Sarah Elgeti Quartet | Københavnersnuden #247

0
427
Ugens Københavnersnude er musiker Sarah Elgeti, der med sin kvartet leverer smukke jazzoplevelser til det musikinteresserede folk. Hun er professionel musiker inden for mange forskellige genrer og komponerer musik til både egne og andres orkestre. Hun er multiinstrumentalist og spiller både saxofoner, klarinetter og tværfløjte. I fredags udgav hun sit tredje album, “Dawn Comes Quietly”, men inden du lytter til det, skal du møde hendes København lige her.

 

LC: Hvad har du gang i i øjeblikket?
SE: Jeg har netop udgivet et nyt album her den 6. september, så det fylder meget lige nu. Det er et større line up denne gang end på mine tidligere udgivelser, både rytmegruppe, blæsere, strygere og sanger, så det har været superspændende at skrive musik og tekster til denne udgivelse. Stilistisk er det en slags crossover mellem jazz og klassisk musik m.m. Det skal udgives i resten af verden februar 2020, så lige nu sidder jeg også meget med planlægning af turneer i forskellige lande. Udover det spiller jeg en masse jobs med andre projekter, skriver ny musik og arbejder på et videoprojekt.

LC: Hvor bor du?
SE: Jeg bor på Frederiksberg – tæt ved Grøndalsparken.

LC: Hvor går du tur?
SE: Der er jo mange fantastiske spots rundt omkring i København. Jeg er meget glad for naturen også og kan godt lidt at gå ved Damhussøen, i Søndermarken eller i andre parker.

LC: Hvor drikker du kaffe?
SE: Uhh- der er jo mange dejlige steder. Det kunne f.eks. være Cafe Kaleidoskop på Peter Bangs Vej.

LC: Hvor spiser du?
SE: Jeg er glad for at spise på Riz Raz, det er god mad og koster ikke så meget. Det er også miljømæssigt et godt bud mht. at spise mere grønt og mindre kød. Men der er mange dejlige spisesteder i København. Jeg er også rigtig glad for at prøve steder, hvor jeg ikke har været før.

LC: Hvor fester du?
SE: Jeg har ikke et fast sted som sådan. Men det kunne f.eks. være La Fontaine, Operaen, The Jane eller på Cosy Bar. Jeg synes, at det er super inspirerende at møde nye dejlige mennesker ude i byen. Så kan det jo næsten ikke blive kedeligt, uanset hvor man er. Og så elsker jeg at danse, når jeg er ude.

LC: Hvor inspireres du?
SE: Jeg bliver inspireret af virkelig mange forskellige ting. Det kan være små ting i hverdagen, som oplevelser, følelser, og samtaler med mennesker. At gå en tur i regnvejr, se på smuk natur, eller bare forstille mig nogle ting. Jeg synes absolut, at København byder på masser af inspiration til at skrive musik, så jeg behøver ikke rejse andre steder hen for at skrive.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
SE: Hele byen! 🙂 Men et af yndlingsstederne er Kongens Have.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
SE: Det gør jeg faktisk tit på vej hjem fra byen. Når jeg har været ude at feste, en ny dag er startet, og der er ved at komme liv i gaderne på ny. Der er noget virkelig smukt over det.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
SE: Der er virkelig mange gode minder på hver deres måde – så det er svært at vælge et! Hvis jeg skal vælge ét, kunne det være min releasekoncert på Krudttønden under dette års Copenhagen Jazz Festival. Mine musikere var fremragende, der var det mest fantastiske publikum og simpelthen så megen kærlighed i rummet.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København? 
SE: Gå ud og mød nogle af de fantastiske mennesker, som bor i denne by. Det er nemt og super inspirerende at falde i snak med folk her.

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
SE: Så skulle det lige være lidt flere gode spillesteder. Selvom der selvfølgelig findes mange rigtige dejlige steder allerede, synes jeg godt, at der kunne være et behov for flere i så stor en by.

LC: Dit soundtrack til byen?
SE: Det er i øjeblikket John Coltrane pladen My Favorite Things. (især nummeret ”Summertime”).

Tusind tak, fordi du ville dele dit København med os, Sarah Elgeti – vi glæder os til at lytte til dit nye album, som findes her.

GOD SØNDAG!