Sankt Hans Aften 2024 i København

0
76
Sankthansaften 2024 i København

København forvandles til et magisk sted på Sankt Hans, hvor vi samles omkring gnistrende bål og synger midsommervisen, mens den lune sommeraften sænker sig. I denne guide vil vi tage dig med på en tur gennem byens mange arrangementer, hvor du kan finde de bedste steder at nyde Sankt Hans aften 2024 i København. 

 

AMAGER

Bryggen

Der er midsommerfest med taler, sang, dans, sang, livemusik, nycirkus og Sankt Hans-bål ved Kulturhuset på Islands Brygge. Velkommen! Programmet starter kl. 17 med underholdning og livemusik indtil båltale med Maia Kahlke Lorentzen (aka maiathecyberwitch) kl. 21. Bålet tændes kl. 21.10 lige efter midsommervisen.
HVOR: Kulturhuset Islands Brygge
HVORNÅR: Fra kl. 17

Amager Strand

Socialdemokratiet og Toga Vin & Ølstue inviterer til Sankt Hans fest på Amager Strand. Baren åbner kl. 18, der er indtil flere båltaler: kl. 19 Pernille Rosenkrantz-Theil, social-& boligminister, kl. 20.20 Lars Gaardhøj, regionsrådsformand Reg. H, og kl. 20.30 Sophie Hæstorp, overborgmester København. Bålet tændes kl. 20.45.
HVOR: Amager Strand – Strandtorvet, lige efter du er kørt over Lagunebroen
HVORNÅR: Fra kl. 18

Kastrup Søbad

Der er Sankt Hans aften og fed livemusik med Bloody Merry, RubberBand og Queen of Denmark, bål og billige drikkevarer ved Sneglen aka Kastrup Søbad.
HVOR: Sneglen – Kastrup Søbad
HVORNÅR: Fra kl. 16

Grønningen

Traditionen tro inviterer Grundejerforeningen Ørestad Nord på bålhygge i parken Grønningen. Her kan du glæde dig til skattejagt for børnen, livemusik, folkedans, fakkeltog, og bål og midsommervise kl. 18.30.
HVOR: Grønningen, Kaj Munks Vej 12
HVORNÅR: Fra kl. 16

Kulturzonen – Dragør

Tager du turen til Dragør får du midsommerstemning for hele familien på Kulturzonen. Her vil der være musik med bl.a. Ekspressen, aktiviteter, picnicplads, bar, bål og borgmester.
HVOR: Kulturzonen, Nøragermindevej 90, Dragør
HVORNÅR: Fra kl. 17

 

 

CHRISTIANSHAVN OG REFSHALEØEN

Volden

Beboerhuset på Christianshavn inviterer til en hyggelig midsommerfest på Volden ved Elefantens Bastion. Det hele starter kl. 16 med børnebål og snobrød, livemusik fra Musikloftet, Echo, Bravo og DJ Brevet. Båltalen leveres af skriveklubben Ordregn kl. 20.30 og bålet tændes kl. 20.50.
HVOR: Volden ved Elefantens Bastion
HVORNÅR: Fra kl. 16

Almanak i Operaen

Almanak i Operaen inviterer til en uforglemmelig aften med fællesspisning, skaldyr og Sankt Hans-bål. Under det majestætiske halvtag ved Operaens indgang opstilles lange borde, og menuen står på skaldyrsfad til 695 kr. Båltalen afholdes af en hemmelig gæst, og så kan du nyde bålet ved Ofelias Plads på den anden siden af havnen.
HVOR: Almanak i Operaen
HVORNÅR: Kl. 18

Broens Street Food

Broens Gadekøkken inviterer sammen med Haddock’s til stort krebsegilde med live musik og blomsterbinding fra kl. 13 på kajen. Billetter koster 295 kr., maden serveres kl. 17.30, og der vil også være livemusik med Samir & the Buskers.
HVOR:
Broens Street Food
HVORNÅR: Fra kl. 13

Reffen

Reffen fejrer årets længste dag og korteste nat med et hyggeligt Sankt Hans-arrangement på kajkanten. Her får du blomsterkranse workshop, musik med DJs HEJ LEIF og Rasmus Schack, børnebål og midsommervise. Bålet tændes kl. 21.45.
HVOR: Reffen – Copenhagen Street Food
HVORNÅR: Fra kl. 11.30

 

INDRE BY

Ofelia Beach

På Ofelia Beach kan du kommer til en stemningsfuld aften med flydende bål, midsommervise ved koret Ungklang og efterfølgende koncert under åben himmel. Der er båltale ved Moussa Mchangama og bålet tændes kl. 21.30. Du kan også tage tæppe med og bestille picnic-kurve fra Meyers, eller finde noget mad i Luftkastellet og Meyers foodtrucks.
HVOR: Ofelia Plads
HVORNÅR: Kl. 21.30

