Channe Nussbaum | Københavnersnuden #246

0
374

Ugens Københavnersnude er Channe Nussbaum, der har levet af at synge og spille musik i 20 år, udgivet ca. 20 CD’er og været på turné i Kina, Mexico, Japan og hele Europa. Hun er vild med at spille “tegn og gæt”, elsker at være kreativ med sine store børn – og så spiller hun i band med sin mand i Klezmofobia. Sidst men ikke mindst har hun release på en udgivelse med digter Henrik Nordbrandt. Mød hendes København her.

Definition af en københavnersnude; interessant, sød, sjov og/eller venlig person, der er bosat i eller har tilknytning til København.

LC: Hvad har du gang i i øjeblikket?
CN: Jeg spiller musik, skriver sange og underviser i kor på Goldschmidts Musikakademi. Derudover er jeg netop nu aktuel med en ny udgivelse “Hjemløshed”. Her har jeg været så heldig at få lov at sætte musik til Henrik Nordbrandts digte.

LC: Hvor bor du?
CN: Jeg bor på Østerbro. Jeg elsker at køre hjem fra et spillejob om natten langs med søerne og mærke roen sænke sig. Jo tættere på Østerbro-siden, jeg kommer, hører jeg frøerne kvække, og fuglene synge – og så har jeg ofte sjovt nok fundet på de fedeste melodier på de natteture.

LC: Hvor går du tur?
CN: Jeg går tur med min delehund Vincent i Fælledparken tidligt om morgenen, når jeg har den. Der er så mange egern, og Vincent tænder fuldstændigt af på dem. Jeg er et rimeligt kaotisk menneske og finder meget ro i naturen, og selvom Fælledparken er et stykke velfriseret natur, giver det mig en ro og en tro på det fede i livet.

LC: Hvor drikker du kaffe?
CN: Krejl og Kaffe. Kaffen smager skønt, stemningen er god, og så kan man shoppe og kigge på alle de ting og sager, der er til salg, fx lamper og retromøbler man kan købe eller kigge på.

LC: Hvor spiser du?
CN: Jeg spiser ofte på grøntsagsbistroen Baka d´busk på Rantzausgade. Det er et inspirerende ungt team af charmerende mænd med temperament og vildskab, der laver grøntsagsbaseret sexet mad, og de gør det super godt.

LC: Hvor fester du?
CN: Der er altid en fest, når jeg er ude at spille både med Klezmofobia og Trio Klezmer. Men ellers er det mest til private fester hos venner i Københavns brokvarterer.

LC: Hvor inspireres du?
CN: Når jeg ser ind i øjnene på en, der er dejlig.

 

LC: Hvad er dit yndlingssted i København? 
CN: Christiania føles næsten som om, man er i udlandet. Der er så mange, der taler andre sprog, og jeg falder næsten altid i snak med én fra Spanien eller Italien. Uanset om fristaden ikke længere er så fri, får jeg stadig en følelse af frihed og højt til loftet, når jeg er på Christiania.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
CN: På en badebro i Nordhavn i juni 2019. Jeg bliver forelsket i byen og min kæreste, når vi ligger i de sidste solstråler og skal i det iskolde forårshav.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
CN: En skovtur som barn Dyrehaven med familie og min bedste ven. Mindet er fra min barndom, og det står som noget smukt og næsten udvisket – måske er det det, der gør det smukt.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
CN: Gå en tur i solen med en hund, køb en kaffe og spis på Baka d´Busk. En lækker restaurant med dejlig atmosfære.

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det? 
CN: Jeg synes ikke, at København mangler noget, så skulle det da lige være vores gamle sporvogne. Dem har jeg siddet i i Budapest, de er miljøvenlige og hyggelige at transportere sig i.

LC: Dit soundtrack til byen?
CN: Sangen “Inshallah” med Nordbrandt & Nussbaum fra vores nye album. Jeg synes den føles rigtig at lytte til, når man går rundt i byen, der er så mange forskellige hudfarver og dejlig mange sprog i luften og med ”Inshallah” i ørerne bliver byen bare endnu mere mangfoldig.

Tusind tak, fordi du ville dele dit København med os, Channe – vi glæder os til at tjekke dit nye album ud!

GOD SØNDAG!