i Kødbyen. Sami Kurjieh har skabt et nyt yndlingssted for dem, der elsker lækre gourmet-pizzaer og gode cocktails i festlige rammer. Men hvad sætter han selv pris på ved København? Vi har spurgt Sami her.

LC: Hvad har du gang i i øjeblikket?
SK: Jeg har lige åbnet restauranten, DEJ ved Kødbyen i år. Så det tager det meste af min tid. Samtidig er jeg partner i leasingfirmaet Ramsbæk & Andersen.

LC: Hvor bor du?
SK: Downtown Valby, 2500 Happiness – and I love it.

LC: Hvor går du tur?
SK: Jeg bruger flittigt mit Tivoli-kort og nyder at gå tur i Tivoli om aften. Enten alene for at tømme hovedet efter en lang arbejdsuge eller sammen med min bedre halvdel, Karoline.

LC: Hvor drikker du kaffe?
SK: Le Kaff ligger (heldigvis) ovre på den anden side af restauranten. Så det er både nemt og praktisk at få en hurtig kaffe to-go inden et morgenmøde. Samtidig er de altid så glade og nysgerrige på deres gæster, så dér har jeg haft en masse gode samtaler det sidste halve år.

LC: Hvor spiser du?
SK: Hvis det er sushi, så er det på Sticks’n’Sushi. Bøffen spiser jeg på Köd eller Mash, og hvis jeg craver noget libanesisk mad, er det på Caracalle. Pizzaen er selvfølgelig altid fra DEJ 😉

Fotocredit: DEJ CPH

LC: Hvor fester du?
SK: Nu arbejder jeg jo alle ugens dage, så det er meget sjældent, at det bliver til en bytur. Men hvis jeg skal ud og have en enkel cocktail eller to, bliver det oftest PS Bar eller NOHO.

LC: Hvor inspireres du?
SK: Jeg bliver inspireret, når jeg er ude at rejse. Jeg prøver at rejse, når jeg kan komme til det. Hvad enten det drejer sig om en hurtig tur til L.A eller en safaritur i Sydafrika. At komme ud og møde nye mennesker og opleve nye verdener giver mig altid ny energi og nye idéer, som jeg kan tage med hjem.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
SK: København er jo fantastisk om sommeren. Kødbyen har altid været noget af en legeplads for mig, hvad enten det er for at spise i de sene aftentimer, mens solen stadig er oppe, eller nyde de mange forskellige aktiviteter, der finder sted i løbet af dagen såsom livemusik og spændende madboder. Om vinteren er Jul i Tivoli eller en god film i biografen altid et hit.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
SK: Om sommeren er København én af de smukkeste byer. Så ud over min bedre halvdel falder jeg altid for København på ny, når sommeren er over byen.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
SK: Da jeg så FCK spille 1-1 mod Barcelona i Parken 2010. Da jeg er stor fan af Real Madrid, var det dejligt at se de danske fodboldspillere vinde over mine ærkefjender.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
SK: Botanisk Have er altid hyggelig. Det er ikke en hemmelighed, at jeg har en svaghed for planter. Det ses også tydeligt i min restaurant.

LC: Dit soundtrack til byen?
SK: Enten ’Flow’ eller ’R&B du kender’ playlisterne på Spotify. Ellers Usher – gamle Usher ikke ny-EDM-Usher.

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
SK: Jeg synes, der mangler nogle flere spisesteder, hvor man både kan drikke, slappe af og hygge eller feste.

Tusind tak fordi du delte dit København med os Sami!