Seaside

Seaside ved Toldboden er der sommersmage, blomsterbinding, live musik med DJ Morten Stoffer, DJ Arnbak og Samir & the Buskers, midsommervise med Lighthouse Gospel og knitrende bål. Det hele starter med brunch k. 10, senere er grill på kajen, og en masse aktiviteter gennem dagen indtil båltale og båltænding kl. 20.55.
HVOR: Seaside – Nordre Toldbod
HVORNÅR: Fra kl. 10

Kayak Bar

Kayak Bar fejrer Sankt Hans med bål og live-musik. Det sker med langbordene langs kajen og skaldyrsmiddag leveret af Fiskerikajen med udsigt til vandet og bålet. Det hele starter kl. 16 med kajak-underholdning og konkurrencer i vandet. En plads ved langbordet skal bookes på forhånd og koster 650 kr. for middagen, og bålet tændes kl. 21.
HVOR: Kayak Bar
HVORNÅR: Fra kl. 16

 

VESTERBRO 

Enghaveparken

I Enghaveparken står Sankt Hans aften på masser af musik, leveret af TRISMONEY & ZAGGI, JIYU TRIO, og Enhedslistens Gadeband. Båltalerne er ved Victoria Velásquez MF, Enhedslistens ordfører på beskæftigelse, erhverv og økonomi, Line Barfod, teknik og miljøborgmester, og Pelle Dragsted, MF, Enhedslistens politisk ordfører. Og derudover er der hoppeborg, snobrød, musik og taler for de mindste – og bålet tændes kl. 21.
HVOR: Enghaveparken
HVORNÅR: Fra kl. 16

Tivoli

Tivoli fejrer midsommer med koncert i Koncertsalen med Københavns Drengekor og Aarhus Jazz Orchestra, der genopfører Jakob Buchanans store værk SONG & WIND.

Tivoli Orkestret spiller også ved Orangeriet kl. 20.15 under ledelse af Kapelmester Peter Jensen, som sørger for romantiske danske viser og sange sammen med solisterne Alice Carreri og Mads Mathias. Og sidst med ikke mindst spiller Københavns Drengekor ved Sankt Hans-bålet ved Tivoli Søen.
HVOR: Tivoli
HVORNÅR: Fra kl. 17.30

 

VALBY

Grønttorvet

Bylivsgruppen inviterer til Sankt Hans-hygge i Grønttorvsparken. Der er ikke meget info om, hvad aftenens program byder på – men mon ikke det er midsommervise og bål.
HVOR: Grønttorvet 5
HVORNÅR: Fra kl. 16.30

 

SYDHAVN

Valbyparken

I Valbyparken kan du se frem til en midsommeren blandt grønne træer og kvidrende fugle på Picniqs terrasse. Her bliver der tændt op for grillen, hvor du kan få lækker mad for 325 kr.
HVOR: Valbyparken ved Hammelstrupvej 100
HVORNÅR: Fra kl. 17.30

BaneGaarden

Hos BaneGaarden kan du se frem til hygge udendørs, hvor der tændes op i grillen til en overdådig øko-langbordsmiddag med en masse danske sommerklassikere på menuen. Du skal købe billet på forhånd, som koster 275 kr. Og udover langbordet vil gårdspladesen være fyldt med snobrød over bål, rosé og DJ som spiller med svimmlende harmonier.
HVOR: BaneGaarden ved Otto Busses Vej
HVORNÅR: Fra kl. 17.30

 

FREDERIKSBERG

Lindevangsparken

Sankt Hans i Lindevangsparken har et børnevenligt program med hoppeborge, snobrød, underholdning og musik med Sille og Palle for de mindste – og bål, mad, underholdning, taler, sang og hygge for de voksne! Båltalen står Pelle Dragsted, politisk ordfører for Enhedslisten for kl. 16.45 og bålet tændes kl. 19.
HVOR:
Lindevangsparken
HVORNÅR: Fra kl. 16

Frederiksberg Have

Traditionen tro fejres der også Sankt Hans i Frederiksberg Have. For familiens mindste er der underholdning på legepladsen fra kl. 16-18 og underholdning ved plænen foran slottet kl. 19-23. Bålet tændes kl. 21.40. Der er fri entré, og alle er velkomne til at medbringe picnickurv og drikkevarer.
HVOR: Frederiksberg Have
HVORNÅR: Fra kl. 16

 

NØRREBRO

Blågårds Plads

Der er midsommerfejring på Blågårds Plads med musik, nabohygge, tale, midsommervise – og selvfølgelig et stort og smukt bål. Der er midsommervise inden bålet tændes kl. 20.
HVOR: Blågårds Plads
HVORNÅR: Fra kl. 16